Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 03

„Neptūnas“ išbrido iš nesėkmių liūno: laimėjo pirmą kartą šiais metais

Klaipėdos „Neptūnas“ (7-11) pagaliau nutraukė užsitęsusią nesėkmių seriją. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse namuose 88:82 (26:18, 20:18, 20:25, 22:21) įveikė turnyro autsaiderį Prienų „Labas GAS“ (1-18) klubą.
LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
„Neptūnas“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Tai – pirmoji „Neptūno“ pergalė 2022 metais.

Iki šiol klaipėdiečiai buvo pralaimėję visas keturias LKL akistatas, o Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje prieš Panevėžio „Lietkabelį“ pralaimėjo ir sužaidė lygiosiomis.

„Neptūnas“ puikiai pradėjo rungtynes prieš Prienų ekipą ir jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (26:15), kuri antrajame ketvirtyje išaugo net iki 18 taškų – 39:21.

Vis dėlto „Labas GAS“ sėkmingai užbaigė antrą kėlinį, o trečiame šovė į priekį ir beveik prisivijo klaipėdiečius – 59:61.

Kurį laiką ypač arti „Neptūno“ svečiai iš Prienų buvo ir ketvirtajame kėlinyje, bet galiausiai D.Adomaičio komanda nurūko į priekį, kai pelnė 6 taškus be atsako ir likus mažiau nei keturioms minutėms pirmavo 83:74.

Visgi prieniškiai nepasidavė – aštuoni iš eilės taškai ir po Vasilije Pušicos metimo „Labas GAS“ likus 42,6 sek. atsiliko minimaliai (82:83).

Tačiau galiausiai „Neptūnas“ įrodė savo pranašumą. Julius Jucikas sumetė baudų metimus, Igno Sargiūno bandymas išlyginti rezultatą tritaškiu buvo netikslus, o klaipėdiečių pergalę įtvirtino Mato Jogėlos ir Žygimanto Janavičiaus baudų metimai.

Nesėkmių seriją nutraukęs „Neptūnas“ LKL pirmenybėse išlieka aštuntoje vietoje. Šeštą kartą iš eilės ir jau aštuonioliktą sykį šį sezoną pralaimėję prieniškiai išlieka paskutiniai.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 17 (10 atk. kam.), Julius Jucikas 16, Žygimantas Janavičius 14 (10 rez. perd., 22 naud. bal.), Edgaras Želionis 13, Nojus Mineikis 12.

„Labas GAS“: Jovanas Kljajičius 17, Rapolas Ivanauskas 15, Vasilije Pušica 14 (6 rez. perd.), Ignas Sargiūnas 13 (6 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas