Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 10

Nesustabdomai rungtyniavęs „CBet“ duetas pratęsimo dramoje nokautavo „Žalgirį“

Vienintelėse sekmadienio „Betsafe-LKL“ rungtynėse šalies čempionai Kauno „Žalgirio“ (22-3) krepšininkai niekaip neišsprendė varžovų lyderių klausimo ir patyrė sensacingą pralaimėjimą. Jures Zdovco auklėtiniai pratęsimo pareikalavusiame mūšyje 97:100 (24:24, 21:9, 21:24, 21:30, 10:13) nusileido Jonavos „CBet“ (14-13), kuriuos į pergalę ištempė Emanuelio Lecomte'o ir Juano Palacioso duetas, kartu pelnęs net 62 taškus.
Emmanuel Lecomte
Emmanuelis Lecomte'as / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Žalgiriečių pralaimėjimas – geros žinios Vilniaus „Ryto“ krepšininkams. Jei sostinės ekipa laimės likusias reguliariojo sezono kovas, jie finišuos pirmi ir potencialiame finalo mūšyje turės namų aikštės pranašumą.

Tiesa, LKL vicečempionų pirmadienį laukia Panevėžio „Lietkabelio“ iššūkis.

Pergalė labai svarbi ir „CBet“ klubui, kuris bent jau kol kas išsaugos ketvirtą poziciją. Į ją reg. sezono finiše kėsinsis dar bent trys klubai – „Šiauliai-7bet“, Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ bei Klaipėdos „Neptūnas“.

Susitikimą puikiai pradėję svečiai iš Kauno nuo pirmųjų dvikovos minučių varžovus baudė taikliais tritaškiais, kurie žalgiriečiams leido atitrūkti į priekį rezultatu 21:12.

Tačiau Virginijaus Šeškaus kariai pirmajame kėlinyje ginklų sudėti dar neketino (21:20). Papildomą motyvaciją žaidžiant prieš šalies krepšinio grandą jaučiantis Emmanuelis Lecomte'as KMT ketvirtfinalyje prieš „Žalgirį“ surinko 43 naudingumo balus – į panašų skaičių belgas nusprendė taikytis ir šįkart, per pirmą ketvirtį surinkęs 11 taškų ir 16 naudingumo balų.

Antrajame kėlinuke lygos lyderiams varžovų vijurką pristabdyti pavyko, o tuomet iš karto sustojo ir visas „CBet“ puolimas. Pavieniais veiksmais šeimininkus gelbėti bandė Juanas Palaciosas, tačiau „Žalgiris“ kėlinį laimėjo 21:9 ir į pertrauką žengė turėdami dviženklį pranašumą (45:33).

Prasidėjus antrai žaidimo daliai žaliai balti susikūrė naują rekordinę persvarą (50:35), tačiau įsimėtęs J.Palaciosas svečius stebino metimais iš tolimesnių nuotolių, jam į pagalbą sugrįžo E.Lecomte'as, o „CBet“ inicijavo spurtą ir lemiamo ketvirčio metu priartėjo iki vieno metimo (66:68).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Juan Palacios
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Juan Palacios

Įpusėjus ketvirčiui Vitalijus Kozys tritaškiu galėjo persverti rungtynių rezultatą, tačiau puolėjo metimas skriejo pro šalį, o tuomet kauniečiai surengė spurtą 8:0 ir vėl galėjo kiek lengviau atsikvėpti (83:73).

Netrukus šeimininkams vilties įžiebė neapdairus Edgaro Ulanovo žaidimas – kaunietis iš pradžių užsidirbo asmeninę, o netrukus ir nesportinę pražangą, po kurių „CBet“ stojo mesti net keturių baudų (80:83).

Lemiamų minučių metu prie ekipos lyderių prisijungė ir Edvinas Šeškus, pelnęs 5 taškus be atsako ir rezultatą išlyginęs (85:85). Netrukus J.Palaciosas netikėtai „apvogė“ L.Lekavičių ir išvedė šeimininkus į priekį (87:85), o apsigynę jonaviečiai turėjo auksinį šansą pribaigti kauniečius.

Visgi varžovų gynyboje užklimpęs E.Lecomte'as prarado kamuolį, o greitajame puolime taškus pelnęs „Žalgiris“ išplėšė pratęsimą – 87:87.

Pratęsime ir toliau stebuklus su kamuoliu išdarinėjo „CBet“ klubo vedliai. Iš pradžių J.Palaciosas pataikė tritaškį paskutinę atakos sekundę, o kitoje atakoje E.Lecomte'as smeigė tolimą metimą dar ir su varžovo pražanga (96:91).

Žalgiriečius iki minimumo priartino naujus kontraktus su klubu sudarę L.Lekavičius ir E.Ulanovas (96:95), tačiau savo atsaką pateikė ir E.Lecomte'as. Pražangų taktika LKL čempionams nepasiteisino, o dar vieną pratęsimą išplėšti galėjęs T.Cavanaugh šūvis skriejo pro šalį – šeimininkai triumfavo 100:97.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Emmanuel Lecomte
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Emmanuel Lecomte

37 minutes ant parketo praleidęs E.Lecomte'as iš viso pelnė net 33 taškus ir surinko 36 naudingumo balus.

Veteranas iš Kolumbijos J.Palaciosas žaidė dar daugiau (39 min.) ir sumetė 29 taškus bei atkovojo 7 kamuolius.

Jonavos „CBet“: Emmanuelis Lecomte'as 33 (4/7 dvit., 5/7 trit., 10/12 baud., 36 naud. bal.), Juanas Palaciosas 29 (10/16 dvit., 3/3 trit., 7 atk. kam., 6 kl., 25 naud. bal.), Edvinas Šeškus 16 (5 atk. kam.).

Kauno „Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 23, Edgaras Ulanovas 19 (10 atk. kam., 28 naud. bal.), Lukas Lekavičius 17 (7 rez. perd., 22 naud. bal.), Joshas Nebo 12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas