Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nekalbus N.Pacevičius pasigedo lupimosi ir gyrė „Neptūną“

Pirmadienį pasidžiaugę pirmąja klubo istorijoje pergale „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose, jau po 48 valandų Vilniaus „Wolves Twinsbet“ buvo priversti sugerti vieną skaudžiausių sezono smūgių.
Nedas Pacevičius
Nedas Pacevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nedo Pacevičiaus treniruojama ekipa antrajame „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio mūšyje 76:95 neprilygo Klaipėdos „Neptūnui“ ir dėl patekimo į pusfinalį turės kautis lemiamose trečiose rungtynėse šeštadienį.

Trečiadienio vakarą 2,6 tūkst. žiūrovų palaikomi klaipėdiečiai jau antrąją minutę neteko pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, bet kontroliavo susitikimą beveik visas 40 minučių, o po įspūdingos trečiojo kėlinio pabaigos ristele nubėgo iki pergalės, rungtynių pabaigoje vienu metu pirmaudami net 28 taškų skirtumu.

Jau ir pirmose rungtynėse turėjo nemažai problemų, šįkart „vilkai“ klydo net 18 kartų, o į savo krepšį gavo 14 varžovų tritaškių.

Klaipėdiečiams išlyginus seriją 1-1, lemiamos rungtynės bus žaidžiamas sostinės „Twinsbet“ arenoje.

„Nepavyko žaisti tokį krepšinį, kokį norėjome. Sveikiname „Neptūną“, kuris puikiai pasiruošė rungtynėms. Serija grįžta į Vilnių, viskas pasistato iš naujo. Lemiamos rungtynės šeštadienį“, – trumpai susitikimą uostamiestyje apibendrino N.Pacevičius.

Jo komanda bent dviejuose iš keturių kėlinių beveik iki kėlinio pabaigos buvo prasižengusi vos kartą, tačiau turimo rezervo neišnaudojo varžovų spaudimui ir dusinimui savo gynyba. Priešingai – „Neptūnas“ puolime jautėsi laisvai ir sumetė net 95 taškus. Tiek daug vilniečiai nebuvo praleidę nuo kovo 24-osios.

„Jei atkrintamosiose kažko nori, pirmiausia turi dėl to luptis. Jei iki kėlinio pabaigos turi 1-2 pražangas iki bonuso, tai pasako daug“, – lakoniškai akcentavo „Wolves“ treneris.

Jis panašiai aiškino ir varžovų tritaškių gausą, nors „Neptūnas“ yra trečias nuo galo lygoje pagal tolimų metimų taiklumą, o pirmose rungtynėse įmetė vos 6 tritaškius iš 29.

„Jeigu neišeini su tinkamu spaudimu, kažkur tave nubaus individualiai. Eina tam tikros rotacijos, o aukšto meistriškumo žaidėjai faktas, kad tas progas išnaudos, – sakė N.Pacevičius. – „Neptūnas“ gerai pasiruošė tiek šitoms rungtynėms, tiek šitai serijai. Matėme pasikartojančias klaidas nuo pirmųjų rungtynių, ko nepavyko šiandien išspręsti.“

Antrajame susitikime N.Pacevičius savo apkaboje neturėjo puikiai pirmame mače žaidusio, bet dėl traumos rungtynių negalėjusio tęsti Garrisono Brookso, kurio situacija paaiškės atlikus papildomus tyrimus.

O kokią žinutę treneris perduos savo auklėtiniams prieš lemiamą susitikimą, kuris gali užbaigti „Wolves“ sezoną?

„Nesvarbu, ar atkrintamosiose laimi 1 tašku, ar 20, tai yra lygiai tas pats. Serija yra lygi 1-1. Turime dar vienas rungtynes, jos vyks namuose. Dirbome visą sezoną dėl to, kad turėtume namų aikštės pranašumą, tad turime juo pasinaudoti“, – teigė N.Pacevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas