Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 24

Nusivylęs D.Adomaitis: „Neįmanoma laimėti, kai žaidi taip minkštai“

Vilniaus „Rytui“ nepavyko antrą kartą šiame sezone nugalėti Klaipėdos „Neptūno“, o vilniečių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis dėl to kaltino savo žaidėjų „minkštumą“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Karolis Bakūnas

„Neįmanoma laimėti rungtynių, kai praleidi 91 tašką ir žaidi taip minkštai, – kalbėjo strategas. – Faktas yra toks, jog žaidėme labai minkštai gynyboje, daugelyje situacijų leidome jiems lengvai pelnyti taškus, nepadarydami pražangų arba praleisdami į stipriąsias rankas, ką labai akcentavome prieš rungtynes. (Tomas) Delininkaitis – metikas, bet vis tiek mes sugebame jam leisti išmesti ir įmesti iš keturių keturis tritaškius. Tai – neatleistina. Yra maži dalykai, kurie pabaigoje suvaidina pagrindinį vaidmenį.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Rytas“

Puolime prametėme 11 baudų metimų. Buvo momentas, kai pirmavome ir galėjome kontroliuoti rungtynes, bet nepataikymai davė psichologiškai ir per rezultatą. Jie išlygino rezultatą, apstumdydami mus minkštus po krepšiu, ir pelnydami lengvus taškus po antrųjų šansų.“

Jei gynyboje D.Adomaitis turėjo daugybę priekaištų savo auklėtiniams, tai dėl puolimo jis buvo patenkintas. Vienintelė problema, pasak jo, buvo baudų metimai – jų vien antroje rungtynių pusėje „Rytas“ prametė net 11.

„84 taškus pelnydami mes privalome laimėti rungtynes. Kalba nėra apie mūsų puolimą. O dar 11 baudų metimų, tiek metimų ir greitajame puolime, kai nesugebėta įmesti išėjus dviese prieš vieną. Kalba yra tik apie gynybą“, – tikino strategas.

Karolis Bakūnas/Žygimantas Janavičius
Karolis Bakūnas/Žygimantas Janavičius

Vaidui Čeponiui uždavus klausimą, kodėl vilniečiai šiose rungtynėse žaidė taip minkštai, D.Adomaitis sunkiai rado atsakymą.

„Sunku atsakyti. Faktas, kad kai kuriose situacijose mes neturime dydžio „viduje“, bet ne apie tai eina kalba. Mes nepadarome vieno žingsnio arba nepadarome to, ką turime padaryti. Taip ir išeina, kad pabaigoje buvo kokie šeši tokie kartai ir iš to priešininkai pelnė bent 12 taškų“, – aiškino „Ryto“ vairininkas.

Trečią kartą Lietuvos krepšinio lygoje suklupęs „Rytas“ išliko antroje pozicijoje, bet su vilniečiais pergalėmis jau susilygino „Neptūnas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas