Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasiūlymų siekti LKF prezidento posto sulaukęs R.Skaisgirys: „Nemoku stovėti ant bačkos“

Trijulių krepšinio asociacijos įkūrėjas bei šios sporto šakos Lietuvoje vystytojas Rolandas Skaisgirys grįžo iš lietuvių 3x3 rinktinės bronza nudažytų Paryžiaus olimpinių žaidynių bei per dvi dienas gimtinėje spėjo sulaukti net trijų pasiūlymų įsitraukti į lenktynes dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento posto.

15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs 55-erių metų buvęs krepšininkas, o šiuo metu – sėkmingas verslininkas, televizijos prodiuseris bei scenaristas Rolandas Skaisgirys dalijosi mintimis apie sudėtingą kryžiaus kelią Lietuvoje dėl trijulių krepšinio vystymo bei mūsų šalies krepšinio sistemos spragas.

Paklaustas, ar neketina įsitraukti į rugsėjo mėnesį vyksiančius Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimus, vizionierius tikino sulaukęs net jau trijų pasiūlymų siekti šalies krepšinio vado posto.

„Tikrai nedalyvausiu. O gal, o gal reikėtų pabandyti? – 15min laidoje PIKENROLAS šyptelėjęs sakė R.Skaisgirys. – Galiu pasakyti, kad per pastarąsias dvi dienas aš asmeniškai sulaukiau trijų pasiūlymų dalyvauti LKF prezidento rinkimuose, bet aš pakankamai protingas žmogus, kuris suvokia, ką gali ir ko negali padaryti.

Aš nemoku stovėti ant bačkos. Politikas, federacijos vadovas turi mokėti stovėti ant bačkos, turi gerai mokėti anglų kalbą, kad nuvažiavus į olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatą galėtų turėti konstruktyvų pokalbį su Jorge Garbajosa. Jis buvo trijulių turnyre, pasikvietė mane alaus bokalui į VIP. Aš nuėjau, bet negalėjau su juo tiek kalbėti, nes mano anglų kalba per silpna. Vadovas turi turėti išsilavinimą, kalbą, netgi fiziškai turi atrodyti normaliai, nes atstovauja visą šalies taip vadinamą religiją.“

VIDEO: PIKENROLAS: R.Skaisgirio kryžiaus kelias trijulių krepšinyje ir pasipylę kvietimai į LKF

Nuo 2021-ųjų metų LKF valdžioje yra prezidento Vydo Gedvilo ir generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno duetas, kurie pakeitė iki tol dešimtmetį šalies krepšinį prižiūrėjusį legendinį Arvydą Sabonį.

„Kokio velnio man reikalingas prezidentas ir generalinis sekretorius, jei jie atstovauja tik Šilutei, Joniškiui ir panašiai? – rėžė R.Skaisgirys. – Čia yra esmė, kuri mane nervina. Mes turime daugybę buvusių ir esamų išmintingų krepšininkų, kurie turėtų absoliučiai visas teises (siekti prezidento posto), o prie jų galėtų dirbti faini ir jauni vadybininkai. O tokie seni žmonės, kaip aš, galėtų suteikti patarimų ir pagalbos.“

Lietuvos krepšinio užkulisiuose kalbama, jog dėl prezidento posto susigrums daug kritikos pastaruoju metu dėl Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) prezidento ir krepšininkų „išgertuvių“ Puerto Rike skandalų susilaukiantis M.Balčiūnas bei buvęs rinktinės kapitonas Robertas Javtokas, prieš trejus metus rinkimuose užėmęs trečią vietą bei nėręs į baldų verslą.

Apie dalyvavimą rinkimuose rimtai svarstė pastaruoju metu su didelės problemomis susidūręs buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Jonas Vainauskas bei Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prezidentas Remigijus Milašius.

Pasak 15min šaltinių, antros kadencijos LKF prezidento poste Vydas Gedvilas siekti neketina.

Paraiškas dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose oficialiai privaloma pateikti iki rugpjūčio 17-osios dienos.

Galbūt R.Skaisgirį artėjančiuose rinkimuose išvysime kitame, o ne prezidento amplua?

„Aš nežinau, – 15min sakė Vilniaus „Sakalų“ legenda. – Nežinau, ar į rinkimus eina Gedvilas, ar eina Balčiūnas, ar eina Javtokas. Aš dar nieko nežinau. Jie visi dar dėliojasi, o nė vienas jų su manimi tikrai nesitars. O gal aš jiems tik pamaišyčiau, jei būčiau jų komandose? Tai gali kažkam nepatikti: „prie ko čia tas vagis?“. Tai gali nepatikti, bet esmė paprasta – vadovas turi turėti viziją, o tuomet aplink jį atsiras norintys prisidėti.

Jeigu aš kada nors gyvenime kur nors eičiau, tai aplink save rinkčiausi stiprius žmones. Tarkime, jeigu Benas Matkevičius dirba „Boston Celtics“, galbūt jis gali vadovauti visai jaunimo programai, ar kuriai kitai, o dar turime Martyną Pocių bei daugybę kitų šviesių žmonių. Bet pasižiūrėkite, kokia dabar yra aplinka LKF, svarbiausia, kad būtų visi būtų paklusnūs.“

Pokalbio metu R.Skaisgirys ne kartą sukritikavo trumparegišką regionų požiūrį LKF rinkimuose.

„Jei kas nuo Joniškio nuo Marijampolės klausysitės šios laidos, tai nieko jūs daugiau negausite (iš LKF – aut. past.), negu gavote, nes nėra, ką duoti. Ar suprantate? Karalius yra nuogas. Jie gali atvežti garbės raštą, o ne kažką duoti. Ką duoti iš 3,5-4 milijonų eurų? Nėra ką“, – sakė R.Skaisgirys.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Rolandu Skaisgiriu:

VIDEO: PIKENROLAS: R.Skaisgirio kryžiaus kelias trijulių krepšinyje ir pasipylę kvietimai į LKF

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas