Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 19

Nuo NBA tikslo iki šanso „Wolves“: kaip Marekas Blaževičius tvarkosi su didžiuliais lūkesčiais?

„Mūsų tikslas yra NBA“ – dar 2020 metais trumpametražiame Tomo Langvinio filme „Projektas Marekas" būdamas 18-os kalbėjo Marekas Blaževičius. Ir taip, NBA tuo metu atrodė logiškas žingsnis jaunuoliui iš Vilniaus.
Marekas Blaževičius
Marekas Blaževičius / Sauliaus Čirbos nuotr.

Tuo metu aūkštaūgis kartu su Roku Jokubaičiu ir Deividu Sirvydžiu buvo laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos krepšininkų, talentas aikštėje buvo nenuginčijamas, o ažiotažas aplink Mareką buvo neeilinis: trumpametražis filmas, nuolatinis jo žaidimo aptarinėjimas tinklalaidėse, didžiulis sirgalių ir žurnalistų dėmesys.

Daug apie jo talentą sako ir tai, kad jauno vidurio puolėjo užsigeidė Šarūnas Jasikevičius. 2020 metų vasarą M.Blaževičius atliko kontroversišką ėjimą ir Vilniaus „Rytą iškeitė į Kauno „Žalgirį“. Atrodė, kad viskas pildosi, karjeros kreivė kyla, vienas, kitas sezonas Kaune, o tada – į NBA.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Tačiau prasukus ketverius metus į priekį, M.Blaževičius yra Vilniaus „Wolves“ narys, į sostinę sugrįžęs po dvejų metų trukmės pernelyg daug nesakančio etapo Ispanijos komandoje, kuri iškrito į antrą lygą.

Po dvejų tykesnių metų Santjago De Komposteloje kalbos apie NBA pritilo, o dalis sirgalių vieną perspektyviausių Lietuvos krepšininkų būtų linkęs nustumti į paraštes. Ar ne per anksti?

Mano nuomone, šis jaunuolis vis dar yra labai talentingas ir nurašomas per anksti. Jam vos 22-eji ir etapas Vilniaus „Wolves“ gali tapti puikiu tramplinu aukštyn. Tiesiog reikia tinkamos sistemos. „Žalgiryje“ Marekas nerado bendros kalbos su Martinu Schilleriu, o Ispanijoje išgyveno nelengvą prisitaikymo etapą bei buvo stumiamas į sau neįprastą sunkiojo krašto pozicijos.

Iš šalies atrodė, kad tais 2020-aisiais Marekui tiesiog buvo užkelti per dideli lūkesčiai, ažiotažas buvo nežmoniškas ir visi tiesiog tikėjomės per daug, o tai jaunam 18-mečiui tikrai nepadėjo. Sunku įsivaizduoti, su kokiu spaudimu ir dėmesiu buvo susidūręs M.Blaževičius.

O kaip visa ši situacija atrodo pačiam M.Blaževičiui? Kaip jis žiūrį į savo karjeros kreivę ir kadaise sukeltus didžiulius lūkesčius? Kodėl jis sugrįžo į Lietuvą ir su kokiais tikslais pasitinka etapą „Wolves“? Apie tai ir dar daugiau – portalo 15min.lt interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi