Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 08

Neeilinis dėmesys: 17-mečiui M.Buzeliui – kvietimas į Lietuvos vyrų rinktinės stovyklą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius ruošiasi vykti į JAV. Misijos tikslas – ne tik aplankyti, susipažinti ir išanalizuoti perspektyviausių išeivijos lietuvių žaidimą, bet ir įteikti neeiliniam 17-mečiui šalies talentui Matui Buzeliui kvietimą į kitų metų vyrų krepšinio rinktinės stovyklą.
Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis
Valdemaras Chomičius ir Matas Buzelis / 15min nuotr

Lietuvos vyrų rinktinės fizioterapeuto Aido Buzelio sūnus Matas artimiausiu metu sulauks išskirtinio įvertinimo.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) surengtoje spaudos konferencijoje generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas užsiminė, jog prestižinių JAV universitetų bei JAV jaunimo rinktinės medžiojamas 17-metis yra laukiamas kitų metų pirmoje nacionalinės rinktinės stovykloje, o šį kvietimą perspektyviam žaidėjui į rankas įteiks Valdemaras Chomičius.

„Su Mato tėvu ir šeima nuolatos bendraujame. Tėčiui jau yra perduotas Mato kvietimas į U18 rinktinę ir kvietimas į vyrų krepšinio rinktinės pirmąją stovyklą. Mes to dar neafišavome, nes norime, jog vyrų krepšinio vadovas Valdemaras Chomičius tai įteiktų tiesiai į rankas pačiam Matui. Gruodžio pradžioje norime tai užfiksuoti, manau, kad Matui bus didesnis įspūdis. Jis bus kviečiamas į pirmąją kitų metų Lietuvos vyrų rinktinės krepšinio stovyklą pas Kazį Maksvytį. Neeilinis talentas, tai norime parodyti ir neeilinį dėmesį. To neafišavome, bet tėtis gavo dokumentą ir žino situaciją. Mes norime padaryti Matui siurprizą, nes jis yra to vertas“, – sakė M.Balčiūnas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose Valdemaras Chomičius lankysis gruodžio 2–16 dienomis. Pirmiausia jis vyks į Bostoną, o vėliau – ir į Čikagą, kurioje yra didžiausia Lietuvos išeivijos bendruomenė.

Rinktinės vadovas yra sudaręs 20 vaikinų ir 10 merginų, gimusių nuo 2003 iki 2007 metų, sąrašą, kuriame yra ir Kanados lietuvio Igno Brazdeikio brolis 16-metis Augustas.

Vis dėlto didžiausias ažiotažas supa Matą Buzelį, kuris vertinamas kaip vienas talentingiausių savo kartos krepšininkų visoje JAV.

„Esu kalbėjęs su Mato treneriu, kuris nėra lietuvis. Mes pažįstami nuo mano laiko Maskvos „Triumph“. Jis dirba individualiai su žaidėjais bei turi apie 15 lietuvių. Matas yra vienas geriausių jo auklėtinių, – dėstė V.Chomičius. – Jis atsiuntė lietuvių sąrašą, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Ūgis, metai ir pavardė. Šis treneris sakė, kad Matas su tokiu ūgiu neturi jokių problemų žaisti pirmu ar antru numeriu, todėl visus ir domina, nes yra kaip Magicas Johnsonas.“

Kaip teigė V.Chomičius, atsakymo iš M.Buzelio dėl atstovavimo šalies jaunimo rinktinei dar nėra sulaukęs.

„Tiesiogiai susisiekti su juo pačiu yra sudėtinga, nes jis nuo ryto iki nakties yra užimtas. Dažnai kalbamės su tėčiu, jis sako, kad parašo Matui žinutę. O radęs laiko Matas perskambina. Aš padariau panašiai. Parašiau, kad turėdamas galimybę paskambintų, kad galėtume pasikalbėti. Mes būsime Bostone, kai žais Mato komanda. Ten turėsime galimybę susitikti ir su tėvais, ir su pačiais žaidėjais“, – teigė rinktinės vadovas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Adomaitis ir J.Mačiulis – „Žalgirio“ bandymas gelbėti sezoną ir ką duos naujokai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas