Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 28

Nusivylimo neslėpęs N.Čanakas: „Tai mane skaudina labiau nei pralaimėjimas“

Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ antrą sezoną iš eilės „Betsafe-LKL“ pusfinalyje pateikti sensacijos prieš Kauno „Žalgirį“ nepavyko. Nors Aukštaitijos komanda krito 66:95, bet ne šis rezultatas labiausiai skaudino vyriausiąjį trenerį Nenadą Čanaką.

Žūtbūtiniame ketvirtajame pusfinalio serijos mače Panevėžio „Lietkabelis“ tolygiai su Kauno „Žalgiriu“ bėgo tik pirmajame ketvirtyje, po kurio rezultatas buvo 18:18.

Du Luko Lekavičiaus tritaškiai prieš ilgąją pertrauką patempė svečius į priekį 44:31.

Jei per pirmą mačo pusę Kazio Maksvyčio auklėtiniai realizavo 5 iš 8 tolimų metimų, prieš žalgiriečių besikeičiančią gynybą strigęs „Lietkabelis“ prametė abu tritaškius, įskaitant Pauliaus Murausko šūvį iš vidurio aikštės sulig pirmojo kėlinio pabaiga.

Pirmasis Panevėžio ekipos tolimas metimas – vos 25-ąją rungtynių minutę, kai pasižymėjo Gediminas Orelikas. Ketvirtąjį kėlinį „Lietkabelis“ pradėjo 6 taškais be atsako, kurie sumažino atsilikimą iki 15 taškų, bet tai buvo viskas. „Žalgiris“ bėgo tolyn ir įtikinamai sudaužė „Lietkabelį“.

Kovoje dėl trečios vietos Panevėžio komandos laukia Virginijus Šeškus ir Jonavos „CBet“.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Sunku apie šias rungtynes pasakyti kažką protingo. Žinoma, nesitikėjome, jog viskas nutiks šitaip. Nieko neįprasta pralaimėti „Žalgiriui“, bet mes atrodėme tragiškai. Tai mane skaudina labiau nei pralaimėjimas“, – po nesėkmės pusfinalio serijoje kalbėjo „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

– Pirmoje mačo pusėje „Lietkabelis“ išmetė vos vieną tritaškį, jei neskaičiuotume Pauliaus Murausko šūvio nuo vidurio aikštės. Kas lėmė tokią statistiką?

– Jie žaidė kur kas geriau pagal visus krepšinio komponentus. Jie žaidė geriau tiek gynyboje, tiek puolime. Kaip ir minėjau, dabar sunku pasakyti kažką protingo. Antrajame kėlinyje, kai atsilikome 3 taškais, ėmėme kalbėtis tarpusavyje. Tai nesame mes, todėl ketvirtį užbaigėme su 13 taškų deficitų. Mes per anksti pasidavėme. Tai man yra skaudžiausia. „Žalgiris“ gerai ginėsi, o mes prastai puolėme.

– Kokios mintys prieš mažąjį finalą? Ar matėte, kaip žaidžia Jonavos komanda?

– Nežiūrėjau Jonavos rungtynių, nes fokusavomės į pusfinalį. Jonavai pradėsiu ruoštis dabar.

– Kokia yra jūsų ateitis Panevėžyje? Ar teko kalbėtis su klubo valdžia?

– Ne laikas apie tai kalbėti. Laukia labai svarbios rungtynės klubui ir miestui, tad nenoriu apie tai kalbėti dabar. Pirmiausia, aš turiu puikius santykius su Martynu Purliu (klubo direktoriumi – aut. past.). Jis bus pirmasis, su kuriuo kalbėsiu po sezono.

– Ar užteks jėgų kovai dėl trečiosios vietos?

– Tai nėra geriausia situacija, bet turėsime tai įveikti. Mes turime vienuolika žaidėjų, kurie žaidžia, tad turime tai išnaudoti. Nesu tikras, bet tikiuosi, kad kovoje su Jonava turėsime kur kas daugiau energijos.

– Prieš rungtynes sulaukėte daug aplodismentų ir meilės iš panevėžiečių. Kiek jums smagu būti taip įvertintam šiame mieste?

– Sakiau daug kartų, kad čia jaučiuosi kaip namie. Tai nėra paslaptis. Bet dabar nėra laikas apie tai kalbėti. Pabaikime seriją su Jonava. Sakiau, kad man labai patinka Panevėžys. Aš čia jaučiuosi labai patogiai, bet tai dabar nėra tinkamas metas apie tai kalbėti.

VIDEO: PIKENROLAS: filmo vertas „Real“ triumfas Kaune ir suskaičiuotas Šaro laikas Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas