Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

Neprisvilęs D.Adomaičio sugrįžimas: „Neptūnas“ išnešė sveiką kailį iš Kėdainių

Dainius Adomaitis po daugiau nei ketverių metų sugrįžo į Klaipėdos „Neptūną“ (5-7) ir tą padarė pergalingai – naujo trenerio vadovaujamas uostamiesčio klubas svečiuose 88:83 įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (3-9).

47-erių D.Adomaitis Klaipėdoje dirbo 2015-2017 m., o vėliau stovėjo prie Lietuvos rinktinės, Vilniaus „Ryto“ ir Jeruzalės „Hapoel“ vairų bei šio sezono pradžioje buvo tapęs nuolatiniu 15min laidos PIKENROLAS dalyviu, kol galiausiai praėjusią savaitę jis priėmė „Neptūno“ pasiūlymą.

Grįžęs prie Klaipėdos klubo vairo pirmajame susitikime Lietuvos krepšinio lygoje D.Adomaitis pirštų neprisvilo.

Kėdainiškiai pirmavo didesnę pirmojo kėlinio dalį ir laimėjo jį 23:22, bet antrajame ketvirtyje „Neptūnas“ perėmė iniciatyvą ir vienu metu susikrovė 12 taškų persvarą – 48:36.

„Nevėžis“ vėl ėmė vytis svečius iš Klaipėdos trečiajame kėlinyje, kai pelnė pirmuosius septynis ketvirčio taškus, o po prieš paskutinį kėlinį atsiliko vos tašku (62:63).

„Neptūnas“ ir vėl sugebėjo nutolti lemiamame ketvirtyje, kai likus mažiau nei keturioms minutėms užtikrintai pirmavo (84:70), bet „Nevėžis“ dar sugebėjo atkurti intrigą.

12:0 spurtavę šeimininkai po Mariaus Valinsko tritaškio likus pusantros minutės atsiliko jau tik vienu metimu (82:84), o Rihardas Kuksikas likus 42 sek. net turėjo galimybę išvesti „Nevėžį“ į priekį tritaškiu.

Vis dėlto latvis buvo netikslus, o „Neptūnas“, sėkmingiau sužaidęs dvikovos pabaigą, išnešė sveiką kailį iš Kėdainių, iškovodamas jau trečią pergalę iš eilės ir pirmą prie komandos vairo grįžus D.Adomaičiui.

Į pergalę klaipėdiečius vedė įspūdingas Beno Griciūno ir Žygimanto Janavičiaus tandemas.

Aukštaūgis sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, pelnydamas 20 taškų (10/13 dvit.), atkovodamas 12 kamuolių ir surinkdamas 27 naudingumo balus. B.Griciūnui trūko vos vieno naudingumo balo iki pakartoto sezono rekordo.

Tuo tarpu Ž.Janavičius buvo netoli trigubo dublio. Jis pelnė 12 taškų (2/4 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), atliko 11 rezultatyvių perdavimo ir atkovojo 7 kamuolius. Per pastarąsias trejas „Neptūno“ laimėtas rungtynes Žygis atlieka net po 10,7 „asisto“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žygimantas Janavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žygimantas Janavičius

Pamažu turnyrinėje lentelėje kylantis „Neptūnas“ pavijo Alytaus „Dzūkiją“ ir Jonavos „CBet“, su kuriomis dabar dalinasi 6-8 vietas. Kėdainiškiai yra devinti.

„Nevėžis-Optibet“: Tahjonas Starksas 16 (7 rez. perd.), Marius Valinskas 14, Alenas Smajlagičius 13, Rihardas Kuksikas 10.

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 20 (10/13 dvit., 12 atk. kam., 27 naud. bal.), Edgaras Želionis ir Deividas Gailius po 13, Žygimantas Janavičius (7 atk. kam., 11 rez. perd.) ir Julius Jucikas po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas