Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

N.Čanakas – apie Dž.Gagičiaus šėlsmą ir pergalės X faktorių: „Jaučiau, kad jis duos naudos“

Po pergalės Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalyje prieš Vilniaus „Ryto“ komandą Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ vairininkas Nenadas Čanakas pasidžiaugė sugrįžusio Džordžės Gagičiaus dominavimu bei išskyrė pergalės „X faktorių“.

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ laimėtų KMT medalių serija – Nenado Čanako auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje 94:86 įveikė Vilniaus „Rytą“ bei užsitikrino jau aštuntą kartą iš eilės lips ant KMT prizininkų pakylos.

Iš dviženklio deficito išlipę panevėžiečiai po ilgosios pertraukos surinko net 63 taškus.

Tai – ketvirtas KMT finalas Panevėžio klubo istorijoje, kuriame „7bet-Lietkabelis“ susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ poros nugalėtoju.

„Labai svarbi pergalė, kadangi patekome į finalą. Kaip ir minėjau prieš rungtynes, „Rytas“ yra puiki komanda, žaidžianti labai gerą krepšinį. Turime būti nuoširdūs – pirmoje mačo pusėje nežaidėme gerai. Mums sekėsi, kad „Rytas“ pataikė tik 1 tritaškį iš 13, nors metimai buvo neblogi. Mums pasisekė, kad skirtumas buvo tik 10 taškų po dviejų ketvirčių. Pirmoje mačo pusėje buvo labai nervuoti, pamiršdavome, kaip turime atakuoti ir gintis. Antroje dalyje žaidėjai nusiramino, pradėjo galvoti tik apie kitą ataką. Mes pradėjome dalintis kamuoliu. Galvoju, kad galiausiai mes nusipelnėme pergalės“, – sakė Nenadas Čanakas.

Aukštaitijos komandai pergalę nukalė karjeros rungtynes sužaidęs Džordže Gagičius, kuris per 21 minutę pelnė 31 tašką (10/12 dvit., 11/16 baud.), atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 12 pražangų ir surinko net 44 efektyvumo balus.

Kaip 5 taškų žaidėją Vilniaus „Wolves“ komandoje jis pavertė 31 taško žaidėju KMT pusfinalyje?

„Aš nežiūriu „Wolves“ rungtynių ir negaliu komentuoti kitų komandų žaidimo. Jis žaidė mano treniruojamoje „Partizan“ komandoje, tad puikiai žinau Džordžę. Kiekvienas mačas tikrai nebus toks. Šiandien Džordže žaidė nuostabiai. Jautėme, kad su juo prieš „Ryto“ aukštaūgius turime pranašumą ir tuo pasinaudojome. Tai ne apie Džordžę, o apie komandą. Mes kišome kamuolį po krepšiu, žaidėme pagal planą. Taip, Džordže buvo vienas kertinių pergalės faktorių“, – sakė N.Čanakas.

„7bet-Lietkabelio“ starto penkete – abu vos prieš savaitę į Panevėžį atvykę naujokai Diante Baldwinas ir Džordže Gagičius.

Slogiai Vilniaus „Wolves“ komandoje atrodęs aukštaūgis iš Serbijos tapo neįkandama mįslę „Rytui“, iki ilgosios pertraukos surinkęs net 22 naudingumo balus. Vis dėlto Panevėžio krepšininkai turėjo problemų savoje aikštelės pusėje ir po dviejų ketvirčių atsiliko 31:41.

Puikiai trečią kėlinį pradėjęs „7bet-Lietkabelis“ prie sostinės komandos priartėjo per minimalų atotrūkį, o prieš lemiamas 10 susitikimo minučių švieslentėje degė lygybė 58:58.

Dž.Gagičiui toliau talžant „Ryto“ priekinę liniją, „Žalgirio“ arenos tribūnose pasigirdo „MVP, MVP!“ šūksniai, skirti Panevėžio ekipos vidurio puolėjui.

Trys Dovio Bičkauskio ir Deivido Sirvydžio tritaškiai iš eilės ketvirtojo kėlinio viduryje suteikė „7bet-Lietkabeliui“ 6 taškų persvarą, kurią N.Čanako auklėtiniai išlaikė iki pat dvikovos pabaigos.

VIDEO: PIKENROLAS: atgimusios Eurolygos įkrintamųjų viltys Kaune ir mūšis dėl KMT titulo

– Tai jau trečioji jūsų pergalė KMT turnyre prieš „Rytą“. Ar tai yra sutapimas, ar šiuose rezultatuose atsispindi charakteris ir kova?

– O kaip dėl „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų, kuriose „Rytas“ mus įveikė? Tai – dvi geros komandos. Galvoju, kad sirgaliai galėjo pasimėgauti geru krepšiniu. Mes šiandien laimėjome. Tiesiog gera pergalė.

– Ar nesate nustebęs Diante Baldwino ir Džordže Gagičiaus pasirodymais, kuriuos vakar pavadinote egzaminui paskutinę naktį besiruošiančiais studentais?

– Jie yra geri žaidėjai, o kai turi gerus žaidėjus, tuomet yra lengviau juos įstatyti į sistemą. Pirmiausia, tai jie nėra savanaudžiai. Jie supranta, kad komandos sėkmė yra svarbiausias dalykas.

Noriu pasikartoti dar kartą – šiandien Džordže sužaidė fantastiškai, bet negalime tikėtis, kad taip bus visada. Džiaugiuosi, kaip šie du žaidėjai priėmė savo užduotis ir komandos paruoštą rungtynių planą.

VIDEO: PIKENROLO KLUBAS: R.Milašius – apie staigią „Gargždų“ mirtį, KMT ir naują milijonierių LKL

– „Lietkabelis“ užsitikrino jau aštuntą KMT medalį iš eilės. Ką galite pasakyti apie Panevėžio komandos organizacijos darbą?

– Galiu tik pasikartoti, ką esu jau sakęs. Aš esu labai laimingas galėdamas dirbti šioje organizacijoje su šiais žmonėmis. Negaliu būti objektyvus, nes mes tapome draugais. Galiu pasakyti apie „Lietkabelį“ tik geriausius žodžius. Ši pergalė – nuostabus pasiekimas klubui ir organizacijai. Nėra abejonių, jog tai didžiulis dalykas mums.

– Ką galite pasakyti apie Dovio Bičkauskio pasirodymą, kuris rungtynes pradėjo prastai, bet mačo pabaigoje pataikė keletą svarbių tritaškių?

– Kai laimi rungtynes, visi žaidėjai žaidė gerai, o kai pralaimi, visada rasi blogų dalykų.

Paulius Valinskas grįžo po traumos, o dvikovoje su „Šiauliais“ susižeidė ir Dovis Bičkauskis. Diante Baldwinas yra naujokas. Turime tris įžaidėjus, bet ties kiekvienu buvo rizikos klausimas.

Dovis pirmoje mačo pusėje žaidė dvi minutes, o prasižengė tris kartus. Viena šių pražangų buvo techninė. Nesu Nostradamas, bet jaučiau, kad Dovis duos naudos, tad leidau jį aikštelę antro mačo pusėje. Jis ne tik įmetė du tritaškius, bet ir gerai kontroliavo žaidimo tempą. Dovis darė tai, ko mes ir prašėme. Puikus mačas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kaip apibūdintumėte šį sezoną, kuriame buvote atleistas iš Ankaros „Turk Telekom“, bet vėliau laimėjote KMT medalį su Panevėžio klubu?

– Toks yra trenerio darbas, kuriame turi būti pasiruošęs viskam. Esu labai laimingas, kad po nesėkmingo etapo Ankaroje grįžau namo į Panevėžį, kuriame man viskas yra lengva. Žinoma, dabar esu laimingas, bet jau pradedu galvoti apie finalą. Turime būti pasiruošę laukiančiam mačui.

VIDEO: PIKENROLAS: atgimusios Eurolygos įkrintamųjų viltys Kaune ir mūšis dėl KMT titulo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius