Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 23

„Neptūnas“ išvargo pergalę prieš atkakliai besipriešinusius „Šiaulius“

Pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“ (13-2), po įtemptos kovos 80:76 (17:22, 23:21, 22:15, 18:18) palaužęs „Šiaulių“ (2-13) klubą.
Tomas Delininkaitis
Tomas Delininkaitis / Karolio Bakūno nuotr.

„Šiauliai“ į priekį išsiveržė pirmo kėlinio viduryje ir iki didžiosios pertraukos gana tvirtai jautėsi „Švyturio“ arenoje.

„Neptūnas“ iki pertraukos pataikė vos 2 tolimus metimus iš 11-ikos (18 proc.), kai „Šiauliai“ įsūdė 6 iš 15-ikos (40 proc.).

Įpusėjus mačui šeimininkai atsilikinėjo 40:43.

Trečiajame kėlinyje vyko lygi kova, bet baigiantis ketvirčiui Tomas Delininkaitis pataikė du tritaškius ir „Neptūnas“ įgijo keturių taškų persvarą (62:58).

Sėkmingą žaidimą „Neptūnas“ pratęsė ir prasidėjus ketvirtajam kėliniui. T.Delininkaitis dar kartą pataikė iš toli ir „Neptūnas“ nutolo 69:60.

„Šiauliai“ neleido šeimininkams dar labiau pabėgti ir netrukus vėl įvėlė į lygią kovą, bet atėjus paskutinėms minutėms žingsneliu priekyje buvo „Neptūnas“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: J.Grantas krauna į varžovų krepšį

Jerai Grantas pataikė sudėtingą metimą iš po krepšio, likus 33 sek., ir padidino „Neptūno“ pranašumą iki trijų taškų (77:74).

Tas pats J.Grantas galingai blokavo Antano Udro metimą ir komplikavo „Šiaulių“ viltis pasiekti pergalę. Baudų metimus realizavę neptūniečiai įsirašė pergalę (80:76).

Klaipėdos „Neptūnui“ šiame mače padėti negalėjo dėl sveikatos ir šeimyninių aplinkybių trumpam į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) grįžęs Lorenzo Williamsas. Taip pat nežaidė praėjusiame Čempionų lygos mače Stambule kojos traumą patyręs Laimonas Kisielius.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 16, Osvaldas Olisevičius 13 (8 atk. kam.), Laurynas Beliauskas 12, Paulius Dambrauskas (6 rez. perd.), Jerai Grantas ir Gytis Masiulis po 10.

„Šiauliai“: Saah Nimley 15, Ignas Vaitkus 14, Arminas Urbutis (10 atk. kam.) ir Evaldas Šaulys po 12, Karolis Lukošiūnas 9.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Šiauliai“ [2018-12-23]
VIDEO: „Atsarginiai“: neįtikėtini buvusio žalgiriečio Bobano skaičiai, Lebrono planas ir NBA teisėjų absurdas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai