Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 08

Pergalę iš rankų išleidęs K.Maksvytis: „Pabaigoje mus lydėjo visiška nesėkmė“

Igno Brazdeikio mačo pabaigoje truktelėtas Kauno „Žalgiris“ jau ruošė čempionišką šampaną, bet kelių nesėkmingų epizodų virtinė ir pergalingas Vilniaus „Ryto“ lyderio Marcuso Fosterio metimas didžiojo „Betsafe-LKL“ finalo seriją perkėlė į lemiamas penktąsias rungtynes Nemuno saloje.

Dar prieš rungtynes paaiškėjo, jog Kaziui Maksvyčiui teks verstis be pagrindinio aukštaūgio Rolando Šmito, kuris, kaip ir Eurolygos atkrintamųjų metu Barselonoje, rungtynių dieną sunegalavo.

Emocijos „Jeep“ arenoje ėmė kunkuliuoti nuo pat dvikovos pradžios – abejotini du arbitrų švilpukai įsiutino „Rytą“. Klubo atstovai puolė ir „Betsafe-LKL“ teisėjų komisarą Algimantą Pavilonį.

Karšta buvo ir „Žalgirio“ stovykloje, kai greitas dvi pražangas pasiėmė Arnas Butkevičius ir Ignas Brazdeikis. Vis dėlto pirmųjų serijos rungtynių sostinėje pamokas išmokę K.Maksvyčio auklėtiniai kontroliavo ir emocijas, ir įvykius ant parketo.

Puolime klimpęs ir sunkiai metimus susikūręs „Rytas“ vis diskutavo su teisėjais, o frustraciją lėmė ir puiki „Žalgirio“ gynyba. Vien ko buvo vertas Dovydo Giedraičio darbas savoje aikštelės pusėje su Marcusu Fosteriu.

Mačo pradžioje „Žalgirio“ pranašumas siekė dviženklę ribą 21:9, kuri pirmoje mačo pusėje tik dėka nepataikytų laisvų tritaškių metimų nepadidėjo iki triuškinamos ribos.

„Rytas“ į kalną ėmė lipti po ilgosios pertraukos, suintensyvinęs gynybą. Šešias minutes taškų nepelniusi K.Maksvyčio komanda varžovus buvo prisileidusi per vieną metimą – 47:45, o vėliau rezultatas tapo ir lygus.

Intriga didžiajame „Betsafe-LKL“ finale nusikėlė iki paskutinių akimirkų. „Ryto“ vedlys M.Fosteris, likus pustrečios minutės, pakartojo netaiklų Jaime Echenique'es metimą ir sušvelnino rezultatą iki minimalaus skirtumo. Dar po kelių akimirkų – kolumbiečio dėjimas. Tai buvo pirmasis kartas, kai „Rytas“ išsiveržė į priekį.

Mačo pabaigoje iniciatyvos ėmėsi Ignas Brazdeikis, pelnęs penkis taškus. Vis dėlto kertinio tritaškio jis nepataikė, baudų metimus prametė ir Isaiah Tayloras, o M.Fosteris išplėšė „Rytui“ pergalę.

Vilniečių pagrindinė žvaigždė žibėjo svarbiausiu metu, per ketvirtą kėlinį pelniusi 10 taškų ir atlikusi 4 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ turėjo 2 sekundes stebuklui sukurti, bet paskutinė ataka buvo nevykusi.

Pralaimėjimu paženklintame mače „Žalgiris“ realizavo vos 16 proc. tritaškių ir 59 proc. baudų metimų.

„Manau, kad pralaimėjome laimėtas rungtynes. Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose davė jiems pajusti grįžimą atgal. Nuėjome iki lygaus rezultato. Pabaigoje mus lydėjo visiška nesėkmė. Ir laisvi pramesti metimai, ir baudos, ir mūsų klaidos, ir švilpukai keli, kai turėjo būti Biručio ginčas ar „2+1“. Sakyčiau, namų švilpukai. Reikės pažiūrėti video, kaip tai atrodo iš šalies. Davėme jiems pajusti, nuėjome iki pabaigos ir ten mums nepasisekė. Neuždarėme rungtynių. Serija keliasi į Kauną, kur sieksime revanšo“, – po mačo sakė Kazys Maksvytis.

– Buvo nemažai momentų, kai galėjote nulaužti rungtynes. Kodėl to nepavyko padaryti?

– Nepavyko užbaigti. Turbūt šabloniškai pasakysiu – trūko žudiko instinkto ir užbaigti, išlaikyti didesnį pranašumą, neduoti įkvėpti gryno oro.

– Ketvirtajame kėlinyje, kai buvo labai sunkus momentas, komandą traukė Ignas Brazdeikis. Kiek tai jus džiugina?

– Kažkiek pradėjome strigti puolime, visiškai nesumetėme savo metimų, kuriuos „Rytas“ mums atidavė. Ieškojome, kaip pagyvinti puolimą, o vienas variantų buvo Iggy. Jis gana neblogai žaidė ir buvo sukūręs mums persvarą.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – krepšinis Japonijoje ir prie sienos priremtas „Žalgiris“

– „Žalgiriui“ problemų vėl kėlė Jaime Echenique. Kas gynyboje prieš jį neveikia?

– Sunku dabar pasakyti. Toks vaizdas, kad jis daug sumetė iš pagalbų, iš antrų šansų, kai mūsų didelis eina padėti ir pavėluoja sugrįžti. Reikėtų pažiūrėti video.

– Lemiamas mačas jau šeštadienį. Kaip reikia išvalyti galvas ir kas bus svarbiausia šioje dvikovoje?

– Manau, kad laimės komanda, kuri anksčiau išsivalys galvas. Ta komanda, kuri laimės, ji ir nusipelnys čempionų titulo.

– Puikiai dirbote gynyboje su Marcusu Fosteriu iki ketvirtojo kėlinio, bet tuomet jis surinko 10 taškų ir išskirstė 4 rezultatyvius perdavimus. Kas nepavyko stabdant jį?

– Teisingai paminėjote. Didžiąją rungtynių dalį gerai jį stabdėme. Visų pirma, tai lėmė komandiniai veiksmai. Erdvės jam buvo per daug, pagalbos buvo blogos.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

– Ar Rolandas Šmitas bus pasiruošęs žaisti šeštadienį?

– Tikiuosi.

– Kiek ši serija priklauso nuo to, kiek „Žalgiris“ pataikys iš toli, kai „Rytas“ taip giliai eina į pagalbas ir rizikuoja ties jūsų metimais, kurių susikuriate gerų labai daug?

– Taip, mes susikuriame gerus metimus ir nedraudžiame savo žaidėjams mesti. Tą patį darysime ir toliau, jei „Rytas“ taip pat ginsis.

– Kas nepavyko paskutinėje gynyboje prieš M.Fosterį?

– Išėjo taip, kad neįmetėme baudos ir negalėjome sustatyti gynybos. Arnas liko vienas. Buvo krūva žmonių baudos aikštelėje, tiesiog turėjome atsisukti ir sutankinti gynybą. Neturėjome savo cementuotojo Kevarriuso Hayeso, kuris turėjo penkias pražangas. Negalėjome padaryti ir keitimo. Gavome taškus ankstyvame greitame puolime, kai gynyba nebuvo paruošta.

– Ar dabar spaudimas krenta ant „Žalgirio“ pečių?

– Manau, kad ant abiejų komandų, kai titulas yra taip netoli.

– Koks buvo planas paskutinėje atakoje, kai Tomas Dimša susidūrė su Ignu Brazdeikiu?

– Ne visai pavyko išpildyti. Varžovai keitėsi. Kamuolį turėjo priimti Iggy, bet išėjo kitaip.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – krepšinis Japonijoje ir prie sienos priremtas „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas