Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 09

Moterų krepšinyje – permainos: dalis Lietuvos čempionato vyks kartu su Baltijos šalimis

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) dalinai jungiasi prie Latvijos ir Estijos pirmenybių. Į savo rankas moterų krepšinį perėmusi Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nusprendė daryti naujo formato turnyrą, į kurį dalinai bus integruotos ir trys Baltijos šalių ekipos.
LMKL rungtynės tarp „Kibirkšties“ ir „Šiaulių-Universiteto“
LMKL rungtynės tarp „Kibirkšties“ ir „Šiaulių-Universiteto“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Moterų lyga

Sekmadienį LKF surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė ir Lietuvos, ir bendrą Baltijos šalių čempionatą.

Spalio 5 dieną prasidėsiančiame lygos sezone varžysis 5 komandos iš Lietuvos ir 3 – iš kitų dviejų Baltijos šalių.

A divizione žais Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos „Fortūna“, Kauno „Aistės-LSMU“, Ukmergės „Vilkmergė“ ir Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“.

Po pirmojo varžybų rato prie A diviziono Lietuvos komandų prisijungs 3 Latvijos čempionato ekipos. Kol kas aiški viena iš jų – Rygos TTT, o kitos dvi paaiškės po vieno varžybų rato. Kadangi Latvijos čempionate žaidžia ir šios šalies, ir Estijos komandos, egzistuoja galimybė, kad prie MultiGyn Moterų lygos prisijungs ir šiauriausios Baltijos valstybės atstovės.

MultiGyn Lietuvos moterų lygos kovos bus tiesiogiai transliuojamos per televiziją. TV6 kanalu bus rodomas sezono atidarymo mačas, kuriame spalio 5 dieną susikaus Kauno „Aistės-LSMU“ ir Klaipėdos „Fortūna“.

Bendras Baltijos šalių čempionatas vyks du ratus, nuo lapkričio 24 dienos. Pirmoji šio etapo dvikova, tarp Rygos TTT ir Vilniaus „Kibirkšties“, taip pat bus transliuojama tiesiogiai per TV6.

Po dviejų bendro čempionato ratų komandos iš karto sužais atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinaliuose bus žaidžiamos dvejų rungtynių serijos, o kovo 8-9 dienomis įvyks finalo ketvertas.

Po bendro čempionato finalo ketverto Lietuvos komandos toliau tęs kovas tarpusavyje, o keturios geriausios ekipos pateks į finalo ketvertą.

Dvi pirmąsias vietas po dviejų MultiGyn Moterų lygos varžybų ratų užimsiančios A diviziono ekipos varžysis Karaliaus Mindaugo taurės varžybų finale.

Artėjančio sezono MultiGyn Moterų lygos tvarkaraštis bus paskelbtas artimiausiomis dienomis, kai startuos ir atnaujinta lygos svetainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai