Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Netikėtą lyderį atradę panevėžiečiai nukovė „Rytą“ ir iškopė į KMT finalą

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai buvo atsilikę 10 taškų po dviejų kėlinių, bet į Džordžę Gagičių atsirėmę panevėžiečiai 94:86 (15:23, 16:18, 27:17, 36:28) palaužė Vilniaus „Rytą“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje Kaune.

Džordže Gagičius buvo nurašytas šį sezoną, o Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komanda nebuvo laikoma favorite prieš Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyrą.

Tačiau iš „Wolves“ atleistas serbas persikūnijo į Nikolą Jokičių šeštadienio vakarą Kaune, o Panevėžio ekipa iš Pelenės pavirto princese po pertraukos pusfinalio rungtynėse Kaune.

Tik prieš savaitę į Aukštaitijos klubą sugrįžęs vidurio puolėjas pelnė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių, iš viso surinko net 44 naudingumo balus.

Kai ketvirtajame kėlinyje savo taikiklius suderino Dovis Bičkauskis ir Deividas Sirvydis, „7bet-Lietkabelis“ padarė svarbų atotrūkį pakeliui į finalą.

Jame sekmadienį „7bet-Lietkabelis“ susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ pusfinalio poros nugalėtoju. Puikią sportinę formą įgijęs „Žalgiris“ laikomas ryškiu pretendentu apginti titulą.

Tuo tarpu prieš pirmą pusfinalį daugumos krepšinio specialistų pirmos poros favoritu laikytas „Rytas“ pateisino šį vardą du kėlinius, kai kieta gynyba nustebino „7bet-Lietkabelį“ ir buvo įgijęs 10 taškų persvarą.

Vis dėlto „Rytas“ ketvirtą sezoną iš eilės liko be KMT finalo, prakiuręs trečiajame kėlinyje ir taip ir nesuderinęs tritaškių taikiklio.

Nors 23 taškus pelnęs Marcusas Fosteris rodė lyderio savybes, vilniečiai pataikė vos 6 tritaškius iš 31 o ketvirtajame kėlinyje anksti liko be Justino Gorhamo ir Javino DeLaurier, kurie gavo penktąsias pražangas bandydami stabdydami Dž.Gagičių.

Giedriaus Žibėno treniruojama Vilniaus komanda turės žaisti sekmadienį mažai paguodos teikiančias rungtynes dėl trečios vietos.

Tuo tarpu Nenado Čanako vadovaujami panevėžiečiai sieks pirmą kartą laimėti turnyrą, kurio finale žais ketvirtą sykį.

„7bet-Lietkabelis“: Dž.Gagičius 31 (10/12 dvit., 10 atk. kam.), D.Sirvydis 18 (2/8 dvit., 2 iš 7 trit.), G.Orelikas 13, D.Bičkauskis 9, G.Maldūnas 7, M.Varnas, D.Baldwinas ir V.Lipkevičius po 4, P.Valinskas 2 (Dž.Slavinskas)

„Rytas“: M.Fosteris 23 (6 iš 8 dvit., 2 iš 9 trit.), M.Normantas 14, M.Echodas (13 atk. kam.) ir G.Masiulis po 10, G.Radzevičius ir A.Velička po 7, J.DeLaurier 5, J.Gorhamas ir R.J.Cole'as po 4 (L.Uleckas).

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius, o iškart po mačo Kaune pateiks mačo dalyvių komentarus.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. M.Normantas pataikė tritaškį, bet baudų metimais Panevėžys tvirtina pergalę.

39 min. Dar ir G.Orelikas pataikė tritaškį! 86:76 Panevėžio komanda traukia į KMT finalą.

38 min. M.Fosteris pataikė tritaškį, bet D.Sirvydis įrideno iš po krepšio. „7bet“ artėja prie pergalės – 81:76.

37 min. D.Bičkauskis įsijungė į kovą. Jo du tritaškiai vėl išvedė „7bet-Lietkabelį“, kai trečią tritaškį per dvi minutes įskraidino ir D.Sirvydis, Panevėžio komanda atitrūko 74:68.

35 min. M.Fosteris rėkia per visą areną. „Ryto“ lyderis pelnė taškus su pražanga ir pelnęs 20-ąjį tašką išlygino rezultatą – 68:68.

33 min. Dž.Gagičius eliminavo J.DeLaurier ir J.Gorhamą, kurie gavo penktąsias pražangas stabdydami serbą. 67:62 Panevėžio komandos naudai.

32 min. DŽ.Gagičius vėl išmaudė M.Echodą. Jau 31 naudingumo balas serbo sąskaitoje, o „7bet-Lietkabelis“ ima kontrolę – 62:60.

31 min. M.Varnas po beveik trijų dešimčių minučių išvedė Panevėžio ekipą į priekį – 60:58.

Trečiasis kėlinys

30 min. Atakose užsikūręs „7bet-Lietkabelis“ laimi trečią kėlinį 27:17. Laukia didelė intriga – 58:58.

29 min. Lygu! Panevėžys rodo nagus ir dantis – 56:56.

28 min. Tikros grumtynės aikštėje. Toks krepšinis atrodo labiau parankus panevėžiečiams, kurie sumažino skirtumą iki taško. „Rytas“ pirmauja 53:52.

25 min. M.Fosteriui nemelavo šeštasis kartas. „Ryto“ lyderis buvo prametęs penkis tolimus metimus, bet po jo taiklaus šūvio – 50:46.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marcus Foster
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marcus Foster

25 min. Dž.Gagičius toliau ridena taškus iš po krepšio ir per M.Echodą, ir per J.DeLaurier. Iš „Ryto“ persvaros liko taškas – 47:46.

23 min. Panevėžiečių startas kėlinyje 11:4. Ilgoji pertrauka jiems buvo naudinga.

22 min. G.Orelikas imasi daugiau veiksmų. Jo penki taškai padėjo „7bet-Lietkabeliui“ geriau pradėti trečią kėlinį, bet „Rytas“ dar priekyje 45:40.

Antrasis kėlinys

20 min. „Rytas“ pirmauja po dviejų kėlinių 41:31, nors pataikė vos 1 tritaškį iš 14.

Vilniečiai gerai ginasi šįvakar, o M.Normantas jau pelnė 9 taškus, G.Masiulis – 8, o M.Fosteris – 6. M.Echodas atkovojo 9 kartus kamuolį.

„7bet-Lietkabelio“ netikėtu lyderiu tapo Dž.Gagičius, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius. D.Sirvydis pridėjo 7 taškus, bet panevėžiečiai pataikė tik 10 metimų iš 30 (1 tritaškis iš 10), o be Dž.Gagičiaus ir D.Sirvydžio nė vienas jų žaidėjas nepelnė daugiau nei 2 taškus.

19 min. „7bet-Lietkabelis“ laikosi ant Dž.Gagičiaus pečių. Jau 14 taškų ir 22 naudingumo balai serbo kraityje, net tolimą dvitaškį nuo lentos pataikė. Bet „Rytas“ priekyje 37:31.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

18 min. „Rytas“ nepataiko tritaškių, bet M.Normantas antroje atakoje iš eilės ima kamuolį ir pelno taškus iš po krepšio. 37:28 „Ryto“ naudai.

15 min. „Rytas“ pataikė tik 1 tritaškį iš 9, abiejų komandų įžaidėjai neišvengė klaidų, sužingsniavę. Kol tai nėra gražus mačas, verda kieta kova. Vilniečiai pirmauja 29:24.

12 min. Dž.Gagičius labai aktyvus. Serbas išprovokavo penkias pražangas, pelnė 6 taškus, atkovojo 5 kamuolius. Jo ir D.Sirvydžio pastangomis „Lietkabelis“ artėja, bet „Rytas“ dar priekyje 23:20.

Pirmasis kėlinys

10 min. Po pirmo kėlinio „Rytas“ priekyje 23:15. G.Masiulis pelnė 8 taškus, o M.Echodas atkovojo 8 kamuolius vilniečiams. Tuo tarpu Panevėžio krepšininkai pataikė tik 1 tritaškį iš 9.

9 min. D.Bičkauskis jau susirinko 3 pražangas ir labai netaikliai paleido kamuolį nuo baudų metimų linijos. Gynėjas akivaizdžiai netinkamos psichologinės būsenos šįvakar. Bet Dž.Gagičius imasi darbų. „Rytas“ pirmauja 21:15.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

8 min. „Rytas“ skaičiuoja spurtą jau 12:0, o tai reiškia persvarą 19:8. Panevėžiečiai pataikė tik 2 metimus iš 12.

7 min. D.Bičkauskis nevaldo nervų. Po asmeninės pražangos jis pabrėžtinai peržengė per parkritusį G.Masiulį ir buvo nubaustas technine pražanga. Dovanų sulaukęs „Rytas“ tolsta – 17:8.

7 min. „Ryto“ aukštaūgiai atkovojo kelis sykius kamuolį puolime. Vilniečiai pirmauja kovoje dėl kamuolių 9-5, o taškais – 14:8.

6 min. Kieta kova aikštėje. D.Sirvydis jau pelnė 5 taškus, o „Ryto“ gretose keturi žaidėjai pataikė po vieną metimą ir tai padeda nežymiai pirmauti 9:8.

3 min. D.Sirvydis pelnė pirmuosius taškus į Vilniaus „Ryto“ krepšį. Vilniaus klubo sistemoje išaugęs snaiperis žaidžia pirmą mačą prieš savo buvusią komandą. 3:2 „7bet-Lietkabelio“ naudai.

1 min. Rungtynės prasidėjo prie nepilnų tribūnų. Tik apie 4-5 tūkst. žiūrovų kol kas yra „Žalgirio“ arenoje. Iš jų dauguma „Ryto“ sirgalių.

„Ryto“ starto penketas: R.J.Cole'as M.Fosteris, G.Radzevičius, J.Gorhamas, J.Delaurier.

„7bet-Lietkabelio“ starto penketas: D.Baldwinas, D.Sirvydis, V.Lipkevičius, G.Orelikas, Dž.Gagičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius