Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 04

Nebesišypsančio M.Kuzminsko išpažintis: „Manęs nereikia. Manęs nėra“

„New York Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas sugebėjo užgniaužti šypseną veide lietuvio, kurį amerikiečiai vadina tiesiog „cheese“. Ne tik dėl žaidimo, bet ir dėl savo giedros nuotaikos praėjusį sezoną sirgalių simpatijas užkariavęs Mindaugas Kuzminskas nebesišypso, – rašo „New York Post“.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Kuzminskas liko visų aštuonerių „Knicks“ rungtynių užribyje.

Jis solidžiai atrodė Europos krepšinio čempionate, kur Lietuvos rinktinei rinko po 15,4 taško, bet grįžus į Niujorką kiek išmušė iš vėžių trauma, o paskui ir trenerio sprendimas.

Lietuvis pripažino nuliūdęs, ir sutrikęs dėl savo ateities Niujorko klube.

„Tai nuvilia, – neslėpė M.Kuzminskas. – Praėjusį sezoną aš patyriau pakilimų ir nuopuolių, bet maniau, kad gerai atlikau savo darbą. Tikėjausi geresnio sezono, ypač po puikios vasaros Europos čempionate. Jaučiau, kad ten pasirodžiau geriau nei kai kurie kiti NBA vaikinai. O tada atvykau čia, bet manęs aikštėje nereikia. Manęs nėra – nei rotacijoje, nei sudėtyje.“

Manęs nėra – nei rotacijoje, nei sudėtyje

Praėjusį sezoną sirgaliai po M.Kuzminsko tritaškio per areną paleisdavo choru tą įsimintiną „Kuuuz“.

Bet dabar M.Kuzminskas paprašė savo agento pagalbos. Šaltiniai teigia, kad juo domisi kitos NBA komandos.

Kai jis pasirašė sutartį su „Knicks“ buvo dar kiti klubai, kurie juo domėjosi, tarp jų „Los Angeles Lakers“, „Cleveland Cavaliers“ ir „Atlanta Hawks“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Knicks“ neranda vietos M.Kuzminskui aikštėje, o netrukus turės padaryti vietos žaidėjų penkioliktuke Joakimui Noah, kuris grįžta po traumos.

M.Kuzminskui pagal sutartį su „Knicks“, liko šis sezonas su 3,8 mln. dolerių uždarbiu.

M.Kuzminskas jaučiasi nejaukiai, nes 28 metų krepšininkui tai kertiniai metai NBA.

„Jaučiu, kad per kitus dvejus trejus metus pasieksiu savo piką, – sakė jis. – Puikiai jaučiuosi fiziškai ir psichologiškai. Žinau, kad esu pasiruošęs. Nesu iš tų, kurie susireikšmina, bet jaučiu, kad galiu čia žaisti. Praėjusiais metais įprastai žaidžiau gerai. Tad dabar tikrai sunku.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

M.Kuzminskas atsivežė penkis kostiumus savo pirmajam sezonui, nes galvojo, kad kaip naujokas gali dažnai sėdėti ant suolo, nes jo pozicijoje buvo Carmelo Anthony ir Lance'as Thomasas. Bet jis žaidė 68 rungtynes.

Šį sezoną M.Kuzminskas atsivežė mažiau kostiumų, tikėdamas, kad labiau prireiks sportinės aprangos.

„Šiemet planavau žaisti, tad atsivežiau du kostiumus, – neslėpė M.Kuzminskas, likęs užribyje per visus aštuonis mačus. – Niekada nežinai. Turėjau įsigyti dar porą.“

15min.lt nuotr./Mindaugas Kuzminskas
15min.lt nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Lietuvos krepšininkas nemano, kad trauma, patirta per treniruočių stovyklą, buvo rimta. Jis tikrai galėjo žaisti daugiau nė vieną ikisezoninį mačą.

„Tai daugiau klausimas treneriui, – sakė M.Kuzminskas. – Jis mato mane komandoje arba joje nemato. Buvau visose treniruotėse, prieš susižeisdamas. Treniravausi visą stovyklos laiką. Turite paklausti jo, ar jo sprendimui atsiliepė trauma. Treneris nori laimėti ir naudoja žaidėjus, kuriais labiau pasitiki, kurie, jo nuomone, gali suteikti daugiau naudos.“

Tai daugiau klausimas treneriui. Jis mato mane komandoje arba joje nemato.

Naujieji „Knicks“ žaidėjai Dougas McDermottas ir Michaelas Beasley perėmė M.Kuzminsko, kaip atsarginio lengvojo puolėjo, minutes. Courtney Lee žaidžia starto penkete vietoj C.Anthony.

Akivaizdu, kad Philas Jacksonas ir jo patarėjas Clarence'as Gainesas buvo M.Kuzminsko advokatais. Pasikeitus klubo vadovams, lietuvis tokio Steve'o Millso užtarimo nebeturi.

„Mano santykiai su Philu buvo geri, – sakė M.Kuzminskas. – Jis pasakydavo man, kai žaisdavau prasčiau ir kai žaisdavau geriau. Tai buvo neįkainojama. Man liūdna, kad jo nebėra komandoje.“

„Scanpix“ nuotr./Philas Jacksonas ir Mindaugas Kuzminskas
„Scanpix“ nuotr./Philas Jacksonas ir Mindaugas Kuzminskas
VIDEO: „Atsarginiai“: fantastiškas D.Sabonis, „Cavaliers“ senukai ir kosmonautas K.Irvingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito