Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06

Naujas Lietuvos rinktinės startas – su nesklandumais ir nenutrūkstama tradicija

Kai kurie dalykai gyvenime nesikeičia. Tai Manto Kalniečio gimtadieniai su Lietuvos rinktine ir naujosios FIBA sistemos komplikacijos nacionalinei komandai. Ketvirtadienį didžioji dalis rinktinės susirinks Vilniaus „Holiday Inn“ viešbutyje, bet susitikimas nebus toks, kokį planavo matyti Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Maža to, kad pagal pirminį planą D.Adomaitis norėjo suburti rinktinę dar rugpjūčio 30-ąją, o šiandien ryte dar svečiuotųsi Espo, kur federacija suorganizavo draugišką mačą su Suomija, pirmąją vyr. trenerio kalbą krepšininkų susibūrime ketvirtadienio vakarą girdės ne visi žaidėjai.

24sek žiniomis, stovykloje laiku dar nebus Renaldo Seibučio bei Roko Giedraičio.

R.Seibutis su Saragosos klubu dalyvaus draugiškame turnyre Ispanijoje. Beje, Ispanijos krepšinio lygos klubams neleista išleisti savo žaidėjų į rinktines iki rugsėjo 9 dienos.

Kaip tik tądien Lietuva Vilniaus „Siemens“ arenoje žais draugiškas rungtynes su Latvija (19 val. 30 min.).

R.Seibučio komanda draugiškame turnyre Taragonoje rugsėjo 7-ąją žais su Tenerifės „Iberostar“, rugsėjo 8-ąją – su Belgrado „Partizan“, tad lietuvis paprasčiausiai nebespėtų prisijungti prie rinktinės ir negalėtų žaisti trečią dieną iš eilės.

R.Giedraitis šiuo metu su Berlyno „Alba“ taip pat vieši Ispanijoje. Vilagarsia de Arousoje rugsėjo 7-ąją vokiečiai sužais draugiškas rungtynes su Obradoiro klubu, o rugsėjo 8-ąją – Gran Kanarijos arba Mursijos ekipomis.

„Alba“ informavo, kad tik po turnyro R.Giedraitis galės prisijungti prie Lietuvos rinktinės. Akivaizdu, kad žaisti trečią dieną iš eilės ir iškart po kelionės iš Ispanijos jis nepajėgs.

Pirmąją treniruotę dešimt Dainiaus Adomaičio vyrų surengs penktadienio rytą. Maždaug 13 val. portale 15min laukite interviu su rinktinės treneriu ir žaidėjais.

Jos išvakarėse nacionalinė komanda tęs tradiciją – sveikinti Mantą Kalnietį su gimtadieniu. Nuo 2009-ųjų rinktinės įžaidėjas savo gimtadienius rugsėjo 6-ąją minėdavo kartu su bendražygiais nacionalinėje komandoje.

Išskyrus 2012-uosius, kai Londono olimpinės žaidynės finišavo rugpjūčio viduryje. Net ir 2014-aisiais, kai dėl traumos M.Kalnietis negalėjo padėti rinktinei pasaulio čempionate Ispanijoje, krepšininkas su peties įtvaru vis tiek atvyko į Barseloną palaikyti savo bendražygių ir ten sutiko savo gimimo dieną.

Šiandien M.Kalniečiui sukanka 32-eji.

Mylimiausioje komandoje rungtyniaujančiam atakų organizatoriui dovana ruošiama vėliau. Rugsėjo 14-ąją lietuvių laukia nelengvas pasaulio čempionato atrankos išbandymas Kroatijoje, o rugsėjo 17-ąją reikės sutvarkyti reikalus su Nyderlandais.

Lietuvos rinktinės rotacija
Mantas Kalnietis Lukas Lekavičius
Renaldas Seibutis Adas Juškevičius
Edgaras Ulanovas Rokas Giedraitis Deividas Gailius
Mindaugas Kuzminskas Eimantas Bendžius Edgaras Želionis
Artūras Gudaitis Evaldas Kairys

Didžiausias iššūkis laukia Osijeke, Kroatijoje, kur šeimininkų komanda lauks lietuvių su keturiais NBA atstovais: Bojanu Bogdanovičiumi, Dario Šaričiumi, Ante Žižičiumi ir Ivica Zubacu.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje trūks Jono Valančiūno, Domanto Sabonio, Pauliaus Jankūno, Jono Mačiulio ir Mariaus Grigonio.

Antrajame atrankos etape lietuviai sužais po dvejas rungtynes su Kroatija, Nyderlandais ir Italija. Vietą kitų metų planetos pirmenybėse Kinijoje užsitikrins trys geriausios grupės komandos.

Gali būti, kad jau šiame FIBA atrankos lange Lietuvos rinktinė padės didžiulį žingsnį pasaulio pirmenybių link.

PČ atrankos J grupė

1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai