Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 07

Nuo „sabakų“ iki „sveikinam „Rytą“: kurios skanduotės virsta LKL baudomis klubams?

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – arši kova prieš įžeidžiančias sirgalių skanduotes, dėl kurių šalies klubai šį sezoną susimokėjo jau gausybę baudų, o dviejų didžiųjų komandų aistruoliai viešai lieja tulžį dėl žodžio laisvės ribojimo. 15min portalui lygos generalinė direktorė Rasa Liuimienė paaiškino už kurias skanduotes yra skiriamos baudos ir ką reiškia mistinis Remigijaus Milašiaus susitarimas su Vilniaus „Ryto“ sirgalių grupuote „B Tribūna“.

„Betsafe-LKL“ sezonas pasiekė aukščiausią tašką, o įtampa juntama ne tik abiejų titulo siekiančių finalininkų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ stovyklose, bet ir gausiai šias komandas palaikančių organizuotų sirgalių „Green White Boys“ ir „B Tribūna“ grupuotėse.

Amžinų varžovų akistatose – sirgalių aštrių ir dažnai įžeidžiančių epitetų apsisvaidymai, po rungtynių dažnai besikonvertuojantys į lygos išrašytą nuobaudą klubui, kuris nesuvaldo savo aistruolių.

„Turbūt žinote, kad LKL valdyba tvirtina LKL čempionato vykdymo nuostatus, diskutuoja visais klausimais. LKL Valdybos posėdis vyko gegužės 30-ąją dieną, kuriame kalbėjomės apie įžeidžiančias ir žeminančias skanduotes. Buvo nubalsuota šį punktą „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatuose palikti tokį, koks jis yra. Niekas nepasikeitė – į visas menkinančias ir žeminančias skanduotes, kuriose yra necenzūrinių žodžių, bus reaguojama atitinkamai, – 15min sakė „Betsafe-LKL“ generalinė direktorė Rasa Liuimienė. – Mes, kaip lyga, skatiname, kad klubų sirgaliai savo palaikymą nukreiptų palaikymo, o ne varžovo menkimo ir žeminimo linkme. Kitas dalykas – skiriant sankcijas, kiek žinau, niekada piniginė bauda nebuvo skiriama iškart. Pradžioje – įspėjimas, tuomet griežtas įspėjimas, ir kai išnaudojamos minkščiausios sankcijos, yra prieinama prie finansinės baudos. Jei situacija kartojasi, bauda auga.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasa Liuimienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasa Liuimienė

Klubų tvirtintose LKL nuostatose rašoma:

64.23. Įžeidžiančių, rasistinių, tiesiogiai ar netiesiogiai smurtą provokuojančių iškabų, plakatų, atvaizdų, simbolių ar tekstų viešas demonstravimas. Bauda – nuo 300 Eur (trijų šimtų eurų) iki 1500 Eur (vieno tūkstančio penkių šimtų eurų).

64.24. LKL klubų sirgalių grupių neleistinas skanduočių, kuriose yra necenzūrinių žodžių skandavimas, draudžiamas necenzūrinių gestų, užrašų, plakatų ir kt. demonstravimas prieš, po ir/ar LKL rungtynių metu. Bauda – nuo 500 Eur (penkių šimtų eurų) iki 2000 Eur (dviejų tūkstančių eurų) skiriama LKL klubui, kurio sirgaliai pažeidžia numatytus reikalavimus.

Taigi, kurios sirgalių skanduotės peržengia LKL nubrėžtas ribas, o kurios yra leistinos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius