Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergale Sopote besidžiaugiantis „Wolves“ vedlys: „Pagaliau tai pamatėme“

Po sėkmingų rungtynių Badalonoje Vilniaus „Wolves Twinsbet“ Sopote iškovojo antrąją pergalę iš eilės Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre. Lietuvos klubas Lenkijoje įveikė be pergalių vis dar likusį vietos „Trefl“ – 99:92 (25:15, 22:22, 19:25, 18:22, 15:8).
Alessandro Magro
Alessandro Magro / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Po rungtynių Lietuvos klubo vyr. treneris Alessandro Magro džiaugėsi tuo, kad jo vadovaujami krepšininkai parodė vieningumą, kuris, jo nuomone, buvo vienas svarbiausių elementų kelyje į pergalę.

„Man patinka tai, kad, kai jie privertė mus žaisti pratęsimą, mes likome vieningi ir toliau žaidėme kartu, du ar tris sykius sėkmingai apsigynėme. Jei taip giniesi, gali sukurti gerų atakų ir pelnyti taškus. Esu laimingas, nes matau, kad komanda yra susitelkusi, kad žaidėjai pasitiki vienas kitu, ir mes atsakėme kaip komanda. Tikiuosi, Jeffui viskas bus gerai po smūgio, kurį jis gavo“, – kalbėjo vilniečių komandos treneris.

– Antra pergalė Europos taurės turnyre iš eilės. Ar likote patenkintas komandos pasirodymu šį vakarą?

– Tikrai esame patenkinti, nes pamatėme tai, ko nematėme ankstesnėse rungtynėse. Labai gerai pradėjome nuo gynybos. Matėme norą dalintis kamuoliu ir tai atsispindi statistikoje – dalinomės kamuoliu su daugeliu pagrindinių žaidėjų. Esu labai patenkintas tuo, kas vyko pirmoje rungtynių dalyje. Antroje jie mus užspaudė gynyboje. Mes šiek tiek pasidavėme. Per daug klydome ir leidome jiems greitai sugrįžti į rungtynes.

– Ar komandos reakcija buvo tokia, kokios tikėjotės po paskutinių rungtynių?

– Taip, žinoma. Mes dirbome ties detalėmis: fiziniu pasirengimu, drausme, kamuolio dalijimusi, ir visus šiuos dalykus pamačiau šiame žaidime. Ne visas 45 minutes, bet bent jau noras tai daryti buvo. Turime stengtis būti nuoseklesni ir žaisti kiekvieną ataką tokiu pačiu būdu. Tai mūsų tikslas. Bet pamačiau komandą, kuri pasitiki tuo, ką darome, ir jos reakcija buvo labai gera.

– Pratęsimo pradžia buvo užtikrinta. Ką pasakėte žaidėjams prieš jį?

– Pasakiau „pakelkite galvas“, nes jie buvo šiek tiek nusivylę po paskutinių Van Vlieto ir Weatherso metimų. Bet pasakiau „pakelkite galvas“, mes pradedame iš naujo, žaiskime agresyviai gynyboje, judėkime su kamuoliu. Mes pasirinkome keletą žaidimo situacijų, kurios galėtų veikti, o žaidėjai atliko visą likusį darbą. Nėra jokio magiško recepto, tiesiog stengiausi, kad visi būtų toje vieningi ir tikėtų tuo, ką darome. Šiandien dirbome tikrai gerai.

Kitas Europos taurės rungtynes „Wolves Twinsbet“ žais spalio 29 d savo arenoje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento