Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Perdavimą tarp kojų prakišęs A.Marčiulionis palygintas su NBA čempionu

Augustas Marčiulionis vertinamas naujojoje „Saint Mary's Gaels“ universiteto komandoje. Jos treneris net palygino 19-metį vilnietį su Australijos krepšinio žvaigžde.

A.Marčiulionis rudenį debiutavo „Saint Mary's Gaels“ gretose.

Buvusiam Vilniaus „Ryto“ gynėjui planuojamas svarbus vaidmuo NCAA komandoje, nors 193 cm ūgio gynėjui tai tik pirmasis sezonas už Atlanto.

„Saint Mary's Gaels“ treneris Randy Bennettas palygino A.Marčiulionį su buvusiais šio universiteto ekipos įžaidėjais iš Australijos – Matthew Dellavedova ir Emmettu Naaru.

M.Dellavedova studijų metais žaidė „Geals“ gretose ir tapo universiteto visų laikų rezultatyviausiu žaidėju, kuris atliko daugiausiai perdavimų ir pataikė daugiausiai tritaškių. Vėliau šis australas aštuonerius metus žaidė NBA ir tapo lygos čempionu su „Cleveland Cavaliers“ 2016 metais, o su Australijos rinktine šiemet laimėjo olimpinę bronzą.

„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova
„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova

E.Naaras tokių aukštumų nepasiekė – šis 27 metų gynėjas po studijų JAV nutūpė į Australijos lygą, kur nuo šio sezono žaidžia ir M.Dellavedova.

Apie A.Marčiulionį treneris R.Bennettas sakė taip: „Jis geras kamuolio perdavinėtojas, žinantis, ką daro. Tai ypač padės mūsų programai.“

„Saint Mary's Gaels“ krepšininkai laimėjo pirmąsias trejas NCAA rungtynes, o A.Marčiulionis pastarajame mače kaip tik parodė savo talentą dalijant perdavimus.

Lietuvos krepšinio legendos Šarūno Marčiulionio sūnus atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o per vieną jų išradingai iškišo kamuolį varžovui tarp kojų.

Per 25 minutes pelnęs 8 taškus (1/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių), A.Marčiulionis padėjo 70:51 nugalėti „Southern Utah Thunderbirds“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas