Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 28

Minus 4 ir keli klaustukai: kas žais Lietuvos rinktinėje?

Lietuvos krepšinio rinktinės trenerių laukia daug galvosūkių šią vasarą rengiantis pasaulio čempionatui Filipinuose. Ketvirtadienį Kazys Maksvytis patvirtino išgirdęs „ne“ iš keturių svarbių žaidėjų. Tad kas užpildys jų vietą?
Jonas Valančiūnas ir Rokas Jokubaitis
Jonas Valančiūnas ir Rokas Jokubaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasiruoškime išvysti kitokią Lietuvos krepšinio rinktinę.

Kol kas nežinia, kokia ji bus, bet ji tikrai bus gerokai pasikeitusi pasaulio čempionate Filipinuose, lyginant su ta, kurią matėme praėjusių metų Europos pirmenybėse Vokietijoje.

Nusivylimo dėl kelių žaidėjų ryžto stokos atstovauti Lietuvos rinktinei nuotaikos jau supo sirgalių mintis pastaruoju metu, o ketvirtadienį per spaudos konferenciją Kaune treneris Kazys Maksvytis jau aiškiai įvardino keturis žaidėjus, kurių Filipinuose išvysti nesitikėtume.

Anot Lietuvos rinktinės trenerio, „ne“ nacionalinei komandai jau pasakė Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas.

K.Maksvytis pripažino, kad dar dėl kelių krepšininkų lieka klaustukų, nenorėdamas jų įvardinti ir spausti apsispręsti, kai tiksi paskutinės sezono dienos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Treneris tik patvirtino, kad vienas klaustukų dega ties Domantu Saboniu – Lietuvos rinktinės žvaigždės NBA, kurio šią vasarą laukia piršto operacija, antrojo vaiko gimimas bei naujos sutarties su „Sacramento Kings“ sudarymas.

Viešai apie abejones dėl galutinio sprendimo yra užsiminę Ignas Brazdeikis ir Donatas Motiejūnas, kalbėję po paskutinių savo rungtynių Eurolygoje.

Ypač svarbus D.Sabonio ir I.Brazdeikio apsisprendimas, nes su jais ir tvirtai žaisti Lietuvos rinktinėje apsisprendusiais Jonu Valančiūnu bei Roku Jokubaičiu, taip pat pridėjus patriotiškumą rodantį Mindaugą Kuzminską, lietuviai išsaugotų penkis iš šešių pastarojo Europos čempionato rezultatyviausių rinktinės žaidėjų, iš jų praradę tik M.Grigonį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Žinoma, sudėtis rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis pasaulio čempionatui Filipinuose vis tiek keistųsi. Pabandykime pasvarstyti kaip:

Įžaidėjai

Rokas Jokubaitis turėtų žaisti bent po 30 minučių svarbiausiose kovose, nes šiuo metu „Barcelona“ įžaidėjui lygiaverčio keitimo nėra.

Galbūt antruoju įžaidėju K.Maksvytis pasirinktų jam gerai pažįstamą Tomą Dimšą, kuris solidžiai žaidžia Kauno „Žalgiryje“, nors įžaidėjo pozicija puolant jam vis dar nėra tokia paranki kaip atakuojančio gynėjo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

Toliau jau būtų didelė intriga, ką pasirinktų K.Maksvytis, nes bent kelių įžaidėjų svertai ir minusai yra labai panašūs:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas