Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 30

P.Jankūno filmo kūrėjas: apie paskutinį akordą ir kas privertė kilstelėti antakius

Paulius Jankūnas pirmadienio vakarą veikiausiai sužais paskutines savo rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Nors paskutiniai karjeroje akordai dėl nevykusio komandos sezono yra duslūs, tikrai ne tokie, apie kokius svajojo pats ilgametis Kauno klubo kapitonas, o ir sirgalių antplūdžio Nemuno saloje nesitikima, filmo apie P.Jankūną kūrėjas Rimvydas Čekavičius laukia išskirtinio mačo, vyšnią ant torto žadėdamas kitame sezone.

Dokumentinio filmo apie Paulių Jankūną režisierius Rimvydas Čekavičius, kuris su savo kūrybine komanda Kauno „Žalgirio“ legendos žingsnius fiksuoja jau antrąjį sezoną, ruošiasi paskutiniams 19 sezonų Lietuvos flagmano marškinėlius vilkėjusio puolėjo mačams.

„Laukia išskirtinės rungtynės, nes Paulius gaus išskirtinio dėmesio, – 15min portalui sakė Rimvydas Čekavičius. – Džiaugiuosi, kad klubas prisidės prie paskutinio P.Jankūno mačo „Žalgirio“ arenoje ir su Lietuvos krepšinio lyga (LKL) surengs gražias iškilmes. Man labai patinka simbolika – įvairūs skaičiai ir datos. Man tai svarbu, todėl ir šis mačas yra išskirtinis. Paulius daug žaidė ir daug laiko praleido „Žalgirio“ arenoje. Jeigu rungtynės apskritai būtų paskutinės karjeroje, emocijų būtų kur kas daugiau, bet serija vyksta dėl trečios vietos, o dar laukia rungtynės Šiauliuose. Nepaisant to, emocijų bus ir šiandien.“

38-erių krepšininko paskutinis šokis „Žalgiryje“ virto košmaru, kokio nesapnavo nė vienas žaliai baltų sirgalius – paskutinė vieta Eurolygoje ir pirmas istorijoje „Žalgirio“ sezonas be LKL finalo.

Atmintyje sirgaliams nuguls vaizdai iš paskutinės dvikovos Eurolygoje, kai benefisą surengęs P.Jankūnas stipriai prisidėjo prie „Žalgirio“ pergalės per pratęsimą prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

„Galvoju, kad Pauliaus Jankūno istorija nėra apie paskutinį sezoną ar paskutinius metus. Jo palikimas ir svarba Kaunui bei „Žalgiriui“ yra kur kas didesni nei vienos rungtynės. Gaila, kad veikiausiai paskutinis mačas bus Šiauliuose, o Kaunas neteks galimybės išvysti paskutinių P.Jankūno rungtynių. Bet jis yra daugiau nei paskutinės rungtynės. Kiek teko apie jį kalbėti su žaidėjais ar kitais žmonėmis, Paulius yra kur kas daugiau. Aišku, mes turime sumanymų filmo pabaigai“, – sakė R.Čekavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas