Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per skausmus žaidęs R.Sulaimonas – apie traumos padarinius ir „Ryto“ metodus

Vilniaus šeimininkas paaiškės po lemiamų penktųjų „Betsafe-LKL“ pusfinalio rungtynių. Nukraujavę, bet dantis parodę „Wolves“ 97:86 nugalėjo „Rytą“ ir nukėlė mūšį dėl finalo į šeštadienį. „Negali būti jokių pasiteisinimų“, – po pergalės drąsiai kalbėjo per skausmus žaidęs vienas „Wolves“ vedlių.

Rasheedas Sulaimonas LKL pusfinalio serijoje demonstruoja pasiaukojimą.

30-metis „Wolves“ amerikietis trečiame pusfinalio mače pirmadienį patyrė raumens traumą ir šokinėdamas ant vienos kojos paliko aikštę, o jo galimybės išbėgti ant parketo ketvirtajame susitikime buvo labai abejotinos.

R.Sulaimonas vis dėlto pabandė, žengęs į aikštę pirmojo kėlinio viduryje, bet akivaizdų skausmą ir diskomfortą jautęs amerikietis jau po poros minučių buvo pakeistas ir turėjo keliauti į persirengimo kambarį.

Vis dėlto ryškiausia „Wolves“ asmenybė nepasidavė.

R.Sulaimonas antrajame kėlinyje vėl žengė ant parketo ir buvo viena pagrindinių „vilkų“ spurto priežasčių. Su juo aikštėje „Wolves“ spurtavo 25:13, susikrovė 14 taškų persvarą prieš ilgąją pertrauką, o antroje mačo pusėje atgal nebesižvalgė ir vienu metu pirmavo net 28 taškų skirtumu.

Nors R.Sulaimonas nebuvo toks ryškus kaip trečiajame susitikime, kuriame iki traumos pelnė 32 taškus, jam esant ant parketo „Wolves“ žaidė ypač sėkmingai – per 18 minučių susikrovė net 26 taškų pranašumą.

Iš viso amerikietis per savo laiką pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 6 efektyvumo balus.

„Tai – neįtikėtina pergalė, kuri išsaugojo mūsų viltis gyvas. Bet mūsų darbas dar nepadarytas. Galėsime trumpai pašvęsti, bet visi yra labai susikoncentravę. Žinome, kad šeštadienį žaisime priešiškoje atmosferoje, varžysimės intensyviose rungtynėse ir būsime pasiruošę“, – po pergalės sakė R.Sulaimonas.

Komentuodamas savo traumą, jis neieškojo pasiteisinimų.

„Esu patyręs nedidelę raumens traumą, bet viskas bus gerai. Mano tėtis man visada sakydavo: „jei žaidi, negali turėti pasiteisinimų“. Juk tai – atkrintamosios. Personalo nariai ir gydytojai pastatė mane ant kojų ir aš sugebėjau užbaigti rungtynes, o dabar žvelgiu į šeštadienį“, – teigė „Wolves“ legionierius.

R.Sulaimonas po antrosios pergalės pusfinalyje, kuri leido išlyginti serijos rezultatą 2-2, paaiškino, kokią traumą yra patyręs, įvertino savo dabartines galimybes ir žvelgė į laukiantį žūtbūtinį išlikimo mūšį.

– Ar nėra nerimo, kad žaisdamas traumuotas galite patirti dar rimtesnę traumą?

– Esu čia dėl komandos. Jeigu būčiau traumuotas, nežaisčiau. Bet užsivilkęs marškinėlius stengiuosi dėl komandos. Tai reiškia, kad negali būti jokių pasiteisinimų. Jei žaidžiu, reiškia, galiu tą daryti ir turiu atitikti tai, ko iš manęs tikimasi.

– Ar galėtumėte patikslinti, kokia tiksliai tai trauma?

– Tai raumens trauma, visai šalia abduktoriaus (rodo į vidinę šlaunies dalį – aut. past.). Maždaug ten, kur susiduria pakinklinė sausgyslė ir abduktorius. Tai trukdo aikštėje keičiant kryptį, bandant išvystyti sprogstamąją jėgą, judant į šoną.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas

– Kaip ruoštis rungtynėms turint tokią traumą?

– Turiu pasitikėti mūsų klubo fizinio rengimo personalu, manau, kad jis puikus. Jie paruošia mane, o aš stengiuosi dėl komandos draugų. Nenorėčiau žaisti per traumą, bet jei tai tik skausmas, galiu rungtyniauti ir stengtis dėl savo vyrukų.

– Keliais procentais įvertintum savo dabartines galimybes?

– 100 (juokiasi). Šeštadienį būsiu 100 proc., bent jau to tikiuosi, toks mano mentalitetas. Jokių pasiteisinimų, net nenoriu, kad apie tai būtų kalbama. Ateis šeštadienis, aš pasiruošiu ir žaisiu. Iš manęs daug tikimasi, o aš turiu tuos lūkesčius išpildyti. Būsiu pasiruošęs.

Jokių pasiteisinimų, net nenoriu, kad apie tai būtų kalbama.

– Kaip patyrus tokią traumą ir nebeturint tokios sprogstamosios jėgos turite pakeisti savo žaidimą?

– Tai sudėtinga. Kartais atrodo, kad galėčiau įveikti savo tiesioginį oponentą, bet turėdamas raumens traumą turiu šiek tiek keisti savo žaidimą. Pasitikiu savo komandos draugais, šiandien jie pataikė puikius metimus. Manau, kad galiu išnaudoti kitas savo savybes. Praėjusiose rungtynėse komandai labiau reikėjo mano taškų, o šiose aš labiau dalinausi kamuoliu, nes galiu daryti abu dalykus. Kūriau komandos draugams laisvus metimus, o tai labai pasiteisino. Šeštadienį irgi darysiu tai, ko reikės mano komandai.

– Tai buvo geriausios Arturo Žagaro rungtynės grįžus po traumos. Kaip įvertintumėte jo pasirodymą?

– Tai – tik pradžia. Patyrus tokią traumą užtrunka daug laiko, kol vėl gali judėti taip pat gerai. Daugelis metimų, kuriuos jis atlieka, yra tie patys, kaip ir iki traumos, bet galbūt kartais jam pritrūksta ritmo. Kiekvienose rungtynėse ar treniruotėje jis atrodo vis geriau. Kai sugrįš jo pasitikėjimas savimi, prieš jį apsiginti bus labai sunku. Smagu, kad jis žaidžia geriausią savo krepšinį svarbiausiu metu, o tokio paties jo mums reikės ir šeštadienį.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” - “Rytas”
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” - “Rytas”

– Kaip paaiškintumėte tokį savo komandos dominavimą šiose rungtynėse?

– Kaip ir tada, kai mus sutriuškino daugiau nei 30 taškų antrose rungtynėse – tai tik vienos rungtynės. Buvome priremti prie sienos, o kaskart, kai taip atsitinka, mes žengiame žingsnį į priekį ir pageriname žaidimą. Šiandien vėl buvo taip pat, bet dar vienas iššūkis laukia šeštadienį. Tikėsimės jų atsakymo lygiai taip pat, kaip mes atsakėme pralaimėję dideliu skirtumu. Nesvarbu, laimime 1 ar 20 taškų, mums reikia dar vienos pergalės.

– Dėl traumų nežaidžia Garrisonas Brooksas ir Jeffery Tayloras, jūs žaidžiate nepaisydamas skausmo. Daugelis komandų tokiose situacijose pasiduotų, bet jūs sugebėjote laimėti. Kaip radote valios laimėti?

– Tai parodo, kokius žaidėjus turime. Jau esame buvę tokioje situacijoje, sukaupėme daug patirties Europoje ir kitose lygose, turime labai talentingus ir psichologiškai stiprius žaidėjus. Nesvarbu, ar aš, Jeffas arba Garrisonas yra traumuoti, kiti žmonės žengia į priekį.

– Šioje serijoje daug techninių, nesportinių pražangų, mažų konfliktų. Kaip patinka ši serijos pusė?

– Esu labai konkurencingas, tad man tai labai patinka. Man tai nieko naujo. Daug komandų bandydavo tokią taktiką. Komandos, prieš kurias žaisdavau, bandydavo mane išmušti iš rungtynių. Taip žaidžia ir „Rytas“. Jie labai banguota, fiziška komanda. Jeigu leisi jiems tave išmušti iš vėžių, jie tuo pasinaudos ir tave sutriuškins. Turi būti psichologiškai pasiruošęs, pasitikėti teisėjais, kad jie išlaikys rungtynių kontrolę ir švilps pražangas, kai jos bus, o mes tiesiog turime dirbti savo darbą. Nesijaudiname dėl to. Turime tunelinį regėjimą ir stengsimės laimėti šeštadienį.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Rasheedas Sulaimonas

– Ar pritartumėte, kad į šeštadienio rungtynes jūs einate su iniciatyva, o „Rytą“ slėgs spaudimas?

– Galbūt taip, bet galiausiai tai bus monetos metimas. Kai žaisime šeštadienį, ir jie, ir mes turėsime 50 proc. galimybę laimėti. Ką ir kalbėjome su vyrukais, komanda, kuri labiau norės patekti į kitą etapą, šeštadienį laimės. Turėsime atsakyti į jų intensyvumą, energiją. Negalėsime jiems nusileisti ir net turėsime juos pranokti.

– Ar šiandien norėjote laimėti labiau?

– Manau, kad taip. Jie sužaidė puikias rungtynes, pademonstravo charakterį bandydami sugrįžti, bet įvertinus tai, kad neturime kelių žaidėjų, mes pademonstravo žaidimą, kurio reikėjo, jog pratęstume savo sezoną. Labai didžiuojuosi savo komanda, bet darbas dar nepadarytas.

– Ko reikės penktose rungtynėse, kad rungtynes užbaigtumėte pergale?

– Turėsime likti išvien. Ypač dėl to, kad „Rytas“ šeštadienį žais namuose, rungtyniausime priešiškoje atmosferoje. Jie sakys daug asmeniškų dalykų, bandys mus supykdyti, bet turime likti susikoncentravę ir susitelkti į 12 vyrukų, kuriuos turime. Jei pasikliausime vienas kitu, laimėsime. Turime būti pasiruošę karui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi