Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08

Nuo sprendimų „Žalgiryje“ atsiribojęs P.Motiejūnas: „Komanda buksuoja, bet vilties yra“

Kauno „Žalgirio“ vadovo į Eurolygos generalinio direktoriaus poziciją vasarą iškeitęs Paulius Motiejūnas grįžo į gimtinę bei su 15min portalu pasidalijo įspūdžiais apie Lietuvos čempionų žaidimą šį sezoną bei darbus Barselonoje.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Tai – vos antrasis Pauliaus Motiejūno sugrįžimas į Lietuvą šiame sezone.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vadovas Nemuno saloje lankėsi ir lapkričio mėnesio viduryje, kai stebėjo Kazio Maksvyčio komandos mačą šalies pirmenybėse su „Šiauliais“.

„Į Lietuvą grįžau darbo reikalais“, – likusi valandai iki „Žalgirio“ ir „Monaco“ rungtynių starto 15min sakė Paulius Motiejūnas.

Kaip teigė Eurolygai vadovaujantis 42-ejų kaunietis, jis dar pratinasi prie naujų karjeros rogių.

„Šis darbas yra kitoks, nesakau, kad sunkesnis, nes visur iššūkiai yra skirtingi, bet dabar viskas man yra nauja, todėl ir įdomu. Galiu sužinoti daug naujų dalykų, pažinti. Tai galbūt man labiau veža, nes rutina jau buvo tapusi įprasta“, – sakė P.Motiejūnas.

Barselonoje įsikūręs P.Motiejūnas stebi ir visas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje, tik šįkart jis tai daro daugiau iš sirgaliaus pozicijos.

„Mano kasdienybėje „Žalgirio“ yra tiek pat, kiek ir kitų klubų, – šyptelėjęs sakė Eurolygos generalinis direktorius. – Faktas, kad stebiu visas rungtynes, niekas neatims šios meilės ir žalio kraujo, bet sprendimus priimami žmonės klubo viduje. Jie dirba ir puikiai tvarkosi.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

Praėjusiais metais žaidęs Eurolygos atkrintamosiose bei laimėjęs abudu titulus Lietuvoje, šįmet Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ stringa.

Stipriausiame Senojo žemyno turnyre „Žalgiris“ per dvylika mačų iškovojo penkias pergales ir žygiuoja 14-oje vietoje, „Betsafe-LKL“ pirmenybėse – dvi nesėkmės prieš Vilniaus „Wolves“ ir Klaipėdos „Neptūną“ per pirmuosius dvylika sezono mačų.

Sėkmė nuo „Žalgirio“ nusisuko ir krepšininkų rotacijoje, kurioje per savaitę dėl traumų iškrito net trys žaidėjai – Brady Manekas, Arnas Butkevičius ir Lukas Lekavičius.

Prieš sezoną graikams buvo parduotas Ignas Brazdeikis, o į tą patį Pirėjų „Olympiakos“ po dviejų mėnesių buvo išsiųstas ir Kaune nepritapęs Nazas Mitrou-Longas.

„Buksuoja, bet vilties yra“, – apie „Žalgirio“ vaizdelį šį sezoną 15min sakė P.Motiejūnas.

Ką šilto ir šalto „Žalgiryje“ per karjerą iš arti matęs P.Motiejūnas patartų Kauno klubui?

„Reikia gyventi viduje ir matyti kaip viskas vyksta, – sakė P.Motiejūnas. – Labai lengva komentuoti ir patarti iš šono, tačiau turi gyventi klubo viduje, važiuoti kartu ir matyti viską. Žinau, kad ir Paulius, ir treneriai nori geresnio. Lietuviškai sakant, tą duobelę reikia kažkaip pramušti ir važiuoti toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas