Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 27

Pergalingas Antano Kavaliausko metimas, pakeitęs „Lietuvos ryto“ ir Dainiaus Adomaičio likimą

Jeigu Antanas Kavaliauskas nebūtų pataikęs to pergalingo metimo „Žalgirio“ arenoje, galbūt vis dar vilkėtų Vilniaus „Lietuvos ryto“ aprangą. Galbūt sostinėje dar dirbtų ir Dainius Adomaitis. Pastarąjį kartą pergale Kaune „Lietuvos rytas“ džiaugėsi labai seniai – 2014-ųjų balandžio 26-ąją. Bet tada po mėnesio „Lietuvos rytui“ teko iškęsti skaudų tos pergalės šalutinį efektą.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL | „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

Tai buvo paskutinės 2013-2014 metų LKL reguliariojo sezono rungtynės. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ tą reguliarųjį sezoną rungtyniavo tik dviejų ratų sistema ir jis išskirtinis buvo tuo, kad „Žalgiris“ finišavo tik ketvirtas.

Į ketvirtąją vietą žalgiriečius nubloškė būtent „Lietuvos ryto“ pergalė „Žalgirio“ arenoje. O ją atnešė Antano Kavaliausko dvitaškis priešpaskutinę mačo sekundę, po kurio vilniečiai išsiveržė į priekį 86:84 ir tapo reguliariojo sezono nugalėtojais.

Situacija turnyro lentelėje reiškė, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ susitiks ne finale, kaip jau buvo įprasta 15 metų iš eilės, bet pusfinalyje. O dramatiška kova pakeliui į finalą vėliau baigėsi nervinga „Žalgirio“ pergale 2-1.

VIDEO: Lemtingas A.Kavaliausko metimas

Po 15 metų pertraukos „Lietuvos rytas“ turėjo tenkintis tik bronza. Vilniečiai gerokai susilpnėjo, ėmėsi kardinalių permainų pasikviesdami į komandą Virginijų Šeškų, bet trenerių karuselė įsisuko taip, kad vadovams nebuvo nė vieno tinkamo, kuris ištrauktų klubą iš liūno. Iš duobės „Lietuvos rytas“ neišlipa iki šiol.

O tą lemtingąjį 2014-ųjų balandžio 26-osios vakarą „Žalgirio“ arenoje prie „Lietuvos ryto“ vairo stovėjo Dainius Adomaitis.

Tąkart krepšinio „matematikai“ skaičiavo, kad „Lietuvos rytui“ geriau pralaimėti Kaune, kad su „Žalgiriu“ susitiktų LKL finale, o ne pusfinalyje. Bet pirmuosius žingsnius trenerio karjeroje žengęs ir atsakingai jam numestą iššūkį „Lietuvos ryte“ priėmęs D.Adomaitis tokios minties neturėjo.

„Kaip įsivaizduojate situaciją? Ateina treneris prieš rungtynes ir pasako, kad turime pralaimėti? Ne, eini ir žaidi. Žaidi maksimaliai. Tai yra darbas ir sportas, kuris turi teikti malonumą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D.Adomaitis, kuris 2013-2014 metų sezoną tapo trečiuoju „Lietuvos ryto“ vyr. treneriu po Dirko Bauermanno ir Aco Petrovičiaus.

Tos rungtynės „Žalgirio“ arenoje, 24sek šaltinių teigimu, vėliau turėjo įtakos sprendimui vasarą atsisveikinti su D.Adomaičiu.

Normaliame pasaulyje sunku tai įsivaizduoti, bet treneriai ir komandos skaičiuoja. Aišku, tą įrodyti labai sudėtinga, bet tokių scenarijų krepšinyje yra pasitaikę ne vienas ir ne du, kai komandos dėl galimybės išvengti neparankaus varžovo kitame etape tyčia pralaimėdavo. Tačiau D.Adomaitis neskaičiavo ir ėjo sąžiningu keliu.

24sek žiniomis, imtis saugios matematikos buvo linkęs „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas. Jis supyko ant D.Adomaičio, kad jis rinkosi labai rizikingą kelią su „Žalgiriu“ LKL pusfinalyje. Toji „Lietuvos ryto“ pergalė „Žalgirio“ arenoje, 24sek šaltinių teigimu, vėliau turėjo didelę įtaką vilniečių sprendimui vasarą atsisveikinti su D.Adomaičiu.

Beje, vėliau D.Adomaitis su Klaipėdos „Neptūnu“ po dvejų metų pats sustabdys „Lietuvos ryto“ kelionę į finalą LKL pusfinalyje.

A.Kavaliausko metimas tą vakarą „Žalgirio“ arenoje pakeitė daugelio likimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai