Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 18

Nenado Čanako maldos nepadėjo: neįmanoma įveikti „Žalgirio“, kai taip meti tritaškius

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pastaruosius dvejus metus žaidė Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro finale, bet šįkart lemiamas mačas dėl titulo vyks be Nenado Čanako treniruojamos komandos. Panevėžiečiai pusfinalyje 67:77 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir sekmadienį tenkinsis maču dėl trečios vietos su Vilniaus „Rytu“.
Nenad Čenak
Nenad Čenak / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusio sezono „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalyje Panevėžio krepšininkai eliminavo „Žalgirį“, bet šį sezoną kovojant dėl KMT trofėjaus dar vienos staigmenos sukurti nepavyko.

Penktąją vietą LKL čempionate užimantis „7bet-Lietkabelis“ priešinosi, bet realių vilčių iškopti į KMT finalą Šiauliuose neužčiuopė.

Nors ketvirtajame kėlinyje panevėžiečiai buvo priartėję iki 5 taškų (50:55), pastaruosius trejus metus šį turnyrą laimėjęs „Žalgiris“ įtempė raumenis ir vėl įžengė į finalą, kuriame sekmadienį susitiks su staigmeną pirmajame pusfinalyje pateikusia Jonavos „CBet“ ekipa.

Panevėžio komandos lyderiai šįkart neišsilaisvino iš „Žalgirio“ gynybinių gniaužtų: Gediminas Orelikas pataikė tik 1 tritaškį iš 7, Kristianas Kullamae – 1 iš 6, Jamelas Morrisas pataikė 1 iš 5, Vytenis Lipkevičius – 1 iš 4, o Mantas Rubštavičius prametė visus keturis tritaškius.

Iš viso Nenado Čanako auklėtiniai pataikė tik 4 tolimus metimus iš 29. O tai tėra 13,8 proc.

„Labai sunku žaisti prieš „Žalgirį“, kai pataikėme tik 4 tritaškius iš 29. Tada reikia kitus dalykus daryti tobulai, bet mes nepadarėme. Tai ir kainavo mums rungtynes, – sakė N.Čanakas. – Nors buvome prisitaikę antrojoje rungtynių dalyje, prie -5 nepadarėme pražangų, kai reikėjo. O „Žalgiris“ pernelyg mums daug ir neleido.“

Gyorgy Golomanas ir J.Morrisas galiausiai surinko po 14 taškų, Panevėžio ekipai labai trūko kitų lyderių.

Pastaruoju metu Panevėžio komandai ypač svarbus yra Gediminas Orelikas, bet šis puolėjas šįsyk liko su 5 taškais.

„Aišku, jis labai svarbus mums, – sakė N.Čanakas. – Bet vienerios rungtynės nieko nekeičia. Jis lieka lyderis, svarbus žaidėjas. Nesitreniravo kurį laiką, bet stengėsi kiek galėjo.“

Nors dvitaškius panevėžiečiai metė net 72 proc. taiklumu, kitais rodikliais nusileido mačo favoritams.

„Neradome kitų būdų. Mes nepadarėme mažų dalykų gerai. Sukūrėme 29 tolimus metimus, nors tarp jų buvo ir beprotiškų metimų, – dėstė N.Čanakas. – Bet nėra lengva prieš „Žalgirį” žaisti. Eurolygos komandos irgi turi problemų su jais. O mes nepadarėme savo dalykų tobulai:14 klaidų, tranzicinė gynyba.“

Sekmadienį finale „Žalgiris“ žais su Jonavos klubu nuo 19 val. 15 min., o mačas dėl trečios vietos Šiauliuose prasidės 15 val. 45 min.

„Turime būti pasirengę mačui dėl trečios vietos ir kovoti dėl medalio”, – pabrėžė N.Čanakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas