Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslaptingai apie ateitį Jonavoje kalbėjęs V.Šeškus paviešino konkurentų pasiūlymą

Virginijaus Šeškaus ir Jonavos „CBet“ sezonas baigėsi. Gali būti, kad baigėsi ir charizmatiškojo stratego etapas Jonavoje, pažymėtas pernai laimėtu istoriniu sidabru Karaliaus Mindaugo taurėje bei pusfinaliu Lietuvos krepšinio lygoje.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šiemet Jonava sustojo ketvirtfinalyje, nors antrosiose serijos rungtynėse vėl rodė dantis aiškiam poros favoritui Vilniaus „Rytui“.

Anksti išvaryto kapitono Tauro Jogėlos netekę jonaviškiai ilgą laiką pirmavo net ir dviženkliu skirtumu, kol sudėjo ginklus tik pačiame gale.

„Ne man sezoną vertinti. Tai daro vadovybė, žiūrovai“, – paskutinę šio sezono spaudos konferenciją pradėjo V.Šeškus.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „CBet“ - „Rytas“ [2024-05-15]

„Labai malonu, kad per dieną sugebėjome kai ką pakeisti ir tai labai neblogai veikė. Buvome netoli pergalės, nors visą mačą žaidėme be ketvirto numerio... Sužaidėme fantastiškai“, – pasidžiaugė treneris, kurio auklėtiniai pirmąsias serijos rungtynes pralaimėjo net 77:110.

Jis nebarė jau antrą minutę antrą techninę pražangą gavusio ir anksti į rūbinę patraukusio kapitono Tauro Jogėlos: „Patys matėte, kad vėliau ten buvo užfiksuota nesportinė. Prašėme teisėjų prieš rungtynes pažiūrėti į tokius epizodus. Kaltas ir jis pats, ir teisėjai pačioje pradžioje, manau, galėjo tolerantiškiau pasižiūrėti į tą epizodą.“

„Nesakysiu, kad mums tai sutrukdė, nes tas kapitono pašalinimas visus kaip tik sutelkė. Labai malonu taip užbaigti sezoną. 38 minutes prie savų žiūrovų kovoje kaip lygus su lygiu su „Rytu“, kuris pabaigoje pataikė tuos savo tritaškius, – dėstė V.Šeškus. – Užbaigėme sezoną su tikrai geromis emocijomis žiūrovams. Tikrai nebuvo taip, kad mus pervažiavo. „Ryto“ žaidėjai patys sakė: „Ačiū už tokį sparingą“.

Atviri atsakymai baigėsi žurnalistams paklausus, ar V.Šeškus dirbs Jonavoje ir kitą sezoną: „Oi, klausykite... 4 metai. Manau, nuveiktas labai didelis darbas. Prieš 4 metus mes laimėjome NKL. Parodyti pavyzdį istorijoje, kai komanda debiutantė reguliariame sezone būna ketvirta. Parodykit debiutantus, kurie KMT užima 2 vietą. Aš galvoju, kad tai buvo kosmosas. Manau, Jonava ateityje tai įvertins.“

„Šie metai buvo labai sunkūs. Emociškai ir visapusiškai. Pernai labai vėlai baigėm, šį sezoną labai anksti pradėjom. Sudėtis nesiklijavo, negavom žaidėjų... Labai sunku. Viską įvertinus, taip pat ir tai, kas buvo kalbama podkastuose – kuriuose pasakyta ir teisybės, bet ir daug netiesos – tikrai nebuvo lengva, bet faina“, – reziumavo V.Šeškus.

57-erių specialistas prasitarė, kad apie pasitraukimą iš Jonavos klubo svarstė dar sezono metu, kai KMT ketvirtfinalyje buvo patirta nesėkmė prieš „Šiaulių“ ekipą.

„Buvo ir kivirčas su žaidėju, jo atleidimas. Buvo labai daug abejonių... Aš ir pats galvojau išeiti, – teigė V.Šeškus. – Buvo Klaipėdos pasiūlymas... Diskusijos važiuoti dirbti į Klaipėdą, bet aš priėmiau sprendimą (likti), nes išėjimas būtų kaip pasidavimas. Užsibrėžiau sau tikslą, kad Jonava turi žaisti atkrintamosiose, nors, patikėkit, tai nebuvo lengva. Manau, kad Jonava gėdos sau nepasidarė.“

„Buvo situacija, kai pralaimėjome namuose „Neptūnui“. Jei ne ta ne nesėkmė, būtume tikrai bandę kapotis dėl 6 vietos. O tada – su „Vilkais“ mums visada įdomu žaisti“, – šyptelėjo V.Šeškus.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Giedrius Žibėnas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Giedrius Žibėnas

„Reikia pripažinti, kad Jonava šiandien žaidė labai gerai. Kai jie visi žaidžia gerai, tada jie gali kautis su bet kuria LKL komanda. Taip šiandien ir nutiko“, – varžovus pagyrė į pusfinalį tiesiausiu keliu žengęs „Ryto“ strategas G.Žibėnas.

„Antra priežastis – aišku, tie plius 33 kažkur giliai pasąmonėje buvo. Nori tu to ar nenori. Ėjome į rungtynes su mentalitetu „kaip nors“. Pirmoje pusėje žaidėme po vieną, nestatėme kūno ten, kur reikėjo statyti, nedarėme pražangos ten, kur reikėjo ją padaryti.

Antroje pusėje po truputį pavyko persigrupuoti, grįžti į atkrintamųjų režimą. Pasakysiu sąžiningai, gal ir geriau turėti tokias rungtynes prieš pusfinalius. Nuo šiol kiekvienos rungtynės bus atskira istorija. Iš karto galiu pasakyti, kad laukia pjautynės, su kuo bežaistume, – tęsė G.Žibėnas, kurio auklėtinių laukia „Wolves“ arba „Neptūno“ iššūkis.

– Svarbiausia, kad turime namų pranašumą ir sveikus žaidėjus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas