Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 15

Permainos uostamiestyje: „Neptūno“ kursą diktuos Klaipėdos krepšinio legenda

15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prezidentas Remigijus Milašius papasakojo apie Klaipėdos „Neptūną“ drebinančias permainas. Viena jų – naujasis uostamiesčio klubo sporto direktorius, kuriuo tapo Martynas Mažeika.

Po Kazio Maksvyčio eros Klaipėdos „Neptūnas“ niekaip neranda rakto į sėkmę ir dėsningai važiuoja žemyn.

COVID-19 pandemija paženklintame 2019–2020 metų „Betsafe-LKL“ sezone uostamiesčio krepšininkams buvo skirta 4-oji vieta, bet tuomet sekė 6-oji, 7-oji, o šiuo metu – vos 9-oji pozicija turnyrinėje lentelėje.

Kaip 15min laidoje PIKENROLAS teigė „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius, „Neptūną“ purto permainos.

„Klaipėdos savivaldybė tapo pagrindine „Neptūno“ dalininke. Savivaldybė turbūt inicijavo ir naują klubo valdybą. Dokumentų nemačiau, bet kiek aš žinau, tai naujieji klubo administracijos ir finansų direktoriai yra Savivaldybės valdybos nariai. Valdybos pirmininku išrinktas vienos privačios kompanijos vadovas Marius Girčys. Suformuota nauja „Neptūno“ valdžia. Teko girdėti, kad yra išrinktas ir naujas klubo sporto direktorius, kuriuo tapo Martynas Mažeika“, – sakė R.Milašius.

15min šaltinių duomenimis, klube turėtų likti ir dabartinis „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis, kuris talkins naujose rogėse atsidūrusiam M.Mažeikai.

„Tai – visiškos permainos, kurių Klaipėdai tikrai reikėjo. Ką žinau ir ką man sakė, pagal finansines galimybes ir potencialą ši „Neptūno“ komanda po dvejų metų turėtų būti ketveriukėje. Tai buvo brėžiama ir prieš kelerius metus, bet dabar klubas turi aiškų finansavimą“, – teigė „Betsafe-LKL“ galva.

15min susisiekti su pačiu M.Mažeika nepavyko.

M.Mažeika – tikra Klaipėdos ir „Neptūno“ klubo legenda. Pagrindinėje uostamiesčio komandoje krepšininkas debiutavo dar 2000-aisiais, būdamas 15-os metų amžiaus ir su pertraukomis „Neptūno“ marškinėlius iš viso vilkėjo keturiolika sezonų.

Šį sezoną 38-erių M.Mažeika rungtyniauja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipoje „Kretinga“ ir yra rezultatyviausias (vid. 19,7 tšk.) ir trečias pagal efektyvumą (vid. 22,3 naud. bal.) pirmenybių žaidėjas.

Per ilgametę karjerą M.Mažeika dar yra rungtyniavęs Vokietijos, Italijos, Latvijos, Graikijos ir Estijos čempionatuose.

VIDEO: PIKENROLAS: be čempionato likusios moterys ir kuklūs „Žalgirio“ šansai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas