Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 21

Nugalėtoju per elektroninį laišką vainikuotas snaiperis: „Gal aš pirmas toks pasaulyje?“

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ legionierius Seanas McNeilas – istoriniu tapusio Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) snaiperių konkurso antrasis nugalėtojas, kuris vainikuotas buvo elektroniniu „Betsafe-LKL“ laišku praėjus daugiau nei pusvalandžiui po konkurso finalo. „Girdėjau, kad tokio įvykio Lietuvoje dar nėra buvę, o gal nėra buvę ir visame pasaulyje“, – kalbėdamas su portalu 15min juokėsi S.McNeilas.

Pirmąjį profesionalo sezoną žaidžiantis 25-erių metų 190 cm ūgio Seanas McNeilas į snaiperio konkursą atvyko kaip vienas favoritų. Prieš konkursą geriau lažybininkų vertinami buvo tik Martyno Gecevičiaus ir Arčio Atės šansai triumfuoti.

Mokyklos ir studijų laikais dviejuose panašaus pobūdžio konkursuose dalyvavęs Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ atstovas šį „Betsafe-LKL“ sezoną realizuoja po 2 tritaškius per mačą, tą darydamas 40,9 proc. tikslumu.

„Prieš konkursą šiek tiek treniravausi, bet tų treniruočių nebuvo daug, nes nenorėjau anksčiau laiko išgręžti savęs psichologiškai. Keletą dienų prieš turnyrą pasidarėme panašią į šį konkursą treniruotę. Iš viso padariau gal dešimt raundų, tiek užteko. Nieko beprotiško, pasipraktikavau ir laukiau tikro konkurso“, – 15min pasakojo S.McNeilas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Seanas McNeilas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Seanas McNeilas

Pirmajame „Žalgirio“ arenoje vykusio konkurso etape S.McNeilas surinko 19 taškų ir su Rasheedu Sulaimonu, Danieliumi Lavrinovičiumi ir Martynu Gecevičiumi žengė į kitą etapą.

Pusfinalyje – 19 S.McNeilo ir 20 R.Sulaimono taškų, leidusių jiems dviem išsiaiškinti dėl 2023–2024 metų KMT snaiperio konkurso nugalėtojo vardo.

Pirmasis finale metęs „Nevėžis-Optibet“ snaiperis surinko 16 taškų, R.Sulaimonas – 18. „Wolves“ lyderis laimėjo ne tik snaiperio konkurso trofėjų, bet ir susižėrė 3333 eurų sumą.

Kaip paaiškėjo po konkurso, rengėjai pražiopsojo netaiklų R.Sulaimono metimą ir per klaidą jam įrašė papildomus du taškus, kurie buvo kertiniai.

„Buvau labai nustebintas tuo, kas vyko po konkurso, – 15min sakė S.McNeilas. – Konkurso metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas