Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 15

„Neptūnas“ turės grąžinti savivaldybei ketvirtį milijono eurų?

Klaipėdos „Neptūnas“ praėjusį lapkritį sulaukė 250 tūkst. eurų iš Klaipėdos miesto savivaldybės, o tokio paties dydžio įnašą turėjo gauti dar kartą, tačiau dabar ima aiškėti, kad gautas lėšas uostamiesčio klubui gali tekti grąžinti.
Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai
Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai / LKL nuotr.

„Atvira Klaipėda“ žurnalistas Artūras Šulcas pranešė, kad prokuratūra reikalauja naikinti miesto Tarybos sprendimą skirti „Neptūnui“ papildomą paramą.

Trečiadienį Klaipėdos miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė dar 250 tūkst. eurų skyrimui „Neptūno“ klubui.

Klaipėdos miesto savivaldybė dar praėjusį rugsėjį tapo didžiausia „Neptūno“ dalininke, o lapkritį priėmė sprendimą skirti papildomus 250 tūkst. eurų miesto komandai.

Tačiau „Atviros Klaipėdos“ teigimu, kreipimosi iš Vyriausybės atstovės Klaipėdos ir Tauragės apskrityse sulaukusi prokuratūra kreipėsi į teismą, kur byla dėl pirmojo Tarybos sprendimo skirti papildomą paramą uostamiesčio ekipai bus nagrinėjama gegužę.

Jei savivaldybė pralaimėtų šią bylą, „Neptūnas“ turėtų grąžinti lapkritį gautus 250 tūkst. eurų ir greičiausiai negalėtų gauti ir papildomos paramos, kurią ką tik patvirtino miesto Taryba.

„Atviros Klaipėdos“ teigimu, byla grindžiama Vyriausybės nutarimu, kuriuo reglamentuojama, kokiomis sąlygomis savivaldybės gali investuoti. Savivaldybė sprendimą investuoti į „Neptūno“ klubą grindžia galima ne finansine, o socialine grąža, tačiau Vyriausybės atstovų ir prokuratūros tokie argumentai neįtikino.

„Neptūno“ iš savivaldybės gautos lėšos buvo naudojamos atsiskaityti su žaidėjais, treneriais, aptarnaujančiu personalu, tiekėjais, žaidėjų agentais ir už „Švyturio“ arenos nuomą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Klaipėdos miesto savivaldybė ir be šių vienkartinių įnašų „Neptūnui“ ir jo dublerių komandai per metus skiria 796 tūkst. eurų. Tai didžiausia miesto parama krepšinio klubui po Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“.

Su 10 pergalių ir 12 pralaimėjimų „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygoje dalinasi 7-9 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas