Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 08

Paviešinti „Neptūno“ finansai: biudžetas – ketvirtas LKL, miesto parama – antra

Klaipėdos „Neptūnas“ naujojo sezono pradžioje susiduria su rimtais iššūkiais – privalės sumokėti 233 tūkst. eurų žalą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir „Sodrai“. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas portalui 15min pateikė situacijos vertinimą, atskleidė stipriai išaugusį „Neptūno“ biudžetą, kuriame svarbi miesto paramos dalis – pagal ją uostamiesčio klubas nusileidžia tik Kauno „Žalgiriui“.

Didelėmis ambicijomis 2024-2025 m. sezoną šturmavęs pajūrio klubas šiuo metu gyvena dvejopomis nuotaikomis.

Georgios Vovoro treniruojama ekipa Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną pradėjo trimis pergalėmis, tarp kurių buvo ir išvykoje nugalėti šalies čempionai – Vilniaus „Rytas“, tačiau uostamiesčio klubo vadovų pergalingas nuotaikas temdo rimtos problemos – finansiniai įsipareigojimai.

Remiantis „Atvira Klaipėda“ žurnalisto Martyno Vainoriaus informacija, klubas sulaukė teismo priteistų šimtatūkstantinių civilinių ieškinių iš „Sodros“ bei VMI.

Apeliacinis teismas rugsėjo 19 d. paskelbė galutinį bei iškart įsigaliojantį nuosprendį, kuriame nuteisti buvęs Klaipėdos „Neptūno“ vadovas Osvaldas Kurauskas, lenkas Arkadiuszas Krygieris ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas Mantas Ignatavičius.

Pagrindinis šios bylos motyvas – O.Kurausko sudarytos fiktyvios sutartys su JAV registruota bendrove „Omega Action“ ir Estijoje registruota „Reval Sport Agency“ dėl žaidėjų ir trenerių įvaizdžio teisių naudojimo, pagal kurias buvo pervesta daugiau nei milijonas eurų.

Teisėsauga konstatavo, jog dėl tokių neteisėtų veiksmų ir mokesčių nesumokėjimo buvo padaryta 471 tūkst. eurų viršijanti žala Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubui.

Klaipėdos klubui iš O.Kurausko ir M.Ignatavičiaus priteista solidariai atlyginti 378,5 tūkst. eurų, dar 92,8 tūkst. eurų O.Kurauskas turės atlyginti solidariai su A.Krygieriu.

M.Baranausko/NKL nuotr./Osvaldas Kurauskas
M.Baranausko/NKL nuotr./Osvaldas Kurauskas

Pajūrio klubas po galioti palikto teismo sprendimo, kuriuo buvo patenkinti VMI ir „Sodros“ civiliniai ieškiniai, turės sumokėti atitinkamai 166,1 tūkst. eurų VMI ir 65,9 tūkst. eurų „Sodrai“.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus atstovė Malgožata Kozič „Atvirai Klaipėdai“ pranešė, kad „Neptūno“ klubui suteikta 10 darbo dienų patikslinti apdraustųjų duomenis ir sumokėti priteistas įmokas. Jei klubas to nepadarys iki spalio vidurio, „Sodra“ išieškos sumą priverstinai.

Po viešumoje pasirodžiusios informacijos, Klaipėdos „Neptūno“ direktorius Martynas Mažeika viešame klubo pranešime pateikė paaiškinimą dėl susidariusios situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas