Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 29

Paleidęs brolius, Panevėžio „Lietkabelis“ priviliojo Saulių Kulvietį

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas savo gretas stiprina antruoju naujoku šį tarpsezonį – vienerių metų sutartis pasirašyta su Sauliumi Kulviečiu.
Saulius Kulvietis
Saulius Kulvietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Labai norėjome Sauliaus, kuris šioje pozicijoje su Taroliu šiek tiek panašūs, bet ir kartu skirtingi – Kulvietis gali išplėsti aikštelę puolime, kadangi gerai pataiko iš toli. Per sezoną Ispanijoje jis dar pridėjo fiziškai, todėl yra tvirtesnis nei buvo prieš kelis metus. Taip pat Saulius yra lietuvis, kas taip pat labai svarbus faktorius“, – kklietkabelis.lt sakė vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis.

27 metų 204 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas praėjusį sezoną praleido Badalonos „Joventut“ gretose, kur Ispanijos pirmenybėse per 19 minučių įmesdavo 6,7 taško, atkovodavo 2,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Prieš išvykdamas į užsienį S.Kulvietis gynė Prienų–Birštono „Vytauto“ garbę ir 2016–2017 metų sezone Lietuvos krepšinio lygoje per 29 minutes pelnydavo po 11,8 taško, sugriebdavo po 4,4 kamuolio, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Kulvietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Kulvietis

Iš Kauno kilęs puolėjas didžiąją karjeros dalį rungtyniavo Vilniaus „Perlo“ ir Utenos „Juventus“ komandose.

Panevėžio klubui – tai antrasis šią vasarą įsigytas žaidėjas. „Lietkabelis“ kiek anksčiau pasikvietė lengvąjį puolėją Vytenį Lipkevičių. Sutartis taip pat turi sunkusis puolėjas Donatas Tarolis, įžaidėjas Dominikas Mavra ir Tomas Rimša.

24sek žiniomis, Panevėžio komanda nebesiūlys pratęsti sutarčių broliams Darjušui ir Kšištofui Lavrinovičiams, kurie atstovavo „Lietkabeliui“ dvejus pastaruosius sezonus ir padėjo laimėti LKL sidabrą 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai