Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 12

Perspektyviam lietuviui – vieta netoli LeBrono sūnaus ir prestižinės programos pasiūlymas

Perspektyviam Lietuvos krepšininkui – vis augantis dėmesys JAV krepšinio lopšyje. Šešiolikmetis Matas Buzelis gavo prestižinės NCAA programos pasiūlymą, o įdomiausius jaunuolius vertinantis JAV portalas „247 Sports“ patupdė išskirtinių duomenų žaidėją pirmajame perspektyviausiųjų penkiasdešimtuke, visai netoli LeBrono Jameso sūnaus.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / Asmeninio archyvo nuotr.

M.Buzelis tik 2023 metais galės žaisti NCAA, bet jau dabar jam oficialų pasiūlymą pateikė viena žinomiausių krepšinio programų.

Vasario pabaigoje universalus 203 cm ūgio žaidėjas pasidžiaugė Kanzaso universiteto komandos pasiūlyta stipendija ir galimybe studijuoti bei žaisti krepšinį.

AP geriausiai vertinamų universitetų reitinge šiuo metu „Kansas Jayhawks“ rikiuojami 11 vietoje, o oficialiame NCAA reitinge – 13 pozicijoje.

Iki šiol M.Buzelis buvo sulaukęs tik vieno geriau vertinamo universiteto pasiūlymo. Pirmoji oficialų pasiūlymą jam pateikė „Illinois“ universiteto krepšinio programa, kuri įvairiuose reitinguose dabar tupdoma į pirmąjį stipriausiųjų ketvertą. Kiek anksčiau M.Buzelis dar sulaukė pasiūlymų iš „Syracuse“, „Wake Forest“, „Western Illinois“ ir „Providence“.

Kanzaso universitetas per visą istoriją yra triskart laimėjęs NCAA čempionatą. Šiuo metu NBA žaidžia tokie Kanzaso universiteto alumnai kaip Joelis Embiidas ar Andrew Wigginsas, taip pat Kelly Oubre ar Joshas Jacksonas.

Prieš tapdami NBA žvaigždėmis, „Jayhawks“ marškinėlius vilkėjo Wiltas Chamberlainas, Danny Manningas ir Paulas Pierce'as.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

M.Buzelio akcijos už Atlanto kyla.

Garsus JAV talentus vertinantis portalas „247 Sports“ naujausiame 2023 metais į NCAA žengsiančių jaunųjų talentų reitinge M.Buzelį įrašė į 46 vietą ir pristatė jį kaip keturių žvaigždučių žaidėją.

Palyginimui, šiame reitinge tik penki perspektyvūs krepšininkai buvo įvertinti penkiomis žvaigždutėmis. Įdomu, kad šioje kartoje yra ir LeBrono Jameso sūnus Bronny Jamesas. Jis reitinguojamas 30 pozicijoje.

JAV ir Lietuvos pilietybę turintis M.Buzelis į „247 Sports“ sąrašus pateko pirmą kartą.

M.Buzelis šiuo metu mokosi ir žaidžia krepšinį Brewsterio akademijoje. Beje, jo komandoje žaidžia NBA žvaigždės Dwyane'o Wade'o sūnus Zaire'as Wade'as.

TAIP PAT SKAITYKITE: Buzelių DNR: už Atlanto auga įžaidėjas, kokio Lietuvoje nesutiksi

VIDEO: 6’8 15 Year Old Matas Buzelis Is A Pro‼️ NEXT PORZINGIS

Tai jaunuolis, kurį sunku įterpti į vienos pozicijos rėmus. Šešiolikmečio Mato Buzelio ūgis dabar siekia 203 cm. Dažniausiai tokių duomenų krepšininkai rungtyniauja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Tačiau šis lietuvis yra kitoks.

Nors už kai kuriuos oponentus Matas aukštesnis visa galva, jis valdo kamuolį kaip gynėjas. Jo driblingo sugebėjimai leidžia apsižaisti priešininkus, o gerai valdydamas savo kūną, su techniškomis verpstėmis jis gali įveikti ir aukštesnes kliūtis.

VIDEO: 2023 Matas Buzelis 6'8 @Premier Prospect Invitational

M.Buzelis ant parketo juda lengvai ir plastiškai. Jis gerai jaučia kamuolį ir gali grakščiai jį įkišti į krepšį. Jeigu baudos aikštelė užbarikaduota, Matas Buzelis drąsiai atakuoja iš trijų taškų zonos, gali įmesti po driblingo iš vidutinio nuotolio.

Sutikęs dvigubą gynybą, lietuvis negaili perdavimo. Gerai jausdamas aikštę, jis mėgsta kamuolį perduoti pro nugarą arba po atkovoto kamuolio tiksliai šveisti jį per visą aikštę siuntos gavėjui į rankas.

VIDEO: 2023 Matas Buzelis 6'8 - Full Package Highlights

Kitoje aikštės pusėje ilgos jo rankos keičia varžovų metimus, juos blokuoja, išmuša kamuolius. Jo kūnas dar nesubrendęs, tačiau galūnių ilgis ir žaidimo skaitymas padeda apsiginti.

Matas mėgsta specialiuosius efektus ir puošia mokyklų krepšinio sales efektingais dėjimais.

Krepšinio specialistai pastebi, kad ateityje jis dar turės subrandinti savo kūną, įdėti daug darbo ir disciplinos, kad nušlifuotų savo ginklus. Bet tai retas talento, fizinių duomenų ir įgūdžių paketas krepšininkui su lietuvišku pasu.

VIDEO: 2023 Matas Buzelis 6'8 @ 2020 Pangos All-Midwest Camp Top 30
VIDEO: 2023 Matas Buzelis 6'5" @ 2019The Pangos All-Midwest Camp Top 30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas