Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per vėlai pabudę Lietuvos šešiolikmečiai baigė kovas dėl medalių

Lietuvos šešiolikmečiai suklupo jau pirmajame Europos čempionato atkrintamųjų etape. Aivaro Grigaliūno auklėtiniai turnyro aštuntfinalyje 68:77 (13:18, 14:25, 14:20, 25:14) pripažino Turkijos krepšininkų pranašumą.
Temos: 1 Krepšinis

Senojo žemyno pirmenybes lietuviai užbaigs kova dėl 9-16 vietų. Trečiadienį 18.30 val. prasidės akistata su Lenkijos rinktine.

Rungtynes su turkais nežymiai geriau pradėjo Lietuva, pusę pirmojo kėlinio pirmavusi (11:9). Visgi tuomet oponentai perėmė iniciatyvą ir antrojo ketvirčio pradžioje mūsiškių deficitas jau buvo dviženklis (13:24). Nors lietuviams buvo pavykę šiek tiek sumažinti atsilikimą (24:31), iki pertraukos varžovai vėl nutolo – 27:43.

Trečiojo kėlinio pradžioje į lietuvių tritaškį turkai atsakė atkarpa 13:0 ir skirtumas tarp komandų darėsi triuškinantis (30:56). Prieš paskutinę dešimties minučių atkarpą reikėjo stebuklo – 41:63. Nors deficitą pavyko sumažinti iki vienženklio, tai įvyko jau kiek per vėlai ir galiausiai teko nuryti karčią piliulę pačiame atkrintamųjų starte.

Slogiame mače rezultatyviausias ir naudingiausias Lietuvos rinktinėje buvo Emilis Prekevičius (15 tšk., 7 rez. perd., 5 atk. kam., 14 naud. bal.).

Turkijos komandos gretose dominavo legendinio krepšininko Ibrahimo Kutluay’aus sūnus Omeras, buvęs visai šalia trigubo dublio. Jis pelnė 24 taškus, atkovojo 9 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei surinko 23 naudingumo balus.

Lietuva: Emilis Prekevičius 15, Ignas Štombergas 10, Tauris Aliukonis ir Emonas Žilinskas po 9, Galius Černeckis ir Gabrielius Kerys po 7.

Turkija: Omeras Kutluay’us 24, Erdinčas Alexas Koyunas 12, Erkinas Kasas ir Keremas Čorumlularas po 8, Anilas Alyanakas ir Omeras Ege Ziyaettinas po 7, Ahmetas Kerimas Andičius 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas