Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NKL pirmenybėse – nauja komanda, kurioje veikia R.Butautas ir R.Kurtinaitis

2024-2025 m. sezone Lietuvos Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) duris pravers Kauno rajono „Omega – Tauras – LSU“ ekipa. Nuo 2015 m. Lietuvos regionų krepšinio lygoje (RKL) žaidusi komanda pagaliau gavo galimybę išbandyti savo jėgas aukštesniame lygyje.
Krepšinio diskusija
Valdemaras Chomičius (kairėje), Rimas Kurtinaitis (viduryje) ir Ramūnas Butautas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar 2022 m., Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas ir krepšinio klubo „Omega“ direktorius pasirašė jungtinę sutartį ir įsteigė krepšinio centrą „Tauras“, kurio tikslas plėtoti ir vystyti krepšinį Kauno rajone. Šiemet prie šio projekto jungiasi ir Lietuvos sporto universitetas, kurio dėka Kauno r. „Omega – Tauras“ žaidėjams bus sudarytos geriausios sąlygos debiutuoti NKL.

„Kauno r. „Omega – Tauras – LSU“ – ne vienadienis projektas, – sakė klubo prezidentas Donatas Šliogeris. – Nuo 2015 m. dalyvavome Regionų krepšinio lygoje ir siekėme patekti į Nacionalinę krepšinio lygą. Be abejo, džiaugiamės, jog galėsime versti naują istorijos puslapį. Esame dėkingi Kauno rajono savivaldybei, už tai, kad ji suinteresuota krepšinio plėtojimu ir stipriai prisideda prie mūsų komandos. NKL rungtynes mes taip pat žaisime Kauno rajone – Garliavos sporto centre. Vienas iš mūsų tikslų į komandą integruoti ir jaunimo, kuriems tai galės tapti atspirties tašku jų karjerose. Jau praėjusiais metais RKL debiutavo „Tornado“ krepšinio mokyklos sportininkai, taigi tęsime šią partnerystę ir toliau. Šiemet pradedam bendradarbiavimą su Lietuvos sporto universitetu, tad už sportinę dalį komandoje bus atsakingas Ramūnas Butautas. Garbės prezidentu išrinktas Rimas Kurtinaitis taip pat aktyviai domisi ir dalyvauja ekipos gyvenime.“

Nors komandos sudėtis dar neskelbiama ir iki sezono starto liko nemažai laiko, įdomu, su kokiais užmojais į NKL koją kelia nauja ekipa.

„Apie komandos tikslus garsiai kalbėti nenoriu, – sakė D.Šliogeris, – Norėtųsi būti tarp aštuonių stipriausių komandų ir „patriukšmauti“ atkrintamosiose“.

Apie Lietuvos sporto universiteto įsitraukimą į Kauno r. „Omega – Tauras – LSU“ ekipą klubo atstovai pakalbino ir buvusį Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės trenerį, LSU l. e. p. krepšinio studijų ir mokslo centro direktorių Ramūną Butautą.

„Viskas kilo iš idėjos sukurti krepšinio piramidę, bendradarbiaujant tarpusavyje vienai didžiausių krepšinio mokyklų Lietuvoje – „Tornado“ KM, vieninteliam Lietuvoje sporto krypties universitetui – Lietuvos sporto universitetui ir viršuje piramidės esančiai Kauno r. „Omega – Tauras – LSU“ ekipai. Ši komanda bus ne tik puiki vieta tobulėti tiek LSU, tiek „Tornado“ KM sportininkams, bet ir mums, kaip sporto mokslo atstovams, bus puikus poligonas pritaikyti teorines žinias praktikoje. Prie komandos treniruočių ir varžybų proceso jungsis LSU studentai – trenerio asistentai, skautai, vadybininkai, kineziterapeutai, kurie ne tik mokysis, bet tuo pačiu ir garantuos mokslinius testavimus ir įvertinimus. Manau, kad ši partnerystė bus naudinga visoms šalims“.

Kauno r. „Omega – Tauras – LSU“ artimiausiu metu žada pristatyti komandos sudėtį bei trenerių štabą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?