Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 03

Nepaiso Vyriausybės ir SAM rekomendacijų: Gitanas Nausėda – „Žalgirio“ arenoje

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda neįsiklausė į Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijas. Aukščiausias šalies pareigūnas antradienio vakarą su žmona Diana vieši Kaune ir gyvai stebi „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje su Maskvos srities „Chimki“ klubu.
Gitanas Nausėda su žmona „Žalgirio“ arenoje
Gitanas Nausėda su žmona „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę sukilusi panika dėl iš koronaviruso židinio Šiaurės Italijoje į Kauną atvykstančios Milano „Olimpia“ ekipos nuo ėjimo į „Žalgirio“ areną atgrasė kone 6 tūkst. sirgalių – susitikimą stebėjo viso labo 9 405 aistruoliai, mažiausiai šį sezoną.

Panašu, kad kelių dienų užteko, jog „Žalgirio“ gerbėjų nerimas dėl koronaviruso nuslūgtų – į Kauną atvykus Rimo Kurtinaičio išrikiuotai „Chimki“ kariaunai, Nemuno salos arena jau beveik pilna – joje sugužėjo 13 551 žiūrovas.

Tarp jų įsitaisęs ir G.Nausėda, kuris „Žalgirio“ rungtynėse lankosi pirmą kartą nuo tada, kai tapo Lietuvos prezidentu.

Šalies vadovas nepaklausė Vyriausybės ir SAM rekomendacijų – ministras Aurelijus Veryga kaip tik antradienio rytą pasirašė rekomendaciją atšaukti arba nukelti visus masinius renginius.

A.Verygos teigimu, masiniai renginiai yra puiki terpė sklisti infekcijoms – ne tik koronavirusui, bet ir gripo bei kitiems virusams.

„Renginių organizatoriai privalo įvertinti, kiek jų renginys galėtų prisidėti prie epidemiologinės situacijos Lietuvoje pablogėjimo, o lankytojai – ar jiems tikrai būtina, ar jų sveikata leidžia būti dideliuose žmonių sambūriuose. Mes rekomenduojame kol kas tokių susibūrimų vengti“, – tvirtino ministras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

A.Verygai dar praėjusią savaitę pritarė ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Prisiekęs „Žalgirio“ sirgalius tuomet pasakojo, jog dėl sumenkusio imuniteto į Lietuvos čempionų rungtynes artimiausiu metu vykti nesvarsto.

„Galiu pasakyti bendrą rekomendaciją. Visi masinio susibūrimo renginiai kelia padidintas rizikas. Mes šiandien turime ir gripo epidemijas kai kuriuose miestuose. Kiekvienas žmogus turėtų vertinti dalyvavimą tiek uždarose patalpose vykstančių renginių – koncertų, kino teatrų, sporto varžybų, ar tai būtų masiniai renginiai viešose vietose. Tai padidinta rizika užsikrėsti, todėl rekomenduojama vengti tokių renginių“, – S.Skvernelis sakė spaudos konferencijoje.

G.Nausėda „Žalgirio“ rungtynes su Rusijos vicečempionais stebi sėdėdamas visai greta Šarūno Jasikevičiaus artimųjų – mamos Ritos, brolio Vytenio ir žmonos Annos. Prieš sėsdamas į savo vietą, prezidentas pasisveikino su R.Jasikevičiene ir persimetė su ja keliais žodžiais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda su žmona „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda su žmona „Žalgirio“ arenoje

Prezidentas, įsitaisęs tarp sirgalių, paisė ir jų tradicijų – kaip ir kiti aistruoliai, prieš susitikimą kilo iš savo vietos ir susikabinęs su jais per pečius šokinėjo iš savo vietos.

Antradienio duomenimis, Lietuvoje tebėra užfiksuotas vienintelis koronaviruso atvejis.

Pasaulyje užfiksuota daugiau kaip 91,3 tūkst. COVID-19 atvejų, mirė per 3,1 tūkst. žmonių, maždaug 48 tūkst. pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas