Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 03

Neplanuotas Lietuvos rinktinės herojus: „Buvo mano diena“

Adas Juškevičius vienas prieš vieną prie tritaškio linijos šokdino italų centrą Paulą Bilighą. Suklaidintas varžovas nebespėjo paskui vikrųjį rinktinės gynėją ir likęs už nugaros stebėjo du lengvus Ado taškus. Gydytojas Vytenis Trumpickas su Mantu Kalniečiu šypsojosi ant atsarginių suolo. Jūs ne vieni – net jiems nuostabą kėlė toks sėkmingas A.Juškevičiaus žaidimas, kuris tapo svarbiu lietuvių pergalės prieš Italiją faktoriumi 78:73.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kai Dainius Adomaitis davė poilsio minučių Adui Juškevičiui, ant atsarginių suolo Lietuvos sirgaliai krepšininką palydėjo plojimais.

Komandos draugai noriai tiesė atsarginiam įžaidėjui ranką, nes jis nežaidė kaip atsarginis.

Dar trečiojo kėlinio pabaigoje A.Juškevičiaus sąskaitoje buvo 18 taškų, o jam būnant aikštėje lietuviai įmetė 17-a daugiau nei italai.

VIDEO: Rungtynių su italais herojumi tapęs A.Juškevičius: „Tiesiog dariau savo darbą“

28-erių gynėjas, kuris neturėjo žaisti Europos čempionate, staiga tapo rinktinės vedliu – su 20 taškų tapo rezultatyviausiu rinktinės žaidėju.

„Tiesiog... Stengiuosi ruoštis kiekvienoms rungtynėms. Tiesiog mane surado komandos draugai. Pastatė geras užtvaras, laiku perdavė kamuolį. Aš visada galiu pataikyti. Nesu tas, kuris nepataiko. Gavau metimus ir tiesiog sumečiau juos. Buvo mano diena“, – po pergalės kuklinosi A.Juškevičius.

– Adai, jums tai buvo puikios rungtynės. Kas taip leido gerai įsilieti į rinktinės žaidimą?

– Aš stengiuosi vykdyti savo vaidmenį. Man pasisekė mesti laisvam. Aš tiesiog dariau savo darbą: keičiu Mantą, stengiuosi įnešti energijos, kietai gintis. Pasisekė sumesti metimus. Buvau naudingas puolime.

– Adai, atrodo, Europos čempionate kol kas labai savimi pasitikite?

– Svarbiausia, kad laimime kaip komanda. Pradėjome geriau žaisti. O dėl manęs... Aš nuo pirmų rungtynių jaučiausi gerai. Tikrai labai neblogai jaučiuosi. Manau, nesustos tiek komanda, tiek aš.

– Akcentavote gynybą prieš italų snaiperius. Kaip pavyko apsiginti?

– Treneriai akcentavo jų tritaškius. Matėte Belinelli ir Datome procentus. Manau, tai buvo komandinis darbas su Belinelli, kad numuštume jų procentą. Gynyba prieš Belinelli lėmė mūsų pergalę.

Italija yra pagrindinė mūsų konkurentė dėl pirmos vietos grupėje. Tai buvo labai svarbios rungtynės tiek pasitikėjimo, tiek turnyro lentelės atžvilgiu.

Ši pergalė mums labai svarbi.

Pergalė!!!! #Lietuva #Eurobasket #Italia #Basketball

A post shared by 24sek (@24sek) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito