Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalingai į rinktinę sugrįžęs E.Ulanovas: „Šių rungtynių laukiau su nerimu“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė triuškinama pergale 83:64 prieš Lenkiją pradėjo 2025-ųjų metų Europos čempionato atranką. Po dvikovos – komandos kapitono Edgaro Ulanovo mintys apie pagrindinius pergalės akcentus, ryškiausiai žibėjusius žaidėjus iš Italijos bei tribūnose skambėjusį Ąžuolo vardą.

Lietuvos ir Lenkijos rinktinės lygiai žaidė tik pirmajame ketvirtyje, po kurio Kazio Maksvyčio auklėtiniai šovė į priekį ir atrankos turnyrą 5682 žiūrovų akivaizdoje pradėjo įtikinama pergale.

„Jeigu atvirai, tai šių rungtynių laukiau su nerimu. Galbūt ne tiek dėl to, jog ilgą laiką rinktinėje nežaidžiau, o dėl to, jog žaidėme prieš tikrai stiprią rinktinę Lenkiją, – po pergalės kalbėjo E.Ulanovas. – Pastaruoju metu lenkai puikiai žaidė languose, yra išlaikę žaidėjų branduolį, o dalis šių žaidėjų žaidė ir pastarajame čempionate vasarą. Tikėjausi sunkių rungtynių, tad bandėme nusiteikti rimtai kovai. Lenkai pradėjo gerai rungtynes, žaidė fiziškai, daug pražangų padarė. Nusileidome pradžioje fiziškumu, ties kuriuo vėliau apsilyginome. Galiausiai sukrito metimai, o ketvirtajame kėlinyje jau kontroliavome rungtynes.“

Tai buvo pirmosios Edgaro Ulanovo rungtynės nacionalinėje komandoje nuo 2019-ųjų metų pasaulio pirmenybių. Kapitono raištį dėvėjęs puolėjas per 22 minutes pelnė 8 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 efektyvumo balų.

„Anksčiau jaudulys būdavo didesnis. Jei atvirai, didelio jaudulio dabar nebuvo. Kojos nedrebėjo“, – apie asmeninį pasirodymą sakė Ulia.

Vos pirmadienį Vilniuje susirinkusi Lietuvos rinktinė didelio pasiruošimo neturėjo, dvikovos metu rėmėsi vos keliais deriniais.

„Elementarūs dalykai – kuo geresnis derinių, kurių turėjome nedaug, išpildymas. Ruošėmės žaisti prieš vienokią ar kitokią gynybą. Tiesiog stengėmės palaikyti kuo aukštesnę kokybę mažo skaičiaus derinių“, – sakė E.Ulanovas.

Ketvirtąją vietą 2022-ųjų metų Europos pirmenybėse užėmę lenkai taktinių stebuklų ketvirtadienio akistatoje Lietuvos sostinėje irgi neparodė.

„Lenkai nenustebino. Žiūrėjome video medžiagą iš pastarųjų metų langų ir čempionatų, ir to, ką Lenkijos rinktinės treneris žaidžia klube. Tai kam ruošėmės, panašiai ir buvo. Ruošėmės net ir aikštės gynybai, kurią išvydome ketvirtajame kėlinyje“, – sakė E.Ulanovas.

VIDEO: PIKENROLAS: „Ryto“ krachas, „Lietkabelio“ meškino fenomenas ir grėsmė J.Mačiulio titulams

Lietuvos rinktinėje labiausiai žibėjo 20 taškų pelnęs Osvaldas Olisevičius, tuo metu Lenkijos komandą į priekį traukė 26 taškus surinkęs Michalis Sokolowskis.

„Abejose komandose žaidė gerai tie žaidėjai, kurie rungtyniauja ir Italijoje. Nežinau, ką jie ten valgo“, – juokėsi E.Ulanovas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Europos krepšinio čempionato atranka: Lietuva – Lenkija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Europos krepšinio čempionato atranka: Lietuva – Lenkija

Antroji susitikimo pusė buvo paženklinta tribūnose aidėjusiais „Ąžuolą, Ąžuolą!“ šūksniais. Sirgaliai ragino Kazį Maksvytį į aikštelę išleisti jaunąjį Ąžuolą Tubelį, kuris nuo suolo galiausiai pakilo vos 37-ąją susitikimo minutę ir pasižymėti spėjo 4 taškais.

„Girdėjau šias skanduotes, – sakė E.Ulanovas. – Supraskite, kad persvara šiai dienai svarbi net ir po pirmųjų rungtynių. Žinoma, suprantu ir žmones, kurie aikštelėje nori pamatyti jauną kraują. Viskas yra tvarkoje – Ąžuolas yra geras vyrukas, kurio laukia gera ateitis.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Ryto“ krachas, „Lietkabelio“ meškino fenomenas ir grėsmė J.Mačiulio titulams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas