Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pelningesnių pasiūlymų turėjęs M.Fosteris apie Vilnių galvojo nuo sezono Kinijoje pradžios

Gruodžio 27-osios popietę Vilniaus „Ryto“ sirgalių širdys ėmė plakti sparčiau – sostinės klubas pranešė, jog į komandą sugrįžta praėjusio sezono lyderis Marcusas Fosteris. Po trijų dienų amerikietis jau leidosi Lietuvoje, o dabar su komanda ruošiasi FIBA Čempionų lygos įkrintamosioms.
Marcusas Fosteris
Marcusas Fosteris / Roko Lukoševičiaus nuotr.

20,6 taško FIBA Čempionų lygoje, 16,5 LKL pirmenybėse – tokią žvėrišką statistiką praėjusiame sezone fiksavo M.Fosteris. Taškų rinkėjas, kurio taip trūko „Ryto“ komandai, kuri tikėjo Keitho Hornsby galimybėmis, tačiau kol kas šis žaidėjas vilčių nepateisina.

Šandongo „Hi-Speed Kirin“ rungtyniavo M.Fosteris, tačiau galiausiai buvo paleistas Kinijos klubo, kuriame rinko po 13 taškų, tačiau ir žaidė tik po 16 minučių dėl griežto legionierių limito.

„Ten krepšinis visai kitoks, – ASG arenoje prieš komandos treniruotę kalbėjo amerikietis. – Buvau sunkioje situacijoje, komandoje, kuri nebuvo laiminti. Iš kitos pusės, mėgavausi savo laiku, gal vieną dieną ten grįšiu, bet dabar mano pagrindinis dėmesys yra čia.“

„Kinijoje tik vienas legionierius gali žaisti vienu metu, mes turėjome tris, todėl sunku buvo pagauti ritmą. O aš ritmo žaidėjas. Žaidžiu pirmajame kėlinyje, tada trečiajame, taip ritmą pagauti labai sunku. Kai jau pradėjau jausti savo žaidimą, buvo per vėlu. Jokių blogų jausmų nėra, tiesiog žiūriu pirmyn“, – apie etapą Azijoje pasakojo M.Fosteris.

VIDEO: Neįtikėtinas Marcuso Fosterio šou prieš „Žalgirį“

Krepšininkas neslėpė, kad turėjo ir geresnių pasiūlymų iš kitų klubų, tačiau pasirinko grįžti ten, kur praėjusio sezono metu jautėsi puikiai.

„Rytas“ visada buvo mano mintyse. Turiu rūpintis savo šeima, tad Kinija buvo pasirinkimas numeris vienas, bet mintyse žinojau, kad noriu grįžti. Norėjau čia atsidurti iki sezono pabaigos. Žinojau, kad, baigęs etapą Kinijoje, noriu čia grįžti. Atvykau net anksčiau nei tikėjausi. Tikriausiai prieš maždaug dvi savaites žinojau, kad mano laikas Kinijoje yra baigtas, tuomet prasidėjo kalbos. Galiausiai viskas tapo oficialu, o tuomet reikalai vyko sparčiau. Turėjau ir kitų pasiūlymų, bet tai vieta, kur aš noriu būti. Nėra prasmės dairytis į kitas komandas“, – dėstė M.Fosteris.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris

„Taip, buvo finansiškai geresnių pasiūlymų, – atskleidė į „Rytą“ sugrįžęs amerikietis. – Bet šis ėjimas ne apie tai. Noriu būti vietoje, kur jaučiuosi komfortiškai, kur galiu būti sėkmingas.“

Jis jaučia, kad su „Rytu“ dar yra neužbaigtų reikalų. Vienas jų – laimėti titulą.

„Toks yra šios komandos tikslas. „Rytas“ turi aukštus tikslus, iš mūsų tikimasi patekti į finalus. Praėjusį sezoną baigėme žinodami, kad „Rytas“ gali laimėti titulus. Tai vienas tikslų. Bet turiu pradėti lėtai, po truputį sugrįžti. Sezonas ilgas, reikia patekti į atkrintamąsias ir tuomet bus galima galvoti toliau“, – skambiais pareiškimais nesimėtė žaidėjas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marcusas Fosteris

M.Fosteris pripažįsta, jog kol kas dar nėra pačios geriausios formos.

„Nežaidžiau daug, bet daug treniravausi. Numečiau svorio, esu atletiškesnis, greitesnis. Dabar svarbiausia pagauti ritmą, susižaisti su naujais komandos draugais, prisiminti žaidimą su senaisiais“, – akcentavo „Ryto“ amerikietis.

M.Fosteris pasakojo, jog jautėsi kaip „Ryto“ sirgalius nuo pat sezono pradžios, o ir žinučių socialiniuose tinkluose skaičius buvo didžiulis.

„Per daug (juokiasi), – paprašytas įvardinti, kiek gerbėjų jam parašė, šypsojosi krepšininkas. – Bet man tai patinka, patinka matyti, kokie žmonės yra laimingi. Visą sezoną žmonės man rašė, sakė, jog laukia manęs grįžtančio.“

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

Praėjusio sezono „Ryto“ žvaigždė nustebino paklaustas, ar tikisi komandoje turėti tokį patį didžiulį vaidmenį.

„Ne, visiškai, jei nuoširdžiai, – sakė M.Fosteris. – Dabar komanda yra visiškai susižaidusi, visi turi savo vaidmenis. Mano pagrindinė užduotis per artimiausią mėnesį yra išsiaiškinti, kur galiu įsilieti. Turėsiu puikių rungtynių, nes esu taškų rinkėjas, bet kai kuriose galbūt daugiau turėsiu dirbti gynyboje, dar kitose – dalintis perdavimus. Tai bus mano didžiausia užduotis – rasti savo vaidmenį ir nemaišyti.“

„Ryto“ gerbėjų pirmas susitikimas su M.Fosteriu įvyks trečiadienį FIBA Čempionų lygos įkrintamųjų pirmosiose rungtynėse su Atėnų „Peristeri“. Rungtynių pradžia – 19:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas