Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 24

Neįprastas Baltijos mūšis: Lietuva atvyko be dviejų žaidėjų, mače – tik 1,5 tūkst. žiūrovų

Lietuvos krepšinio rinktinė šįvakar pasirodys aikštėje pirmą kartą po karantino ir pasikeitusia sudėtimi stos į neįprastoje aplinkoje vyksiančias Baltijos taurės rungtynes su Estija.
Artūras Gudaitis ir Mantas Kalnietis
Artūras Gudaitis nepadės rinktinei Taline. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aplink „Saku Suurhall“ areną penktadienį zuja po Estijoje aprimusios pandemijos atsipalaidavę žmonės, kaip ir įprasta vietose, kur yra didelis prekybos centras, maisto parduotuvės ir greitojo maisto restoranai.

Bet prieš 19 metų pastatytoje arenoje, talpinančių 10 tūkst. žmonių per koncertus ir apie 7 tūkst. per krepšinio rungtynes, aplinka bus kitokia.

Dėl pandemijos tik 1500 žiūrovų galės stebėti Baltijos taurės turnyrą, kuriame savaitgalį žais Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės.

Beveik stipriausios sudėties Estija ir be kelių geriausių žaidėjų į Taliną ketvirtadienį vakare autobusu atvykusi Lietuva pradės turnyrą penktadienio vakarą, o šeštadienį lietuviai susitiks su rezervinės sudėties Latvija. Ji, šią vasarą susirinkusi be nė vieno savo NBA ir Eurolygos žaidėjo, baigs turnyrą dvikova su šeimininkais estais sekmadienį.

Kaip po daugiau nei keturis mėnesius trukusios pertraukos dėl pandemijos atrodys Lietuvos rinktinė – didžiausia intriga ne tik sirgaliams, bet ir treneriui Dariui Maskoliūnui.

Jis neturi NBA kovoms besirengiančių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, šįkart nusprendė nekviesti patyrusių puolėjų Mindaugo Kuzminsko, Jono Mačiulio, Pauliaus Jankūno ir Donato Motiejūno, o dėl sveikatos priežasčių į prieš dvi savaites prasidėjusią stovyklą neatvyko ir Rokas Giedraitis.

Su Sankt Peterburgo „Zenit“ šią vasarą sutartį sudaręs Artūras Gudaitis ir Bilbao klube prieš Ispanijos čempionato tęsinį traumą patyręs Arnoldas Kulboka sportavo dvi savaites Palangoje, bet jiedu neišvažiavo į Taliną.

„Gudaitis dar neatliko medicininio patikrinimo ir stovykloje dalyvavo tik treniruotėse be kontakto, – sakė Lietuvos rinktinės atstovas spaudai Vaidotas Zajarskas. – O Arnoldas dar tęsia reabilitaciją.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė Palangoje

Ir be jų Lietuvos rinktinės sudėtis su septyniais Eurolygos klubų atstovais atrodo pastebimai solidžiausia tarp Baltijos taurės turnyro komandų, bet kokios sportinės formos išvysime žaidėjus?

Pirmojo mačo pradžia penktadienį – 19.30.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės sudėtis turnyrui Taline:
  • Gynėjai: Mantas Kalnietis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Rokas Jokubaitis („Žalgiris“), Marius Grigonis („Žalgiris“), Tomas Dimša („Žalgiris“);
  • Puolėjai: Edgaras Ulanovas (Stambulo „Fenerbahče“), Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“), Tadas Sedekerskis („Baskonia“), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“);
  • Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis („Monbus Obradoiro”), Marekas Blaževičius („Žalgiris“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas