Sportas gyvai
2016 04 06

Paaiškėjo LMKL finalo dalyvės

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) aiški ir antroji finalo dalyvė, kuria tapo Marijampolės „Sūduva“, lemiamame pusfinalio mače trečiadienį namuose 65:56 (13:17, 23:15, 6:10, 23:14) nugalėjusi Vilniaus „Kibirkštį“ bei laimėjusi pusfinalio seriją 2-1.
Marijampolės „Sūduva“
Marijampolės „Sūduva“ / Tomo Gaubio nuotr.

Finale marijampolietės susitiks su Kauno rajono „Hoptrans-Sirenomis“, o „Kibirkštis“ dėl bronzos kovos su čempionės titulą praradusia Utenos „Utena“.

Pasak LMKL pranešimo, rungtynes Marijampolėje abi komandos pradėjo nerezultatyviai, o įpusėjus ketvirčiui minimalų pranašumą turėjo „Kibirkštis“ – 5:4. Besibaigiant kėliniui, po Lauros Juškaitės dvitaškio, viešnių pranašumas šoktelėjo iki 5 taškų (13:8), o prieš antrąjį ketvirtį „Sūduvai“ varžovių pasivyti ir toliau nepavyko – 13:17.

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo vilnietės ir vėl susigrąžino saugesnę persvarą – 22:15. Tiesa, atkarpa 21:2 atsakiusi ir puikiai iš toli atakavusi „Sūduva“ ne tik varžoves pasivijo, bet ir susikrovė dviženklę persvarą – 36:24. Po tokio šalto duso „Kibirkštis“ nepasimetė. Vilnietės kėlinį baigė 8 taškais be atsako ir sumažino deficitą prieš antrąją rungtynių dalį iki 4 taškų – 32:36. „Kibirkščiai“ per pirmąją rungtynių dalį labai nesisekė realizuoti baudų metimus. Vilnietės nuo baudų metimo linijos atakavo net 19 kartų, bet pataikė tik 11.

Po didžiosios pertraukos žaidimo iniciatyvą ir toliau kontroliavo „Sūduva“, tačiau vilnietėms neleido toli pabėgti šeimininkėms. Įpusėjus ketvirčiui „Sūduva“ pirmavo – 40:36. Trečiasis ketvirtis nebuvo rezultatyvus, tačiau likus žaisti 2 minutes, po Gabijos Meškonytės metimo iš po krepšio, „Kibirkšties“ deficitas sumažėjo iki 2 taškų – 40:42. Kėlinį tiksliais baudų metimais baigė G.Meškonytė, o marijampolietės rezultatyvių atakų nesurengė. Prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo lygus, o intriga liko paskutinėms dešimt minučių – 42:42.

Ketvirtą kėlinį 4 taškais pradėjo „Sūduva“ ir truktelėjo į priekį – 46:42. Įpusėjus kėliniui, po Lauros Svarytės ir Shanikos Butler dvitaškių, marijampolietės kiek atitrūko, o Jurgita Štreimikytė-Virbickienė buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės – 51:46. Likus žaisti 2 minutes, marijampoliečių pranašumas buvo 6 taškai (56:50), bet L.Juškaitės baudų metimai leido „Kibirkščiai“ dar išlaikyti šansus kovojant dėl pergalės – 52:56. Likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes, aikštelėje dingo dalis šviesos ir rungtynės buvo sustabdytos, o krepšininkės pradėjo apšilinėti ir laukti, kada rungtynės bus pratęstos. Po netikėtos pertraukėlės „Sūduva“ sugrįžo pelnydama 5 taškus be atsako ir pabėgdama į priekį – 61:52. Per likusį rungtynių laiką vilnietės spurto jau nebe surengė, o „Sūduva“ šventė pergalę 65:56 ir iškopė į finalą.

14 taškų šeimininkėms pelnė Iveta Šalkauskė 14 (12 atk. kam.), po 9 – Laura Svarytė ir Shanika Butler, po 8 – Sandra Baliutavičiūtė (10 atk. kam.) ir Ela Briedytė.

Viešių gretose sėkmingiausiai žaidė Laura Juškaitė (14 tšk.; 5 atk. kam.), Shenita Landry (11 tšk. bei 8 sugriebti kam.) ir Daugilė Šarauskaitė (8 taškai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius