Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Nors rinktinės vairą turėtų perimti Jurgita Štreimikytė, yra vienas „bet“

Lietuvos moterų krepšinio Saboniu vadinama legendinė krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė kviečiama užimti laisvą moterų rinktinės trenerės postą, tačiau pretendentų yra ir daugiau.
Kas vadovaus Lietuvos moterų krepšinio rinktinei?
Kas vadovaus Lietuvos moterų krepšinio rinktinei?

Kol dėl Rimo Kurtinaičio ir Dainiaus Adomaičio kandidatūrų į vyrų rinktinės trenerio postą ginčijasi krepšinio ekspertai ir sirgaliai, moterų krepšinį supa ramybė. Nors Lietuvos krepšininkėms reikės žaisti ne kitąmet, o jau po mėnesio.

Lapkričio 19 dieną Lietuvos krepšininkių laukia paskutinės Europos čempionato atrankos rungtynės Celjės mieste su Slovėnija.

24sek. žiniomis, šiame mače Lietuvos moterų rinktinei turėtų vadovauti 44 metų J.Štreimikytė.

Ji pakeistų Rimvydą Samulėną, kuris atsisveikino su komanda, šiai praradus šansus patekti į 2017 metų Europos čempionatą.

„Viskas labai paprasta. Palaukite spalio 25 dienos, kai viskas bus nuspręsta ir pranešta. Dabar man kalbėti būtų neatsakinga“, – sakė J.Štreimikytė-Virbickienė.

Augusto Didžgalvio nuotr./Jurgita Štreimikytė-Virbickienė
Augusto Didžgalvio nuotr./Jurgita Štreimikytė-Virbickienė

Spalio 25 dieną Kaune vyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdis, per kurį bus tvirtinami ne tik vyrų, bet ir moterų rinktinės bei jaunimo komandų strategai.

Šiuo metų Vilniaus „Kibirkšties“ komandą treniruojanti 44 metų J.Štreimikytė-Virbickienė nenorėjo atskleisti, ar gavo LKF pasiūlymą stoti prie Lietuvos rinktinės vairo. Tačiau ji turi palaikymą.

„Būtų gerai, kad moterų rinktinei vadovautų moteris, – sakė LKF garbės prezidentas Vladas Garastas, anksčiau konsultavęs ir moterų rinktinę. – Aišku, moteris nelygi moteriai. J.Štreimikytė buvo aukščiausio lygio krepšininkė ir klube jai sekasi neblogai. Manau, dėl moterų rinktinės viskas yra daug aiškiau nei vyrų.“

Manau, dėl moterų rinktinės viskas yra daug aiškiau nei vyrų.

24sek. šaltinių teigimu, J.Štreimikytė-Virbickienė baigs Europos čempionato atrankos etapą rungtynėmis Slovėnijoje, bet LKF svarsto ir kitus kandidatus, kurie galėtų vadovauti komandai ateityje.

Švedijos rinktinę treniravusi, bet šią vasarą pareigų ten netekusi 46 metų Jurgita Kaušaitė, bei šiuo metu Kinijoje Tajuano-Šansi „Flame“ klube dirbantis 33 metų Mantas Šernius taip pat yra tarp pretendentų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Kaušaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgita Kaušaitė

Lietuvos rinktinę 2013-2015 m. jau treniravusio M.Šerniaus kandidatūrą palaiko buvęs rinktinės strategas R.Samulėnas.

„Aš nežinau, kas vadovaus rinktinei, tačiau anksčiau M.Šerniaus komanda rodė gerus rezultatus. Norėčiau, kad jis sugrįžtų į rinktinę, – sakė R.Samulėnas. – Žinoma, gali ir J.Štreimikytė. Ji yra buvusi M.Šerniaus asistente rinktinėje, turi patirties.

Tuo labiau, kad Mantas dėl užimtumo Kinijoje dabar galbūt ir negalėtų atvykti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius

Pats R.Samulėnas oficialiai nebėra rinktinės treneriu nuo rugpjūčio pabaigos, kai baigėsi su LKF galiojusi sutartis.

R.Samulėno ir Alfredo Vainausko treniruojama komanda pernai ir šiemet trijų komandų grupėje pralaimėjo tris atrankos mačus – dusyk Latvijai ir kartą Slovėnijai.

Pastarąjį kartą į žemyno pirmenybių finalinį etapą Lietuvos moterų krepšinio rinktinė nepateko 2003 metais, kai komandai vadovavo Vydas Gedvilas, kuriam treniruojant buvo laimėtas ir 1997 metų Europos čempionato auksas.

R.Samulėno teigimu, pasikeitęs varžybų modelis, kai atranka žaidžiama ne vasarą, o sezono metu, buvo svarbiausia nesėkmės kliūtis.

„Tikrai nenorėjau taip „nuvaryti“ šios komandos, bet atrankos varžybų modelis mums buvo neparankus, – tvirtino Marijampolės „Sūduvos“ komandą treniruojantis R.Samulėnas. – Nepasisekė šįkart, linkiu, jog rinktinė atsigautų ir sugrįžtų į elitą.

Galbūt šis laikas bus naudingas permainoms. Paskutinės rungtynės nieko nelems, bus proga pajauninti komandą ir judėti pirmyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas