Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 25

N.Čanakas: „Man nebūtų gerai, jei pasakyčiau savo nuomonę“

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po skaudaus pralaimėjimo „Betsafe-LKL“ čempionate Vilniaus „Rytui“ 91:92 valdėsi stengdamasis nepasakyti, ką galvoja apie arbitrų jo žaidėjams mačo pabaigoje skirtas pražangas.
Nenadas Čanakas
LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Sveikinu „Rytą“ ir neturiu nieko gudraus pasakyti. Turiu savo nuomonę, tačiau man nebūtų gerai, jei ją pasakyčiau. Sveikinu „Rytą“ ir tikiuosi, kad susitiksime vėl“, – tiek spaudos konferencijos įžangoje tepasakė panevėžiečių strategas.

Rungtynių baigčiai daug įtakos turėjo ketvirtojo kėlinio pabaigoje Gediminui Orelikui skirta nesportinė pražanga ir Kristiano Kullamae pražanga paskutinę sekundę, kai varžovai gavo galimybę įmesti du pergalingais tapusius baudos metimus.

Paklaustas tiesiai apie arbitrų sprendimus, N.Čanakas taip pat tų situacijų nekomentavo.

„Be komentarų. Turime žaisti gudriau, todėl be komentarų. Turėjome 6 taškų pranašumą, tačiau leidome varžovams įmesti tritaškį. Po to sekė situacijos, kurių nenoriu komentuoti“, – trumpai atsišaudė serbas.

Vis dėlto pražangų tema prasimušė, kai trenerio buvo pasiteirauta apie negalėjusio žaisti aukštaūgio Gyorgy Golomano svarbą.

„Labai jo trūko, nes jis gali sukurti kažką gero puolime, – dėstė N.Čanakas. – Be to, dėl pražangų kiekio turėjome tokių sunkumų, kokių mums nekyla žaidžiant Europos taurės turnyre. „Rytas“ šiandien metė 30 baudos metimų, o mes – 17. G.Orelikas žaidė 32 minutes – 0 baudos metimų, K.Kullamae žaidė 36 minutes – 0 baudos metimų. Turime gintis geriau, be tiek kontakto ir pražangų.“

Pirmąjį kėlinį „7bet-Lietkabelis“ Vilniuje laimėjo 25:13, tačiau antrąjį pralaimėjo 15:27. N.Čanakas nesutiko, kad antrasis ketvirtis jo komandai buvo blogas ir dar kartą išreiškė viltį, kad turės galimybę atvykti į sostinę ir vėl stoti prieš „Rytą“.

„Antrasis kėlinys mums nebuvo blogas, po jo rezultatas buvo lygus, – bangavimą komentavo treneris. – Žaidėme ne su prasta komanda, o su Lietuvos čempionais. Žaidėme geriausiai, kaip galėjome. Nerealu laimėti Vilniuje visus kėlinius 12 taškų skirtumu. Esu patenkintas savo žaidėjais, po šių rungtynių būsime stipresni ir tikiuosi, kad vėl čia žaisime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas