Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 17

Naujos Lietuvos rinktinės netektys: dėl traumų „ne“ tarė dar du žaidėjai

Vietoje planuotų šešiolikos žaidėjų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos pradžioje Kazys Maksvytis turės dvylika. Jei Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis prisijungs artimiausiu metu, du krepšininkai dėl traumų atkrito paskutinę akimirką.

Spaudos konferencijos metu Vanagupės viešbutyje Palangoje vyriausiasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis informavo apie naujausias nacionalinės komandos netektis.

Į stovyklą dėl traumų atvykti negalėjo Vilniaus „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius ir neseniai su Ispanijos klubu Lugo „Breogan“ susitaręs Martynas Sajus.

„Paskutinę savaitę paaiškėjo, kad negalės dalyvauti Martynas Sajus, kuris gavo traumą, ir Gytis Radzevičius, kuris negali dalyvauti dėl riešo problemų“, – sakė K.Maksvytis.

Treneris atskleidė, jog šiuos krepšininkus pagrindinė stovykloje pakeis Gabrielius Maldūnas ir Ąžuolas Tubelis.

G.Radzevičius praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone per 26 minutes rinko po 11,2 taško (42,2 trit. proc.), atkovodavo po 5,8 kamuolio ir rinkdavo po 15,1 naudingumo balo.

Statistika FIBA Čempionų lygoje – 7,4 taško, 6,5 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 11,7 naudingumo balo.

Tuo metu Stambulo „Buyukčekmece“ ekipai praėjusį sezoną atstovavęs vidurio puolėjas M.Sajus Turkijos pirmenybėse vidutiniškai rinko po 10,5 taško ir atkovojo 5,4 kamuolio.

„Gytis Radzevičius praėjusiame lange ir visą sezoną žaidė su traumuotu riešu. Ši informacija jau turbūt buvo išlindusi. Jis galvojo, kad jam viskas gerai, bet pradėjęs pasiruošimą rinktinei, vėl pajuto skausmus. Jis turi tvarkytis savo riešą. Martynas Sajus atostogų metu patyrė nedidelę traumą, kuri neleidžia jam pradėti stovyklos su mumis. Jis porą savaičių negalės sportuoti, o būtent šiuo metu jis mums yra labiausiai reikalingas, kol negali žaisti Jonas Valančiūnas“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas