Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 22

Perversmą Jonavoje darantis V.Šeškus sieks iškopti į LKL: „Ko daugiau čia eiti?“

Krepšinio analitiko ir komentatoriaus duoną pastarąjį sezoną kramsnojusį Virginijų Šeškų vėl matysime lakstantį palei šoninę liniją su derinių lenta rankose. Tik šįkart 53-erių specialistas tą darys ne LKL krepšinio aikštelėse ir ne gimtojo miesto Prienų komandoje, o bandys į stipriausią šalies lygą išvesti NKL besivaržančią ambicijų neslepiančią „Jonavos“ komandą.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ballų šeimynos išvargintas Prienų krepšinio simboliu vadinamas Virginijus Šeškus nuo trenerio darbo atsitraukė vos pasibaigus 2018–2019 metų sezonui.

Bet nuo krepšinio šis specialistas toli atitolęs nebuvo.

Praėjusį sezoną prieniškio balsą buvo galima girdėti kiekvieną savaitgalį LKL transliacijų metu, kuriose jis dalydavosi savo įžvalgomis ir pastebėjimais, o praėjusią savaitę jis tapo ir Palangoje vykstančio „Hoptrans 3x3“ komentatoriumi.

Šią patirtį jis vertina dvejopai. Bet faktas vienas – krepšinis išlieka širdyje, tad V.Šeškus nusprendė grįžti į sau priimtinesnį ir malonesnį vaidmenį.

Prieniškis buvo sulaukęs susidomėjimo iš neįvardytos Kuveito komandos bei Ukrainos klubo „Mykolaiv“. Pirmasis variantas vyko daugiau kalbų lygyje, o derybos su ukrainiečiais buvo pasistūmėjusios į priekį, kol galiausiai jie pasirinko trenerį iš JAV.

Treneris neliūdi, nes jį labai viliojo ir ambicingas projektas Jonavoje.

„Jie parodė tikrai didelį dėmesį, – 15min sakė Virginijus Šeškus. – Tai bus naudinga ir Lietuvos krepšinio lygai, nes atsiras komanda, kuri turi areną ir gali pretenduoti į vietą stipriausioje šalies lygoje. Pastaruosius trejus metus nieko panašaus nebuvo. Paskutinė komanda surinkdavo kokią nors sudėtį, ties kuria pataupydavo pinigų, nes būdavo rami, kad neiškris. Dabar visi žiūrės į „Jonavą“ kaip į kitą komandą, į pretendentę. Visiems nuo to bus tik įdomiau.

Žinoma, visi supranta, kad jei man truputį nepasisektų, galiu pasidaryti sau antireklamą. Rizikos šiame žingsnyje yra daug. Tikrai nesurinksime komandos kaip „Žalgiris“, kur visi sakys, kad „Jonava“ tikrai laimės titulą. Bet ko man į Jonavą daugiau eiti, jei ne bandyti laimėti pirmą vietą ir patekti į LKL?“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

V.Šeškus bene visą karjerą dirbo gimtuosiuose Prienuose, išskyrus 2014–2015 metų sezoną, kai vadovavo tuomečiam Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Už nuopelnus gimtojo miesto klubui, su kuriuo ilgametis strategas 2009-aisiais triumfavo NKL bei taip išvedė jį į LKL, trenerio marškinėliai buvo iškelti į arenos palubes.

Šio specialisto vedami prieniškiai keturiskart pateko į LKL pusfinalį, dukart iškovojo bronzos apdovanojimus, dukart iškovojo pirmąją vietą LKF taurėje bei kartą triumfavo BBL čempionate.

Didelį patirties bagažą sukaupęs V.Šeškus tikisi į profesionalią pusę persukti visą „Jonavos“ laivą.

„Visos NKL komandos turi po vieną treniruotę per dieną. Tarėmės, kad bandysime dirbti profesionaliau. Reikia dar rasti asistentą ir gydytoją. Mes turime savo pavyzdžiu parodyti, kad esame vieni iš pirmųjų lygoje, – nuo aprangos, personalo, treniruočių“, – aiškino V.Šeškus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darjušas Lavrinovičius ir Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darjušas Lavrinovičius ir Virginijus Šeškus

Jonava turi LKL reikalavimus atitinkančią areną, o klubui nebūtų baisi ir minimali biudžeto riba, leidžianti dalyvauti pirmenybėse, kurią buvo norima pakelti nuo 400 tūkst. iki 600 tūkst. eurų.

„Su tokiu savivaldybės požiūriu problemų jokių nebūtų. Žmonės šneka gražiai, jie nori padėti krepšiniui. Man net keista. Prienuose viskas būdavo per kraujus, o čia stumiama į priekį, jei tik tam yra galimybė. Viskas kol kas pozityvu, toliau priklausys nuo rezultatų. Pradžioje bus sunku, nes kitos komandos išlaiko savo branduolius. Mes turėsime naują komandą“, – teigė V.Šeškus.

Sudėtį burti teks nuo nulio, tačiau Jonavoje kitą sezoną galimai matysime ir žinomus veidus. Kaip skelbė krepsinis.net žurnalistas Edgaras Pulkovskis, šio miesto ekipos marškinėlius gali apsivilkti ir broliai Lavrinovičiai.

„Nežinau, nežinau. Žiūrėsime, kai baigsis „Hoptrans 3x3“ turnyras Palangoje, – apie legendinių Lietuvos krepšininkų atvykimą į Jonavą komentavo V.Šeškus. – Nėra lengva komplektuoti komandą. Marijampolė gudriai paėmė pagrindinius žmones, jiems daug lengviau. Dirbčiau kokius metus NKL, man irgi būtų lengviau susikomplektuoti.

Dabar turime vieną ar du žaidėjus, bet jie nėra pagrindiniai. Šioje lygoje turi turėti dukart daugiau pinigų, kad galėtum kažką prisitrauki. Žmonės prisirišę prie miestų. Reikia duoti nesąmoningą sumą, kad prisiviliotum ką nors į komandą.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

Praėjęs sezonas „Jonavai“ sėkmingas nebuvo. Nerijaus Zabarausko vadovaujama ekipa per 37 mačus iškovojo vos 14 pergalių bei užėmė 13-ąją vietą pirmenybėse.

Gerokai žemesnė vieta, nei į kurią taikosi naujasis ekipos strategas.

„Žinoma, pirmas Jonavos tikslas yra žaisti ketvertuke, nes šiame turnyre vyksta finalinis ketvertas, o vienose rungtynėse gali nutikti bet kas. Istorijoje turime daug pavyzdžių. Bet mums reikia akcentuoti, kad turime laimėti lygą. Aišku, kad bus sunku, juk visi su didesne jėga žaidžia prieš pasipūtėlius (juokiasi)“, – mintimis dalijosi treneris.

Jonava yra įsikūrusi per 70 kilometrų nuo V.Šeškaus gimtųjų Prienų.

Strategas nėra susidėliojęs kito sezono planų, kaip ir dar nėra su klubu pasirašęs sutarties.

„Galime pasirašyti kad ir „1+5“. Mes turime žodinį susitarimą, esame paspaudę rankas. Aš galbūt tik kartą buvau pasirašęs metus popieriuje. Niekada neturėjau popieriaus kontrakto. Bet tai nėra gerai. Prienai man yra skolingi, kartais pagalvoji, kad per daug pinigų paaukojau krepšiniui“, – sakė V.Šeškus.

Prienų krepšinio veidas grįžta po daugiau nei metų pertraukos. Tikslas patekti į LKL nėra mažas, bet V.Šeškus niekada mažų tikslų sau ir nekėlė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas