Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per žingsnį nuo titulo atsidūręs M.Echodas: „Tikiuosi iškovoti pirmąjį savo žiedą“

Kai 2022-ųjų birželį Vilniaus „Rytas“ po dvylikos metų pertraukos užkopė ant Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sosto, Martynas Echodas krimto legionieriaus duoną Venecijoje. Galingą žaidimą prieš savo gimtojo miesto klubą finalo serijoje demonstruojantis kaunietis viliasi tapti čempionu.

Kaip ir pirmajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) serijos mače Kaune, taip ir antrajame sostinėje komandoms prireikė pratęsimo, kad išsiaiškintų dvikovos nugalėtoją.

Antrą kartą iš dviženklio deficito išlipęs Vilniaus „Rytas“ laimėjo 104:94 ir serijoje iki dviejų pergalių laimi 2-0.

Istorijoje vos vienai komandai yra pavykę išlipti iš tokio deficito ir laimėti šalies pirmenybių titulą. Tai 1996-aisiais metais prieš Kauno „Atletą“ padarė to paties miesto Kauno „Žalgiris“.

„Antrą kartą parodėme charakterį, – po pergalės prieš gimtojo miesto komandą džiaugėsi Martynas Echodas. – Sezono metu sunkiai sekdavosi sėkmingai pabaigti rungtynes prieš stipresnes komandas. Labai didžiuojuosi komanda. Pasaka, kaip sukovojome. Pirmoje pusėje daug kalbėjomės su teisėjais, o antroje dalyje žaidėme žymiai agresyviau ir išprovokavome daug pražangų. Mes šiandien žaidėme fantastiškai.“

Pergalingame antrajame serijos mače M.Echodas per kiek daugiau nei 29 minutes pelnė 18 taškų (6/11 dvit., 6/10 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

– Kas vyksta komandos viduje, kai antrą finalo mačą iš eilės grįžtate iš dviženklio deficito?

– Galbūt subrendome (šypteli). Palyginus, esame jauna komanda, kuriai galbūt prireikė viso sezono skaudžių nesėkmių, kad rungtynes laimėtume finale.

– Kai „Rytas“ prieš dvejus metus po ilgo laiko tarpo laimėjo „Betsafe-LKL“ titulą, jūs žaidė Venecijoje. Kas dabar darosi jūsų galvoje, kai iki pergalės liko vienas žingsnis?

– Dabar galiu kažkiek pasidžiaugti, bet grįšiu namo ir reikės viską pamiršti, laukti pirmadienio. Daug metų iš eilės „Žalgiriui“ nusileidau finale, nelabai šansų buvo. Tikiuosi, kad šįmet iškovosiu pirmąjį savo žiedą.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Ar jūsų tikslas seriją uždaryti jau pirmadienį Kaune?

– Žinoma, kad taip.

– Kaip pavyksta jums asmeniškai taip sėkmingai žaisti rungtynių pabaigose tiek pirmajame finalo mače, tiek antrajame?

– Mano žaidimas visada buvo puolime „lipti ant lentos“. Jaučiuosi labai energingas, turiu jėgų, tai ir „lipu“. Matyti, kad jie yra kažkiek pervargę, o mes esame šviežesni. Tiesiog stengiuosi žaisti savąjį žaidimą.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

– Kaip apibūdintumėte šiandien Margirio Normanto pasirodymą?

– Dideli kiaušai (šypteli). Jis mus patraukė tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Antro ir trečio kėlinių išėjimai buvo išties fantastiniai. Jis agresyviai žaidė vienas prieš vieną ir sumetė viską, ką reikėjo.

– Margiris žaidžia nepaisant Achilo skausmų. Kiek tai yra pavyzdys komandos draugams?

– Faktas. Kai Margo eina šitaip kovoti per skausmus, tai visi seka iš paskos. Šiandien parodė, kaip reikia žaisti. Pradžioje kažkiek miegojome, bet po Margo individualių atkarpų visi užsikūrėme.

– Lemiamo kėlinio ataka priklausė „Žalgiriui“. Kaip „Ryto“ gynyba atrodė jūsų akimis?

– Edgaras Ulanovas žaidė vienas prieš vieną, prasiveržė ir bandė provokuoti pražangą išmesdamas ranką į priekį. Mes susigynėme.

– Kaip reikėtų atgaivinti Marcusą Fosterį lemiamoms serijos rungtynėms?

– Marcusas puikiai žino, kad varžovai jam rodo didžiulį dėmesį. Tuomet kažkiek lengviau yra kitiems. Jis tvarkosi. Pirmose rungtynėse kažkiek jam buvo sunkiau, bet jis viską puikiai supranta, nes yra protingas vyras.

– Kaip jums pavyko nesulūžti lemiamuose momentuose, kai „Žalgiris“ lipo ant kulnų?

– Labai pasitikime vieni kitais. Esame geriausios formos svarbiausioje sezono fazėje ir žinome, kad po pirmų rungtynių „Žalgiris“ kiek prarado pasitikėjimą savimi. Stengiamės lipti ir užlipti ant jų.

– Kokius pokyčius pastebėjote „Žalgirio“ žaidime lyginant su pirmuoju serijos susitikimu?

– Taktinių didelių pokyčių nebuvo. Antroje pusėje daug žaidė iš baudos aikštelės. Iš taktinės pusės kaip ir viskas aišku abejose komandose. Kas labiau norėsi laimėti, kas labiau kovos dėl kamuolių, kas aukos savo kūną, tas ir laimės.

– Kokios dabar tikitės „Žalgirio“ reakcijos pirmadienį?

– Neįsivaizduoju. Tikėjomės, kad šiandien bus dar kietesnė kova, tai taip ir buvo. Jie bandys laimėti namuose, o mes irgi kovosime.

– Koks jausmas žaisti tokios svarbos rungtynes tokioje atmosferoje?

– Smagu. Kiek metų esu „Ryte“, turbūt didžiausias skaičius susirinko rytfanių. Didelis ačiū jiems. Kviečiu visus atvykti į Kauną ir palaikyti mus.

– Tik viena komanda istorijoje „Betsafe-LKL“ finale yra išlipusi iš 0-2 ir laimėjusi seriją. Kaip bandysite neužsiliūliuoti?

– Dabar svarbiausia yra pailsėti. Mes puikiai suprantame, kad nepasiduosime. Mes turime pasitikėjimo, tik reikia negalvoti, kad esame prastesni. Turime pasitikėti savimi. Svarbiausia kontaktą duoti pirmiems, stengtis žaisti fiziškiau.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas