Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 13

„Neptūno“ vadovas – apie skyrybas su M.Braziu, trenerio paiešką ir kritiką veteranams

Mindaugui Braziui atleidimo lapelį praėjusią savaitę įteikęs Martynas Mažeika rinkoje intensyviai ieško stratego, kuris galėtų išgelbėti kol kas itin niūrų Klaipėdos „Neptūno“ sezoną. „Tikiu, kad sezono pabaiga bus sėkminga“, – 15min portalui sakė uostamiesčio klubo vadovas.

Legendinis Klaipėdos miesto krepšininkas Martynas Mažeika lygiai prieš metus tapo „Neptūno“ klubo sporto direktoriumi, lapkritį – komandos vadovu, o praėjusią savaitę turėjo priimti pirmąjį sudėtingą sprendimą – atleisti vyriausiąjį trenerį Mindaugą Brazį.

Uostamiestyje nutūpus talentingajam Ąžuolui Tubeliui klaipėdiečiai išgyveno pakilimą, per šešis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro mačus iškovoję penkias pergales, įskaitant Nemuno saloje paguldytą Kauno „Žalgirį“, bet tuomet įklimpo į gilią duobę.

Šešios nesėkmės per aštuonis mačus ir neiškovotas bilietas į KMT finalo ketvertą lėmė skyrybas su 41-erių strategu M.Braziu, kuris „Neptūno“ vairą savo rankose laikė nuo 2022-ųjų vasaros.

„Viso sezono eiga nebuvo tokia, kokios mes tikėjomės, tad klubas buvo priverstas atlikti šį sprendimą, kad pagerintų situaciją. Tokie sprendimai neateina per vieną naktį, juos reikia gerai apsvarstyti, – 15min portalui sakė „Neptūno“ vadovas Martynas Mažeika. – Galbūt per daug apie atleidimo priežastis nesiplėsiu. Kalbėdamas su Mindaugu Braziu pasakiau, kad tikiuosi, jog ateityje mūsų keliai vėl susikirs. Jis – tikras profesionalas ir darboholikas. Mums reikėjo priimti sprendimą, bet kas liečia M.Brazio darbą, viskas buvo kaip ir gerai.“

Šiuo metu Klaipėdos ekipa su 6 pergalėmis ir 12 nesėkmių žygiuoja vos aštuntoje „Betsafe-LKL“ vietoje.

„Daug sudedamųjų yra – kelių vedančių žaidėjų traumos, Sterlingo Gibbso netikėtas išvažiavimas. Mes stebime treniruočių procesą, kuriame kažkur kažkas nesulipo, – slogaus „Neptūno“ priežastis vardino M.Mažeika. – Bet aš nesakau, kad sezonas yra baigtas. Mes einame, kovojame ir ieškome išeičių. Manau, kad sezono pabaiga bus sėkmingesnė.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Emocinio efekto Klaipėdos ekipos žaidime po pokyčių vyriausiojo trenerio kėdėje nepasijautė – pirmadienį pilnutėlėje „Švyturio“ arenoje laikinojo trenerio Vido Ginevičiaus vedami klaipėdiečiai 75:95 nusileido puikų krepšinį pastaruoju metu Eurolygoje demonstruojančiam Kauno „Žalgiriui“.

„Energijos, kurios tikėjomės ir matėme treniruotėse, rungtynėse su „Žalgiriu“ nebuvo“, – sakė M.Mažeika.

LKL.LT/Vilius Sukonas ir Martynas Mažeika
LKL.LT/Vilius Sukonas ir Martynas Mažeika

Dukart praėjusiame dešimtmetyje „Betsafe-LKL“ finale žaidęs bei dar triskart šių pirmenybių bronzą iškovojęs „Neptūnas“ prarado savo pozicijas stipriausių ketverte, kuriame pastarąjį kartą finišavo COVID-19 paženklintame ir anksčiau laiko pasibaigusiame 2019–2020 metų sezone.

M.Mažeika įnirtingai dirba rinkoje, kad „Neptūnui“ rastų trūkstamas detalės dalis – vyriausiąjį trenerį ir prieš mėnesį netikėtai komandą palikusio Sterlingo Gibbso įpėdinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas