Sportas gyvai
Sportas gyvai
2016 07 30

Niekas nenuspręsta: jei reiks, Jonas Kazlauskas keis pasirinktą dvyliktuką

Lietuvos rinktinė San Paule 81:68 nugalėjo Australiją ir pasiekė jau aštuntą pergalę pasirengimo cikle. Jonas Kazlauskas po rungtynių turėjo už ką pagirti komandą ir suteikė vilties su komanda pasilikusiam Vaidui Kariniauskui.

Lietuvos rinktinė pagaliau panaikino prakeiksmą ir sėkmingai pradėjo rungtynes bei padarė mažiau klaidų. Už tai Jonas Kazlauskas pagyrė savo auklėtinius.

„Trejas rungtynes pradėjome labai blogai ir daug apie tai kalbėjome bei skyrėme tam dėmesio. Pradžia buvo nebloga, o paskui žaidimas buvo gana stabilus. Buvo energija, o kai jos yra, tada ir klaideles galima ištaisyti“, – po rungtynių aiškino J.Kazlauskas.

Akistatoje su Australija nuo suolo nepakilo Adas Juškevičius, bet sėkmingai rungtyniavo Vaidas Kariniauskas. Tai – ne atsitiktinumas. Treneris atskleidė, kad visiems žaidėjams pasakė, jog galutinis dvyliktas – dar neaiškus.

„Visi žaidėjai, kurie yra čia, pretenduoja į komandą. Tą ir komandai sakiau nuo pat pradžių. Kadangi yra taisyklės, nurodymai iš aukščiau, aš turėjau kažką duoti, bet man visi 13 žaidėjų pretenduoja į komandą. Tą sakiau tada ir kartoju dabar“, – pabrėžė treneris.

Lietuvos rinktinės treneris taip pat pripažino, kad paskutinės draugiškos rungtynės su Brazilija bus ne pačios adekvačiausios. Kadangi komandos susitiks toje pačioje grupėje, nei viena nenorės atskleisti savo kortų.

Tai buvo jau aštuntoji lietuvių pergalė pasirengimo cikle. Pralaimėta tik Argentinos rinktinei.

Rungtynės su Brazilija vyks sekmadienį 20:30 val. Lietuvos laiku.

Po draugiško turnyro San Paule rugpjūčio 1 d. Lietuvos rinktinė kartu su Australijos komanda užsakomuoju reisu pasieks Rio de Žaneirą ir įsikurs olimpiniame kaimelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius