Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas veikiausiai taptų M.Balčiūno dešiniąja ranka valdžioje

Praėjusią savaitę išgirdęs neigiamą „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovo Dainiaus Čiuprinsko atsakymą, galiausiai prezidento posto Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) siekiantis Mindaugas Balčiūnas rado kandidatą į generalinius sekretorius, kuriuo, kaip skelbia 15min šaltiniai, turėtų tapti Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos (LPKA) vykdantysis direktorius Dominykas Domarkas.

Regionų krepšinio lygos (RKL) šeštadienį surengtoje spaudos konferencijoje kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentus Mindaugas Balčiūnas pristatė savo rinkiminę programą ir komandą, kuri per artimiausius metus bandytų įgyvendinti iškeltus strateginius uždavinius.

„Lietuvos krepšinio pokyčių įgyvendinimo komandą“ sudaro Rūtenis Paulauskas, Donas Showalteris, Alejandro Vaquera, Justinas Jasiukaitis, Alina Adomaitytė, Mindaugas Balčiūnas, Albertas Skurvydas, Marius Tamolis, Tomas Purlys (viešai paneigė apie sutikimą jungtis prie komandos), Saulius Kuzminskas, Dominykas Domarkas ir Valdemaras Chomičius.

15min šaltiniai skelbia, jog šiame sąraše yra ir būsimo generalinio sekretoriaus pavardė. 15min žiniomis, M.Balčiūno dešiniąja ranka sutiko tapti Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos (LPKA) įkūrėjas ir vykdantysis direktorius Dominykas Domarkas.

M.Balčiūnas visą komandą oficialiai žada pristatyti jau rytoj, antradienį, o tą patį portalui 15min sakė ir pats D.Domarkas.

„Rytoj viską pristatys Mindaugas, o jūs pamatysite programą ir ką aš joje maždaug veikčiau, – 15min sakė D.Domarkas. – Visi atsakymai bus rytoj, o tuomet galėsime pasikalbėti. Aš nenoriu šios informacijos (kad taps M.Balčiūno komandos generaliniu sekretoriumi) nei patvirtinti, nei paneigti, kadangi oficiali žinutė bus rytoj. Šiuo metu aš nenoriu nieko nei skelbti, nei kalbėti. Tiesiog pasakysiu, jog mano palaikymas keliauja Mindaugui.“

NKL nuotr./Dominykas Domarkas
NKL nuotr./Dominykas Domarkas

LPKA įkūrimą D.Domarkas inicijavo 2020-ųjų metų kovą, įsiplieskus COVID-19 pandemijai. Artėjančiuose prezidento rinkimuose LKF nare esanti LPKA turės balsą.

„Galbūt nereikia suasmeninti mano pavardės su žaidėjų asociacija, kuri rinksis už ką balsuoti LKF rinkimuose, – 15min sakė D.Domarkas. – Mes keturiese rinksimės už ką balsuoti, dar pasiklausdami žaidėjų nuomonės. Tai bus vidinis balsavimas, o galiausiai prabalsuoti eis Laimonas Kisielius (asociacijos prezidentas – aut. past.). Aš, kaip asmuo, reiškiu palaikymą Mindaugui.“

VIDEO: PIKENROLAS su M.Balčiūnu: elito kirčiai, NKL perversmo pasekmės ir audra dėl IBU

Domarkas vis dar tęsia profesionalaus krepšininko karjerą. Praėjusį sezoną 32-ejų metų įžaidėjas atstovavo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ komandai, kuri varžosi Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Tarptautinės verslo teisės magistro studijas baigęs bei profesionalių sportininkų teisių apsaugos tema magistrinį darbą rašęs krepšininkas džiaugėsi pagerėjusiu LPKA ir LKF ryšiu, kai į valdžia atėjo Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas.

„Žaidėjų asociacija federacijos nariais tapome dar prie senosios valdžios, prie Mindaugo Špoko ir jo komandos. Anksčiau didelio atvirumo nebuvo, mačiau užsidarymą, bet prie M.Balčiūno aš pamačiau pokytį. Būtent mūsų, kaip asociacijos adresu, federacija tikrai pasidarė atviresnė – gavome išklausymą, patarimų, federacija ieškojo būdų, kaip padėti LPKA. Tai mums tikrai patiko. Mindaugo asmens modelis – pozityvumas, o tai mane paskatino artėjančiuose rinkimuose jį palaikyti Mindaugą, – 15min sakė D.Domarkas. – Aš matau šiokį tokį Mindaugo asmenybės demonizavimą, kas šiuo metu iš dalies nėra teisinga. Reikia suprasti, kad M.Balčiūno valdymas vyko kiek daugiau nei dvejus metus, bet per šį laiką jam pavyko nuveikti dalykų. Suprantu, kad visi nori rezultatų, nori rinktinės rezultatų, bet gal nereiktų visko sudemonizuoti į Mindaugo asmenybę? Darbai tikrai buvo daromi, kiek aš mačiau. Taip, nėra kandidato, kuris neklystu, galbūt buvo kažkas ne taip daroma, bet viskas tikrai nebuvo taip blogai, kaip dabar yra piešiama.“

KM „Tornado“ nuotr./Dainius Čiuprinskas
KM „Tornado“ nuotr./Dainius Čiuprinskas

Dar prieš savaitę M.Balčiūno kvietimo užimti generalinio sekretoriaus poziciją atsisakė „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas Dainius Čiuprinskas.

Apie tai jis pats paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Informuoju, kad nepretenduoju į LKF gen. sekretoriaus ar kitas LKF užimamas pareigas, o toliau koncentruojuosi į ilgametį darbą bei „KM Tornado“ vystymą ir tobulinimą“, – feisbuke parašė D.Čiuprinskas, rinkimuose išreiškęs palaikymą ilgamečiam bičiuliui M.Balčiūnui.

LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 17-ąją dieną „Krepšinio Namuose“, o dėl šalies krepšinio vado posto varžysis dabartinis generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

VIDEO: PIKENROLAS su M.Balčiūnu: elito kirčiai, NKL perversmo pasekmės ir audra dėl IBU

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?