Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 01

Mažiausiai dviejų klubų medžiojamas Eimantas Bendžius palieka „Rytą“

Vienas Vilniaus „Ryto“ lyderių Eimantas Bendžius palieka komandą. 15min šaltinių teigimu, sostinės klubas pasinaudojo kontrakte numatyta sąlyga ir nebepratęsė sutarties su 30 metų 203 cm ūgio snaiperiu dar vieneriems metams. Šią informaciją netrukus oficialiai patvirtino ir „Ryto“ klubas.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Ryto“ vadovai iki liepos 1 d. turėjo galutinio žodžio teisę, ar aktyvuoti lietuvio sutartį paskutiniam sezonui, kuris buvo numatytas pagal formulę 2+1 2018 metais sudarytame susitarime.

15min žiniomis, E.Bendžius gali persikelti į Italijos arba Prancūzijos lygų komandas. Juo domisi Sasario „Dinamo“ ir „Monaco“ klubai. Monako ekipos treneriu pretenduoja tapti buvęs E.Bendžiaus strategas Vilniuje Dainius Adomaitis, tačiau šios komandos dėmesys snaiperiui su lietuvio kandidatūra nėra susijęs.

15min šaltinių teigimu, užpildyti E.Bendžiaus poziciją Vilniuje pretenduoja Lietuvos krepšininkai. Tarp kandidatų yra tokie tautiečiai kaip Gytis Masiulis, Saulius Kulvietis ar Osvaldas Olisevičius.

Tuo tarpu kitas „Ryto“ senbuvis Arnas Butkevičius lieka Vilniuje mažiausiai dar vienam sezonui.

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro sprendimas ir karščiausios paskutinės minutės naujienos

E.Bendžius sužaidė geriausią sezoną karjeroje. Europos taurės varžybose per 25 minutes jis rinko vid. po 12 taškų, 4,1 atkovoto kamuolio ir 11,5 naudingumo balo, tritaškius mesdamas beveik 40 proc. tikslumu.

E.Bendžiaus tritaškiai klubui dovanojo ne vieną pergalę Europos taurės varžybose. Snaiperis buvo suvertęs 6 tritaškius ir 27 taškus į Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšį ir pastūmėjo vilniečius į sensacingą pergalę. Jo 21 taško ir 5 tolimų metimų neatlaikė Stambulo „Galatasaray“ krepšininkai.

LKL čempionate E.Bendžiaus rodikliai siekė vid. 10,7 taško (42,9 proc. trit.), 4,3 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo per 24 minutes.

E.Bendžius „Ryte“ su pertraukomis žaidė 4 metus. Pastarąjį kartą nuo 2018-ųjų ir dar taip pat 2012-2014 metais. Užsienyje puolėjas yra rungtyniavęs Sopoto „Trefl“ Lenkijoje ir „Obradoiro“ Ispanijoje.

E.Bendžiaus karjera vėl pakryps į užsienį.

„Noriu padėkoti visam Vilniui už palaikymą ir klubo žmonėms, kad ieškojo galimybių pratęsti mūsų bendradarbiavimą, – rytasvilnius.lt sakė E.Bendžius. – Apmaudu, kad mums tenka skirtis, bet tokia realybė ir turime ją priimti. Nuoširdžiai linkiu klubui daug pergalių ateinančiame sezone ir norėčiau, kad po metų ar kelių kartu su „Ryto“ fanais dar skanduotume „Pirmyn vilniečiai“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas