Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Netikėtai, bet užtikrintai: „Juventus“ iškovojo pergalę Panevėžyje

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Utenos „Juventus“ (9-14) svečiuose 89:74 (18:20, 30:16, 26:22, 15:16) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (14-9).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Lietkabelis“ galėjo dvejomis pergalėmis atsiplėšti nuo penktoje vietoje esančios ir šiuo metu gerą formą demonstruojančių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, bet dabar šias ekipas skiria tik viena pergalė.

„Lietkabelis“ tik antrajame kėlinyje turėjo 5 taškų persvarą (25:20), o vėliau „Juventus“ visiškai perėmė iniciatyvą.

Užsivedusi Utenos komanda padidino puolimo apsukas ir greitai įgavo dviženklę persvarą. Kai po Jamaro Wilsono geros atkarpos skirtumas ištirpo iki 6 taškų (50:56), Kenny Gainesas, padedamas kitų ekipos draugų, vėl padėjo svečiams atitrūkti – 74:58.

Ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ išsaugojo anksčiau įgytą persvarą.

Utenos komandai 19 taškų pelnė ir 7 rezultatyvius perdavimus atliko 19 minučių rungtyniavęs Kenny Gainesas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: G. Radzevičiaus gražus dėjimas

Gytis Radzevičius pelnė 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, 11 taškų surinko Aleksandras Zacharovas, 10 – Dovis Bičkauskis (7 rez. perd.).

„Lietkabeliui“ 20 taškų pridėjo Ike’as Iroegbu, 14 – Jamaras Wilsonas, po 12 – Paulius Valinskas (7 rez. perd.) ir Stefanas Sinovecas.

„Juventus“ Panevėžyje buvo pralaimėjęs keturis kartus iš eilės, paskutinę pergalę čia buvo pasiekęs 2016-ųjų rudenį.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Juventus“ [2019-03-03]

Vyriausiasis panevėžiečių treneris Nenadas Čanakas turėjo priekaištų savo auklėtiniams dėl gynybos.

Serbas taip pat pažymėjo ir žaidėjų trūkumą, nes negalėjo rungtyniauti Marko Čakarevičius, Simas Jasaitis ir Karolis Giedraitis, o Stefanas Sinovecas ant parketo žengė iš ligos patalo.

„Mes buvome sunkioje situacijoje, nes turėjome 7 žaidėjus ir sunku žaisti du mačus per 4 dienas su tokia rotacija. Sinovecas dalyvavo tik vienoje treniruotėje. Nepradėjome gerai mačo, visiškai nesigynėme. Pirmoje pusėje pernelyg galvojome apie puolimą, bet negalvojome apie gynybą. Neturėjome pakankamai energijos, jog ištaisytume problemas antroje pusėje. Sinovecas buvo po vienos treniruotės, Kupšas ir Dimecas žaidė kęsdami skausmą. Aišku tiek, kad visų rungtynių metu gynėmės prastai“, – pažymėjo strategas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietkabelis“ - „Juventus“ [2019-03-03]

Apibendrindamas susitikimą „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas džiaugėsi, kad po dviejų savaičių rungtynių pertraukos komanda išlaikė ritmą ir žaidė užtikrintai.

„Stiprios rungtynės ir mes jas sužaidėme stipriai. Labai geras varžovas, reikia suprasti, kad jie jau turi titulą – laimėjo ir Karaliaus Mindaugo taurės trečiąją vietą, šaunuoliai, gera komanda“, – įvertino „Lietkabelio“ pajėgumą Ž.Urbonas.

„Labai gerų dalykų pasidarėme, keista, nes buvo dvi savaitės be rungtynių, neturėjome ritmo. Prieš rungtynes dėl to labiausiai ir pergyvenau, kadangi „Lietkabelis“ jau buvo sugrįžęs į ritmą, gerai sužaidė Kėdainiuose, iškovojo pergalę. Visgi žinau savo komandą, todėl nežaidėme draugiškų rungtynių, nes praeitą kartą mes tą darėme, tačiau atrodėme prasčiau nei dabar. Per šią pertrauką jie „išsivalė galvas“, kadangi iki tol mums buvo nelengvas periodas, turėjome daug nervingų dvikovų.

Galiu pasakyti, kad mes ne tik nepraradome ritmo, tačiau tuo pačiu įgavome ir tokios brandos, atrodo, kad visi tie dalykai, kuriuos akcentuodavome žaisdami prieš stiprias komandas „susigulėjo“. Buvo labai smagu matyti tokią komandą, džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo vyrais“, – dėstė „Juventus“ strategas.

VIDEO: „Atsarginiai“: sezono pabaigos intrigos, LeBrono iššūkiai ir nusišnekėjimai, legendinių metimų Top 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?